Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΕΘΝΟΣ - Κερδίζει έδαφος ο Μ. Μπόλαρης

Κερδίζει έδαφος ο Μ. Μπόλαρης, προβάδισμα για τον Γ. Μπουτάρη
Δυνατή η απήχηση του υποψήφιου περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ στις Σέρρες«E» 15/10

Ιδιαίτερα και πρωτόγνωρα για το ΠΑΣΟΚ χαρακτηριστικά αποκτά η μάχη στην Κεντρική Μακεδονία, όπου ο επικεφαλής του πράσινου συνδυασμού Μάρκος Μπόλαρης κινείται συστηματικά και έχει κερδίσει αρκετό έδαφος, που μέχρι πρότινος θεωρούνταν «κτήμα» του Π. Ψωμιάδη.

Τα προγνωστικά δείχνουν τον Μ. Μπόλαρη να περνάει στον δεύτερο γύρο, ενώ μεγάλη φθορά εμφανίζει ο Π. Ψωμιάδης στη Θεσσαλονίκη. Στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις ο Γ. Μπουτάρης προηγείται του Κ. Γκιουλέκα γ
Τα προγνωστικά δείχνουν τον Μ. Μπόλαρη να περνάει στον δεύτερο γύρο, ενώ μεγάλη φθορά εμφανίζει ο Π. Ψωμιάδης στη Θεσσαλονίκη. Στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις ο Γ. Μπουτάρης προηγείται του Κ. Γκιουλέκα για τον δήμο
Ο κ. Μπόλαρης έχει δυνατό πέρασμα στους ψηφοφόρους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, όπου φαίνεται ότι ο κ. Ψωμιάδης έχει μεγάλη φθορά. Ωστόσο, ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ -που αρχικά είχε χαμηλή αναγνωρισιμότητα- στους γύρω νομούς έχει δημιουργήσει μικρές μέχρι στιγμής «δεξαμενές» υποστήριξης.
Κερδίζει έδαφος ο Μ. Μπόλαρης, προβάδισμα για τον Γ. Μπουτάρη
Στα γκάλοπ επισημαίνεται η δυνατή απήχησή του στις Σέρρες, όπου εκλέγεται βουλευτής, αλλά στους άλλους νομούς καλείται να καλύψει τις «μαύρες τρύπες» στο μικρό χρονικό διάστημα που απομένει.
Πάντως, τα προγνωστικά λένε ότι ο κ. Μπόλαρης ενδέχεται να οδηγήσει την αναμέτρηση στον δεύτερο γύρο, κάτι που θέλει να αποκλείσει πάση θυσία ο νυν νομάρχης Θεσσαλονίκης.
Κρύβει «άσους»Για τον δεύτερο γύρο, εν τω μεταξύ, «κρύβει» τους άσους του ο Γιάννης Μπουτάρης, υποψήφιος δήμαρχος στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Μπουτάρης, που έχει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, βρίσκεται μπροστά στην εικόνα ενός αναμενόμενου «ντέρμπι», αν και σε τελευταία γκάλοπ προηγείται του «γαλάζιου» Κ. Γκιουλέκα.
Πώς επετεύχθη αυτό; Η αλήθεια είναι ότι η επιλογή του Γ. Μπουτάρη δημιούργησε αρνητικό κλίμα σε ομάδα στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που είχαν πάντως διαμηνύσει την αντίθεσή τους για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Στη συνέχεια όμως ανέκρουσαν πρύμναν, τουλάχιστον δημοσίως, ενώ ταυτόχρονα και οι του επιτελείου του κ. Μπουτάρη έριξαν γέφυρες προς όλες τις πλευρές. Ουσιαστική θεωρείται επίσης και η συμβολή κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όπως του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοίδη που έχει αναλάβει μαζί με άλλα στελέχη του Εθνικού Συμβουλίου την «εποπτεία» και το «τρέξιμο» της προεκλογικής εκστρατείας στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην Κεντρική Μακεδονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου