Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ (καμιά έκπληξη!) ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥ ΥΠΕΞ

Η Συρία αναγνώρισε την ΠΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία
ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι
NAFTEMPORIKI.GR Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010 13:31

Διπλωματικές σχέσεις, υπό το λεγόμενο συνταγματικό όνομα της ΠΓΔΜ, σύναψαν την Πέμπτη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, Δαμασκός και Σκόπια.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, το κοινό ανακοινωθέν για τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων υπέγραψαν ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι και ο Σύρος ομόλογός του, Ουαλίντ αλ Μουάλεμ. Το ανακοινωθέν, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΟΗΕ, θα διανεμηθεί σε όλα τα κράτη-μέλη του διεθνούς οργανισμού.

Σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν, οι διμερείς σχέσεις θα αναπτυχθούν στη βάση των αρχών του αμοιβαίου σεβασμού, της φιλίας, της μη παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις, καθώς και της αναγνώρισης της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας των δύο χωρών. Επιπλέον, αυτή η πράξη δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες συνεργασίας σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών συζήτησαν, επίσης, το ενδεχόμενο επίσκεψης του Σύρου υπουργού Εξωτερικών στην ΠΓΔΜ, κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, η πρωτοβουλία σύναψης διπλωματικών σχέσεων με τη Δαμασκό ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2007, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Μιλόσοσκι στη Συρία.

Η Συρία, τονίζεται, είναι η 129η χώρα, η οποία έχει επίσημα αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα.


Φανταστείτε δηλαδή να μην είχαμε και την παραδοσιακή "Ελληνοαραβική φιλία", να μην είχαμε την απευθείας θαλάσσια σύνδεση Βόλου-Λατάκιας (Συρίας), να μην είχαμε τις προαιώνιες παραδοσιακές και ιστορικές σχέσης Συρίας - Ελλάδος, να μην είχαμε τις αμυντικού τύπου συμφωνίες Τσοχατζόπουλου-Άσσαντ και τις αδελφικές σχέσεις των εκατέρωθεν κυβερνητικών κομμάτων που ανάγονται στους εναγκαλισμούς Ανδρέα και πατρός Ασσαντ, άς τα ξεχάσουμε (που δεν ξεχνιούνται) όλα αυτά...το να βγαίνει όμως μιά κουτσουλιά του διεθνούς στερεώματος, η τελευταία τρύπα του Γιουγκοσλαύικου ζουρνά και να μας φέρνει τέτοια βροντερή κατραπακιά, σημαίναι ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΠΡΑΓΜΑ!...οτι στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών περι τα άλλα τυρβάζουν και πως οι Ελληνικές διπλωματικές υπηρεσίες βρίθουν ΟΚΝΗΡΩΝ και ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΑΝΙΚΑΝΩΝ δημοσίων υπαλλήλων!
Τον αναίσθητο φυσικά τον φτύνουν και αυτός νομίζει οτι βρέχει...Άλλο πράγμα να είσαι καρπαζοεισπράκτωρας των τραμπούκαρων της Άγκυρας, και άλλο να σε διαπομπεύουν ονειδόμενο ανά την υφήλιο τα βουλγαρόφωνα αδελφάτα των Σκοπίων! Στο Αθηναϊκό ΥΠΕΞ η ήττα και η άνευ όρων παράδοση είναι πλέον κοσμοθεώρηση ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου