Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Από debate σε debate Ψωμιάδης-Μπόλαρης

7Το δεύτερο τηλεοπτικό τετ-α-τετ, σε διάστημα 48 ωρών, είχαν το βράδυ της Τετάρτης οι κύριοι Ψωμιάδης και Μπόλαρης, οι οποίοι συμμετείχαν στο ντιμπέιτ των υποψήφιων Περιφερειαρχών Κεντρικής Μακεδονίας που διοργάνωσε η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης. Την Τρίτη, οι δυο βασικοί διεκδικητές της Περιφέρειας κονταροχτυπήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τρίτου καναλιού της Κρατικής Τηλεόρασης.

Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης υπερασπίστηκε το έργο της τελευταίας 8ετίας λέγοντας ότι κάθε 15 ημέρες «ζητιάνευε» κονδύλια από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. «Πέρυσι πήραμε 20 εκατομμύρια για τα σχολεία και φέτος πήραμε 2 εκατομμύρια μόνο» παρατήρησε και αναρωτήθηκε αν είναι κακό να διεκδικεί χρήματα από την Πολιτεία. «Είναι κακό να θέλω μια Μακεδονία με καρδιά ελληνική και μυαλό ευρωπαϊκό;» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας πως  «δεν με κατήγγειλε επί 8 χρόνια ούτε ένας δήμαρχος, ούτε ένας πολιτικός, ούτε ένας πολιτικός φορέας, ούτε ένα κόμμα».
Σε ό,τι αφορά την επόμενη ημέρα των περιφερειακών εκλογών,  επισήμανε ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί.  «Για την επόμενη ημέρα δεν δίνουμε καμία υπόσχεση, παρά μόνο να καθίσουμε να συνεργαστούμε» σημείωσε και έθεσε δυο ερωτήματα στον ανθυποψήφιο του. «Πρώτον, αν χάσετε θα μείνετε  ή θα φύγετε; Και δεύτερον, δέχεστε την παραχώρηση του όρου «Μακεδονία»; Ποια είναι η θέση σας για την Μακεδονία; Εγώ λέω εδώ και 20 χρόνια: Καμία παραχώρηση του ονόματος ή παραγώγου του ονόματος Μακεδονία, με οποιαδήποτε κυβέρνηση. Τέλος!»
«Δεν θα κάνω εμπόριο ελπίδας στις πλάτες των Μακεδόνων»
Την Τετάρτη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας μίλησε σε ανοικτή συγκέντρωση στην Έδεσσα. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και τόνισε ότι δεν πρόκειται να κάνει «εμπόριο ελπίδας στις πλάτες των Μακεδόνων», κατηγορώντας τον Μάρκο Μπόλαρη ότι «ακολουθεί πιστά τη γραμμή της κυβέρνησης του μνημονίου».

Από την πλευρά του ο κ. Μπόλαρης προέτρεψε τον κ. Ψωμιάδη να τον αφήσει να κάνει τη δουλειά του και να προσέχει τα λεγόμενα του γιατί «οι πολίτες μας ακούν και καταλαβαίνουν». Απαντώντας σε σχόλιο του ανθυποψηφίου του, ο πρώην υφυπουργός σημείωσε ότι έχει πολιτικό λόγο και ξέρει πότε τον χρησιμοποιεί και σημείωσε πως δεν είναι καθόλου… αρνάκι «αλλά πολιτικός που ξέρει να μάχεται και να τιμά την ψήφο των πολιτών». Επίσης χαρακτήρισε αναληθείς τους ισχυρισμούς Ψωμιάδη ότι ως μέλος της κυβέρνησης Παπανδρέου δεν έχει επισκεφθεί καμία περιοχή της χώρας. «Αυτό που λέτε είναι απολύτως αναληθές, μη λέτε ψέματα στην κοινωνία. Στο τραπέζι αυτό ήρθατε για να ψεύδεστε; Για ρωτήστε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και να ρωτήσετε και να μάθετε τι σημαίνει επιχειρησιακή μονάδα ανάπτυξης που έκανε ο Μπόλαρης του οκτώ μήνες που ήταν εδώ. Αυτά να ρωτήσετε να μάθετε, μη λέτε ψέματα στην τηλεόραση» σχολίασε.
Το κατά Μπόλαρη διακύβευμα των εκλογών
Μιλώντας σε εκδήλωση στο Ε’ διαμέρισμα Θεσσαλονίκης, ο Μάρκος Μπόλαρης αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου. «Εάν οι εκλογές γίνονταν απλά για να αλλάξουμε τον διορισμένο από το κράτος γενικό γραμματέα, με έναν εκλεγμένο περιφερειάρχη, τότε πραγματικά δε θα άξιζε τον κόπο να πάμε να ψηφίσουμε, ή θα άξιζε πραγματικά πολύ λίγο. Αυτό που πάμε να κάνουμε όμως είναι πολύ μεγάλο, πολύ δυνατό, έχει σχέση με την καθημερινή μας ζωή γιατί δεν κάνουμε νομαρχιακές εκλογές όπως κάποιοι νομίζουν. Παίρνουμε για πρώτη φορά εξουσίες από το κεντρικό, το συγκεντρωτικό κράτος», τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ.
karfitsa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου