Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Η ποινική δίωξη Ψωμιάδη, πονοκέφαλος για τη ΝΔ

Πληθαίνουν οι φωνές στελεχών που αμφισβητούν την επιλογή Σαμαρά και τονίζουν ότι θα έπρεπε να στηρίξει άλλον υποψήφιο

ΤΟ ΒΗΜΑ, ΑΡΗΣ ΡΑΒΑΝΟΣ, Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=352920&dt=08/09/2010

Σε ναρκοπέδιο για τη ΝΔ εξελίσσεται σταδιακά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία η αξιωματική αντιπολίτευση επενδύει πολιτικά και επικοινωνιακά για το βράδυ των αυτοδιοικητικών εκλογών, αφού ευελπιστεί να έχει «γαλάζιο» χρώμα. Μία εβδομάδα μετά την επίδειξη πυγμής του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ.Σαμαρά στον υποψήφιο περιφερειάρχη κ. Π. Ψωμιάδη που αποδυνάμωσε- κατά γενική ομολογία- επικοινωνιακά και πολιτικά τον νομάρχη Θεσσαλονίκης, χθες «έσκασε» νέα βόμβα που ταρακούνησε το νεοκλασικό της Ρηγίλλης.

Η ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απιστία που ασκήθηκε χθες κατά του κ. Ψωμιάδη, για μια υπόθεση που αφορά απευθείας αναθέσεις για τη μεταφορά των μαθητών της Θεσσαλονίκης, εκτιμάται από έμπειρα στελέχη ότι επιβαρύνει το ήδη αρνητικό κλίμα που υπάρχει στις τάξεις της ΝΔ. Ο κ. Ψωμιάδης βρέθηκε για ακόμη μία φορά στο επίκεντρο της αρνητικής δημοσιότητας και δεν είναι λίγα τα «γαλάζια» στελέχη που ασκούν στο παρασκήνιο δριμεία κριτική για την υποστήριξη του νομάρχη ως υποψηφίου περιφερειάρχη.

Η Ρηγίλλης, παρά το δυσμενές επικοινωνιακό και πολιτικό κλίμα που υπάρχει για τον κ. Ψωμιάδη, δεν συζητεί σε καμία περίπτωση άρση της εμπιστοσύνης της στο πρόσωπο του νομάρχη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Ψωμιάδης βρίσκεται στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης, αφού και κατά την προεκλογική περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2006 κατηγορήθηκε για διάφορες υποθέσεις, ενώ καταδικάστηκε πρωτοδίκως για τη μείωση προστίμων σε βιομηχανίες που ρυπαίνουν. Παράλληλα, και ο αδελφός του, ο κ. Διον. Ψωμιάδης, που βρέθηκε στο επίκεντρο της αρνητικής δημοσιότητας πριν από μία εβδομάδα, προσφάτως κλήθηκε να καταθέσει ανωμοτί ως ύποπτος για τις κατατμήσεις έργων, κυρίως αθλητικών, ειδικά για την απόφαση για απευθείας ανάθεση όσων ο προϋπολογισμός τους δεν ξεπερνά τις 45.000 ευρώ. Η ποινική δίωξη στον κ. Ψωμιάδη ήρθε λίγα εικοσιτετράωρα μετά την αναίρεση από τον Αρειο Πάγο της αθωωτικής απόφασης- σε πρώτο βαθμό- για τον κ. Π. Μαντούβαλο , υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά, που στηρίζεται από τον ΛΑΟΣ. Ο πρόεδρός του κ. Γ. Καρατζαφέρης , που δεν στηρίζει τον κ. Ψωμιάδη αλλά θα συνδράμει πολιτικά την υποψηφιότητα του κ. Κ. Κιλτίδη για την περιφέρεια, έριξε τα βέλη του προς τη Ρηγίλλης, θέτοντας δημόσια το ερώτημα πώς ήξερε η ΝΔ προκαταβολικά την απόφαση του Αρείου Πάγου για τον κ. Μαντούβαλο.


Διαβάστε περισσότερα:
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=352920&dt=08/09/2010#ixzz0z5QIjzCP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου