Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Αξιοπρεπέστατη εμφάνιση...


Αξιοπρεπέστατη εμφάνιση...
aggelioforos



Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010 21:14


Μπορεί ο κ. Μπόλαρης να ήρθε δεύτερος χτες το βράδυ και να μην υπήρχαν πανηγυρισμοί στο εκλογικό του κέντρο, αλλά δεν υπήρχε και κατήφεια. Αντίθετα, ο ίδιος παρέμεινε χαμογελαστός οι επιτελείς του ήταν απόλυτα ικανοποιημένοι από την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης και οι λίγοι υποστηρικτές του που ήταν εκεί, του έδιναν συγχαρητήρια.

Συνυπολογίζοντας την καθυστέρηση στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του (έγινε στις 6 Σεπτεμβρίου), τη χαμηλή του αναγνωρισιμότητα στην αφετηρία της κούρσας, την καθυστέρηση στην ανακοίνωση ακόμη και του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, αλλά και τον ισχυρό αντίπαλο που είχε απέναντι του, κατάφερε όχι απλώς να έχει μια αξιοπρεπή παρουσία, έλεγαν, αλλά να πετύχει έναν άθλο.

Και στο δεύτερο γύρο πέτυχε να περιορίσει δραστικά τη διαφορά των 12,5 μονάδων της πρώτης Κυριακής, αλλά και με βάση την εικόνα που υπήρχε στο περίπου 50% των καταμετρημένων ψηφοδελτίων, την ώρα που έκανε τη δήλωση, ήταν πρώτος στο νομό Θεσσαλονίκης με σχεδόν 2.000 ψήφους περισσότερες από τον κ. Ψωμιάδη! Ήταν ένα ηχηρό μήνυμα πολιτικής αποδοκιμασίας του νομάρχη στην εκλογική περιφέρεια που τον ανέδειξε στο παρελθόν βουλευτή και στη συνέχεια αυτοδιοικητικό παράγοντα, τόνιζαν χτες το βράδυ οι συνεργάτες του κ. Μπόλαρη. Οι ίδιοι επισήμαναν ακόμη ότι ο κ. Μπόλαρης πήγε καλύτερα χτες στην εκλογική του περιφέρεια, τις Σέρρες σε σχέση με τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Με βάση την εικόνα των αποτελεσμάτων που είχαν έως τις Π το βράδυ, στο Κιλκίς ο κ. Ψωμιάδης προηγούνταν με 55%, όπως και στην Πέλλα, ενώ στη Χαλκιδική προηγούνταν επίσης με 53%.

Θέλω να ξεκινήσω μ’ ευχαριστίες. Με ευχαριστίες στους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας για την τιμητική ψήφο την οποία έδωσαν στο "Μέτωπο Ανάπτυξης". Για την ποιοτική ψήφο με την οποία επέλεξαν το "Μέτωπο Ανάπτυξης". Είναι ψήφος που δείχνει τη σύμπραξη ενός μετώπου πολιτών για να πάει ο τόπος μπροστά. «Εύχομαι στο νικητή των εκλογών να λάβει το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες. Είναι μήνυμα απολύτως εύληπτο και ηχηρό. Ιδιαίτερα από το νομό Θεσσαλονίκης, στον οποίο άσκησε διοίκηση τα προηγούμενα χρόνια».

Εμείς θα εξακολουθήσουμε να είμαστε παρόντες. Για την ανάδειξη του θεσμού της αιρετής περιφέρειας για να πάει ο τόπος μπροστά, γιατί το 'χει ανάγκη, γιατί το ανθρώπινο δυναμικό στην Κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη, είναι εξαιρετικά σημαντικό, γιατί οι δυνάμεις και οι δυνατότητες, ανθρώπινες, παραγωγικές και πλουτοπαραγωγικές, είναι τέτοιες που μας επιτρέπουν να κοιτάζουμε με εμπιστοσύνη το μέλλον, με ευρωπαϊκή προοπτική».

Το μέτωπο αυτό το οποίο έχει συμπηχθεί και εκφράστηκε στην κάλπη σήμερα, είναι μέτωπο το οποίο θέλει διαφάνεια και προάσπιση του δημόσιου χρήματος κι όχι απλά της εντολής των πολιτών. 0a είμαστε παρόντες, θεματοφύλακες για το συμφέρον του τόπου», δήλωσε ο κ. Μπόλαρης.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στη συνέχεια περπάτησε στην οδό Τσιμισκή και πήγε στο εκλογικό κέντρο του κ. Μπουτάρη, προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του στο δήμο Θεσσαλονίκης. Εκεί έγινε αμέσως δεκτός με επευφημίες από το σύνολο των συγκεντρωμένων, παρά την ήττα του, ενώ πολλοί έσπευσαν να του σφίξουν το χέρι και να τον συγχαρούν για τη μάχη που έδωσε.

Στο νέο περιφερειακό συμβούλιο η παράταξη του κ. Μπόλαρη θα έχει 19 έδρες, από τις οποίες σίγουρα οι οκτώ (πιθανότατα και εννέα), με βάση τις εκτιμήσεις των συνεργατών του, θα είναι από το νομό Θεσσαλονίκης, συν τους κ.κ. Μπόλαρη και Πασχαλίδη.

Στους υπόλοιπους νομούς οι ακριβείς έδρες δεν ήταν δυνατόν να υπολογιστούν χτες καθώς έπρεπε να συνυπολογιστούν τα υπόλοιπα του δεύτερου γύρου.

1 σχόλιο: