Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Eρντογάν: "Ο Τουρκικός Στρατός στη Κύπρο δεν είναι κατοχικός"



Eρντογάν: "Ο Τουρκικός Στρατός στη Κύπρο δεν είναι κατοχικός"
Άρθρο παρμένο από το ιστολόγιο:
http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/2010/06/e.html
Φωτογραφία: Ο άοπλος Σολωμός Σολομού πέφτει νεκρός από Τούρκικες σφαίρες.

"Ο Tουρκικός Στρατός δεν είναι κατοχικός στην Κύπρο, αλλά βρίσκεται στο νησί για τις ανάγκες που προκύπτουν από την ιδιότητα της Τουρκίας, ως εγγυήτριας χώρας", δήλωσε προκλητικά ο Τούρκος πρωθυπουργός Tayip Erdogan, απαντώντας σήμερα σε ερώτηση σχετικά με την πληροφορία περί αποστολής ισραηλινού πλοίου στην Κύπρο, με σκοπό τη διαμαρτυρία για την κατοχή της Κύπρου. "Εάν το πλοίο αυτό πάει στη Νότια Κύπρο, το θέμα δεν μας αφορά", είπε, ενώ στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι πρόκειται περί διαμαρτυρίας για τα κατοχικά στρατεύματα, ο Τούρκος πρωθυπουργός απάντησε: "Έτσι κι αλλιώς διαμαρτύρονται. Ο τουρκικός στρατός δεν είναι κατοχικός. Βρίσκεται εκεί για τη διασφάλιση της ειρήνης και λόγω των αναγκών, που σχετίζονται με την ιδιότητα της Τουρκίας ως εγγυήτριας χώρας. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι απαράδεκτος. Εξάλλου, στρατιώτες υπάρχουν και στη Νότια Κύπρο».
Ο Erdogan έκανε την παραπάνω δήλωση κατά τη συνέντευξη Τύπου, που έδωσε στην Κωνσταντινούπολη με το Σύρο πρόεδρο Bashar al Assad, στο περιθώριο της Συνόδου του Οργανισμού για την Ασφάλεια στην Ασία (CICA), η οποία άρχισε σήμερα.

Εν τω μεταξύ:
07 Ιουν 2010
Ισραηλινά πλοιάρια θα φτάσουν στην κατεχόμενη Καρπασία

Πόλεμος νηοπομπών στην Α. Μεσόγειο Ισραηλινοί συνταξιούχοι διοργανώνουν... νηοπομπή διαμαρτυρίας κατά της συνεχιζόμενης κατοχής του βόρειου τμήματος της Κύπρου. Ο 63χρονος συνταξιούχος Πίνχας Χαρ-Ζαχάβ, κύριος διοργανωτής της νηοπομπής, δήλωσε (5/6) στην εφημερίδα Μααρίβ ότι κατάφερε να εξασφαλίσει την οικονομική υποστήριξη επιχειρηματιών φίλων του, προκειμένου να ξεκινήσει η νηοπομπή διαμαρτυρίας προς τα παράλια των κυπριακών κατεχομένων ακτών το συντομότερο δυνατό. Μαζί του είναι και δεκάδες συνομήλικοι φίλοι του με τα δικά τους μικρά πλοία. Η ομάδα...στο Facebook

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι ισραηλινοί συνταξιούχοι θα ξεκινήσουν να συλλέγουν εθελοντές από τις μαρίνες της χώρας, από το Άσκελον στον νότο μέχρι και την Ναχαρίγια στο βορρά. Όλα τα πλοιάρια που θα λάβουν μέρος θα σχηματίσουν νηοπομπή διαμαρτυρίας προς τις ακτές της κατεχόμενης Καρπασίας. Λέγεται μαλιστα ότι στη διαμαρτυρία θα λάβει μέρος και ο πρώην βουλευτής του κεντρώου κόμματος 'Τσόμετ" Άλεξ Γκόλντφαρμπ.

"Ο λαός που πραγματοποίησε το ολοκαύτωμα των Αρμενίων, ένα από τα μεγαλύτερα ολοκαυτώματα της Ιστορίας, που καταπιέζει τους Κούρδους και εισέβαλε και συνεχίζει να κατέχει ένα ξένο κράτος, καλύτερα να μην υποδεικνύει ήθος σε κανέναν. Την υποκρισία των Τούρκων πρέπει να την αποκαλύψουμε και ήρθε επιτέλους η στιγμή κάποιος να βάλει τον Ερντογάν στη θέση του.", δήλωσε ο Χαρ-Ζαχάβ. "Να καταλάβουν καλά στην Άγκυρα ότι η εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έχει λήξει προς πολλού. Θα πραγματοποιήσουμε την νηοπομπή για να υπενθυμίσουμε σε όλον τον κόσμο ότι η Τουρκία είναι μία χώρα-κατακτητής."

Επειδή ο κ.Χαρ-Ζαχάβ δεν είναι χρήστης του διαδικτύου, ο γιος του Χάιμ δημιούργησε ήδη γκρουπ στο facebook, καλώντας όποιον ισραηλινό θέλει να συμμετάσχει στην νηοπομπή. Σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στο διαδικτυακό γκρουπ, η νηοπομπή θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από 6 έως 13 Ιουνίου, χωρίς να δίνονται ακόμα λεπτομέρειες για το πότε τα ισραηλινά πλοιάρια θα φτάσουν στην κατεχόμενη Καρπασία. Μέσα σε λίγες ώρες, το γκρουπ συγκέντρωσε 275 'φίλους'

http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=177449

Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/06/blog-post_1720.html#ixzz0qEWlsMDu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου