Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Αχμέτ Νταβούτογλου:Να κάνουμε στα Βαλκάνια ότι κάναμε και στην Κύπρο

Σάββατο, 05 Ιουνίου 2010
Αρθρο από το: "Αkritas Ηistory of Μakedonia"
http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/2010/06/blog-post_05.html

Όλοι μας αυτές τις ημέρες και όσοι ασχολούνται με τα εθνικά θέματα έχουν επικεντρωθεί στο βιβλίο που έγραψε ο Νεοθωμανιστής Ισλαμιστής Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. Υπάρχουν πολλά και άκρως ενδιαφέροντα σημεία σε ότι αφορά την περιοχή μας. Ένα από αυτά είναι για τους στόχους της Τουρκίας σε ότι αφορά τα Βαλκάνια. Ας δούμε λοιπόν τι γράφει (σελ 200-201):



Οι δύο σημαντικοί βραχυπρόθεσμοι και μεσοπρόθεσμοι στα της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας στα Βαλκάνια είναι η ισχυροποίηση της Βοσνίας και της Αλβανίας μέσα σε ένα πλαίσιο σταθερότητας και η δημιουργία ενός διεθνούς νομικού πλαισίου που θα θέσει υπό την προστασία του τις εθνικές μειονότητες της περιοχής. Στο νομικό αυτό πλαίσιο η Τουρκία πρέπει να επιδιώκει συνεχώς την εξασφάλιση εγγυήσεων που θα της παρέχουν το δικαίωμα παρέμβασης στα ζητήματα που αφορούν τις μουσουλμανικές μειονότητες των Βαλκανίων. Η νομιμότητα της επέμβασης της Κύπρου, που αποτελεί εντυπωσιακό παράδειγμα στη σύγχρονη εποχή, κατέστη δυνατή ενός τέτοιου είδους νομικού πλαισίου. Η απόκτηση από την Τουρκία ενός τέτοιου δικαιώματος στα Βαλκάνιε μπορεί να γίνει εφικτή, μόνο αν η χώρα υιοθετήσει μία δραστήρια δυναμική βαλκανική πολιτική, η οποία θα λαμβάνει υπόψη συνεχώς τους πολιτισμικούς και ιστορικούς παράγοντες.

Είναι φανερό λοιπόν ότι επιδίωξη του Τούρκου πολιτικού (και όχι μόνο) είναι π στρατηγικός μετασχηματισμός στα Βαλκάνια και η εγκαθίδρυση της pax neottomanica μέσω της εξασφάλισης της εσωτερικής ασφάλειας των μουσουλμανικών πληθυσμών, η διατήρηση της μουσουλμανικής πολιτιστικής ταυτότητας τους, η ενδυνάμωση των οικονομικών και κοινωνικών υποδομών τους και κυρίως η άμεση επικοινωνία αυτών με την προστάτιδα πατρίδα Τουρκία. Έτσι λοιπόν όταν αυτό επιτευχθεί θα δημιουργηθούν εστίες έντασης και βίας με σκοπό την εμπλοκή του Διεθνή παράγοντας όπου θα καλέσει και θα βάλει την Τουρκία ως εγγυήτρια ή προστάτιδα του τουρκοποιημένου μουσουλμανικού στοιχείου.
Στην πατρίδα μας αυτό ήδη γίνεται στην Θράκη όπου Τουρκία έχει πετύχει την αναγνώριση μιας δίγλωσσης και μουσουλμανικής μειονότητας ως τουρκικής μέσω των δίγλωσσων (ουσιαστικά μιας γλώσσας) μειονοτικών σχολείων. Μάλιστα το έργο αυτό το διευκολύνει και το Υπουργείο (πρώην Εθνικής) Παιδείας όπου θα μεταφέρει αυτό τον τρόπο και στα νηπιαγωγεία!!! Η Άγκυρα επίσης έχει πετύχει να συνενώσει όλες τις μουσουλμανικές μειονότητες κάτω από ένα ενιαίο επιστέγασμα τουρκισμού ή νεοθωμανισμού μέσω των διάφορων εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα όπως του χατίμ ( τελετή λήξης των μαθημάτων Κορανίου) της ψευτομουφτείας κλπ.
Σε αυτό το σημείο επισημαίνω ότι μοχλός της Τουρκίας ήδη είναι οι διάφορες ΜΚΟ όπου στα πλαίσια της ανθρωπιστικής βοήθειας αλωνίζουν τα Βαλκανικά κράτη. Στην Ελλάδα έχουμε τις γνωστές κρατικοδίαιτες Ελληνικές ΜΚΟ για αυτή την δουλειά.
Έτσι λοιπόν εφόσον έχει την πλειοψηφία του μουσουλμανικού πληθυσμού με το μέρος της το επόμενο βήμα θα είναι η δημιουργία επεισοδίων (ήδη γίνονται βήματα σε αυτό) με σαφή στόχο την εμπλοκή του διεθνή παράγοντα (προξενείο ΗΠΑ, ΟΗΕ, ΕΕ κλπ) ώστε η Τουρκία να μπει στην Θράκη ως προστάτιδα δύναμη μιας και το ελληνικό κράτος δεν θα μπορεί να ελέγξει τις εστίες βίας που θα δημιουργηθούν αλλά και την θέληση του του μουσουλμανικού πληθυσμού για την προστασία του από την μητέρα πατρίδα. Φυσικά ήδη υπάρχουν εστίες έντασης όπου η Τουρκία δοκιμάζει το κομματικό κράτος της Ελλάδας με τα γνωστά αποτελέσματα.
Αυτά λοιπόν μας λέει ο Νταβούτογλου. Προσωπικά το συστήνω το βιβλίο διότι το περιεχόμενο του δείχνει τι επιδιώκει η Τουρκία-ανεξάρτητα εάν αυτός είναι νεοωθωμανιστής, ισλαμιστής ή κεμαλιστής- στην Ελλάδα και κυρίως πως.
Αναρτήθηκε από akritas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου