Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Η "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ" ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ του ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΛΑΡΗ

"To ζητούμενο είναι να βρεθεί μια ονομασία που να ακυρώνει το ιδεολόγημα του «Μακεδονισμού»"    Μάρκος Ηλ. Μπόλαρης


karfitsa_logo_small 

Ποια είναι n θέση σας για το θέμα των Σκοπίων; Πρέπει ή όχι να εκχωρήσουμε το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια; Σας καλύπτει n εθνική κόκκινη γραμμή που χάραξαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ;

Αποκλειστική φωτογραφία του Μάρκου Εμμ. Μπόλαρη, παππού του υποψήφιου Περιφεριάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκου και Βουλευτή Σερρών Μάρκου Ηλία Μπόλαρη. Είναι 16 ετών, στον Πειραιά, λίγο πρίν ξεκινήσει γιά την Μακεδονία. Έδρασε στην επαρχία Πελαγωνίας, στην περιοχή μεταξύ Μοναστηρίου και Φλώρινας, κοντά στον Μακεδονομάχο οπλαρχηγό αδελφό του, Ιωάννη Εμμ. Μπόλαρη και αργότερα στην ομάδα του επίσης Χανιώτη Ιωάννη Καραβίτη. Από το οικογενειακό αρχείο της οικογένειας Μπόλαρη.

Τα εθνικά θέματα δεν μπορούν να είναι αντικείμενο καιροσκοπικής τακτικής και πεδίο φθηνού λαϊκισμού. 

Η εκκρεμότητα της ονομασίας της ΠΓΔΜ θα βρει λύση μέσα από την κοινή εθνική γραμμή, που αποφάσισαν τα ελληνικά κόμματα. To ζητούμενο σήμερα, όπως έχει προσδιορισθεί μέσα από την εθνική γραμμή, είναι να βρεθεί μια ονομασία που να ακυρώνει το ιδεολόγημα του «Μακεδονισμού». 

Δεν δεχόμαστε κηρύγματα αλυτρωτισμού εκ μέρους των γειτόνων μας που προσπαθούν να συγκαλύψουν εθνικές ανασφάλειες. Δεν υπάρχει Μακεδόνικο έθνος, ούτε Μακεδονική γλώσσα όπως ισχυρίζονται οι γείτονες μας. Τα ζητήματα αυτά τα έχει λύσει n επιστημονική έρευνα. 

Η λύση στην ονομασία θα προκύψει με βάση την αλήθεια και θα πρέπει να είναι κοινά αποδεκτή. Αν δεν συμφωνήσουμε εμείς δεν μπορεί να υπάρξει λύση.


http://www.bolaris.gr/index.php/omilies/35-sunenteukseis-omilies/501-l-r-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου