ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Με μία ομιλία που κινήθηκε σε υψηλούς τόνους μπήκε από χτες το βράδυ στην τελική ευθεία των εκλογών και στη μάχη της Θεσσαλονίκης ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στο συνεδριακό κέντρο της ΔΕΘ, άσκησε οξεία κριτική στον αντίπαλό του, Μάρκο Μπόλαρη, ανέβασε τον αντιμνημονιακό χαρακτήρα της προεκλογικής του εκστρατείας, ενώ κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν την αποχή. «Δεν είναι ώρα για να τιμωρήσουμε κανέναν», σημείωσε εκτός κειμένου ο κ. Ψωμιάδης.
«Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι εάν η Μακεδονία χρειάζεται έναν περιφερειάρχη που σηκώνει τα μανίκια, διεκδικεί, τα λέει σταράτα και μπεσαλίδικα ή έναν κυβερνητικό εκπρόσωπο και διαχειριστή του μνημονίου», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Ψωμιάδης άσκησε κριτική στους αντιπάλους του, που, όπως είπε, λασπολογούν και συκοφαντούν πανικόβλητοι. «Ενα πράγμα να ξέρουν κάποιοι: είμαι πολύ σκληρός για να πεθάνω πολιτικά. Προσωπικά δεν είμαι τουρίστας στην αυτοδιοίκηση. Ούτε ήρθα να κάνω το αγροτικό μου, όπως ο κ. Μπόλαρης».
Εθνική κατάθλιψη
Ηταν επίσης ιδιαίτερα σκληρός απέναντι στην πολιτική του μνημονίου αλλά και την κυβερνητική στάση. «Η Ελλάδα μπήκε στο λαβύρινθο του μνημονίου. Η πολιτική της κυβέρνησης προκαλεί εθνική κατάθλιψη, καθώς το μνημόνιο πλήττει τα εθνικά και κυριαρχικά μας δικαιώματα. Γι’ αυτό πρέπει να στείλουμε σαφές πολιτικό μήνυμα: λέμε όχι στα μνημόνια της υποτέλειας, όχι στα μνημόνια της υποταγής», επισήμανε, ενώ άσκησε κριτική και στον ίδιο τον πρωθυπουργό. «Είπε ο κ. πρωθυπουργός ότι η Ελλάδα είναι διαφθαρμένη. Απόψε θέλω να του στείλω ένα μήνυμα. Δεν είναι διεφθαρμένος ο ελληνικός λαός, κ. πρωθυπουργέ, ούτε η πατρίδα μας μια διεφθαρμένη χώρα. Αν πράγματι θέλετε να αντιμετωπίσετε τη διαφθορά, τότε κοιτάξτε γύρω σας. Γιατί η διαφθορά έχει όνομα, πρόσωπο, διεύθυνση και τηλέφωνο».
Ο κ. Ψωμιάδης αναφέρθηκε και στα διλήμματα που έθεσε ο πρωθυπουργός αλλά και στο βασικό του αντίπαλο. «Μέχρι χτες ο κ. Μπόλαρης έλεγε ότι οι εκλογές είναι καθαρά αυτοδιοικητικές. Τι θα απαντήσει τώρα στους πολίτες;», αναρωτήθηκε ο κ. Ψωμιάδης. Προέβλεψε, μάλιστα, ότι, αν στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής επικρατήσει το ΠΑΣΟΚ, θα έρθει ακόμη πιο σκληρό και πιο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων.
Η συγκέντρωση
Ο κ. Ψωμιάδης μίλησε μπροστά σε ένα πολυπληθές ακροατήριο. Παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Στ. Καλαφάτης, Γ. Ιωαννίδης, Ε. Ράπτη, Θ. Καράογλου, Σ. Αναστασιάδης, Μ. Χαλκίδης και Γ. Κασαπίδης και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας.