Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Προτάσεις και κάλεσμα για αντεπίθεση στον λαϊκισμό

«E» 12/11


Σε μια αντεπίθεση κόντρα στον λαϊκισμό, στην αλαζονεία και στα επικοινωνιακά τρικ και τα «θεάματα» του Π. Ψωμιάδη, που θα φέρει τη νίκη στις εκλογές της Κυριακής, κάλεσε χτες τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας ο Μάρκος Μπόλαρης. Ο τελευταίος βρέθηκε στις Σέρρες, όπου έσπευσε να συμπαρασταθεί στον ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλο, αναφορικά με την ανάρτηση ενός πανό από μέλη του συνδυασμού του που θεωρήθηκε παράνομη.
Περισσότερα άρθρα...Σιωπητήριο για την «τρύπα» στον δήμο«Ανοιχτή» η μανιάτικη βεντέταΠανστρατιά ΠΑΣΟΚ για την ΑττικήΠροτάσεις και κάλεσμα για αντεπίθεση στον λαϊκισμόΠράσινος συναγερμός για τη στήριξη των υποψηφίωνΜε αέρα νίκης ο Α. Κατσιφάρας«Δεν συζητάμε απολύσεις»Πανστρατιά μετά τον συναγερμόΣαμαράς: Από την μπλόφα στην παραπλάνησηΣτοχεύουν σε... εξίσωση «6+3»«Ψήφος» Καρατζαφέρη σε ΣγουρόΕπίθεση Μπουτάρη κατά ΚαρατζαφέρηΑιχμές Μίχα για τη στάση ΜαντούβαλουΤα ντέρμπι του β' γύρουΑριστερό μέτωπο θέλει ο ΤσίπραςΔρούτσας: «Εργατικά μυρμήγκια οι Ελληνες»Παπαγεωργόπουλος υπέρ ΓκιουλέκαΕπιτακτικές οι αλλαγέςΜετατάξεις για υπεράριθμους, αργόμισθους και «παρασιτικούς»ΚΚΕ: Ακυρο ή λευκό - ΣΥΝ: Εχουν ελευθερία και κρίση οι πολίτεςΣυνάντηση - στήριξη στον υποψήφιο δήμαρχοΑμυράς: «Καμία δήλωση στήριξης»

Ο Μ. Τρεμόπουλος ζήτησε κι αυτός από τους πολίτες να καταδικάσουν την πολιτική Ψωμιάδη και να κρίνουν αυτoδιοικητικά αυτόν που θα μπορέσει να προσφέρει περισσότερα στην περιφέρεια, όπως είπε. Την ίδια ώρα ο Π. Ψωμιάδης, έχοντας χάσει την ψυχραιμία του ακολουθεί την τακτική της λάσπης. Αφού σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αρνήθηκε να καθίσει στο ίδιο τηλεοπτικό τραπέζι με τον Μ. Μπόλαρη, είτε ακυρώνοντας προγραμματισμένες τηλεοπτικές συζητήσεις, ή επιλέγοντας να εμφανιστεί μόνο από το... γραφείο του έχοντας τη βοήθεια συνεργατών του, ή να εμφανίζεται μόνος του αλαζονικά σε συνεντεύξεις-μονολόγους, κατηγορεί τώρα τον αντίπαλό του ότι αρνείται τον δημόσιο διάλογο και δεν εμφανίζεται μαζί του!
Απάντηση
Ο Π. Ψωμιάδης αποκαλεί τον συνδυασμό του Μ. Μπόλαρη «μέτωπο της λάσπης» κάνοντας λόγο για πολιτική απάτη, προεκλογικό αγώνα συκοφαντίας κ.ά. Απέναντι σε όλα αυτά ο Μ. Μπόλαρης ψύχραιμα, όπως έκανε χτες και σε συνέντευξη Τύπου στις Σέρρες, ανοίγει το μπουκέτο με τις προτάσεις του για την περιφέρεια. «Οι πολίτες εδώ και καιρό διαμαρτύρονταν για ένα συγκεντρωτικό-αθηνοκεντρικό κράτος.
Από την ερχόμενη Κυριακή και την πρώτη Ιανουαρίου του 2011 θα έχουμε αιρετές περιφέρειες και είναι στο χέρι όλων μας τι μέλλον θα χτίσουμε, επιτέλους, αν θα κρατάμε τη μοίρα στα χέρια μας και αν θα επιλέξουμε μεταξύ της προόδου, της ανάπτυξης και της διαφάνειας ή των αντιθέτων τους» είπε. Ο κ. Μπόλαρης μίλησε και για τις δυνατότητες συνεργασίας και με τις άλλες παρατάξεις, οι οποίες αποκλείστηκαν από τον πρώτο γύρο των εκλογών: «Εχουμε αρχίσει τις συνομιλίες με τις υπόλοιπες παρατάξεις πριν από τις εκλογές για το καλό της Κεν. Μακεδονίας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς να υπάρχει ένα πολυφωνικό περιφερειακό συμβούλιο» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου