Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Τα προβλήματα του Π. Ψωμιάδη τώρα ξεκινούν : «Μαν του μαν» θα παίξει ο Μπόλαρης τον Ψωμιάδη 

«Μαν του μαν» θα παίξει ο Μπόλαρης τον Ψωμιάδη 

Σύστημα μαν του μαν σκοπεύει να «παίξει» ο Μάρκος Μπόλαρης τον Παναγιώτη Ψωμιάδη στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Και σε αυτό το σχήμα ετοιμάζεται να οργανώσει ως άλλη ομάδα κρούσης τους εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξής του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μπόλαρης ανέλυσε σε ικανοποιητικό βαθμό τα σχέδιά του στην πρώτη, μετά τις εκλογές, συνεδρίαση της παράταξής του, που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την ορκωμοσία του νέου περιφερειάρχη και του νέου περιφερειακού συμβουλίου. Επιλογή του είναι, όπως τόνισε, να ασκήσει δομική αντιπολίτευση στον κ. Ψωμιάδη, ενώ στις προθέσεις του είναι πέραν από το συστηματικό έλεγχο των πεπραγμένων της διοίκησης και την κριτική όπου θεωρηθεί αναγκαία, η παράταξή του να εξελιχθεί σε συνδιαμορφωτή του στρατηγικού σχεδίου βιώσιμης ανάπτυξης που χρειάζεται η περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και η μητροπολιτική Θεσσαλονίκη, προβάλλοντας τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού του. Στους εκλεγμένους συμβούλους της παράταξής του δεσμεύτηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, χωρίς να μπει σε πολλές λεπτομέρειες, ότι θα προβλεφθούν ρόλοι και αρμοδιότητες για όλους και επέμεινε στο συνεχή και επίμονο έλεγχο της πλειοψηφούσας παράταξης του κ. Ψωμιάδη, που, όπως εξήγησε, μπορεί να επιτευχθεί με το στενό μαρκάρισμα ενός περιφερειακού συμβούλου της αντιπολίετυσης προς καθένα εκλεκτό του κ. Ψωμιάδη, που θ΄αναλάβει θέση ευθύνης στη λειτουργία της νέας αιρετής περιφέρειας.

Ευρύτερες δράσεις

Επιπλέον, ο κ. Μπόλαρης υπογράμμισε ότι στις στοχεύσεις του είναι η παράταξη του να μην παραμείνει μόνο στην άσκηση των αντιπολιτευτικών της καθηκόντων, αλλά να αναλάβει πρωτοβουλίες και να οργανώσει παρεμβάσεις, που θα αφορούν μεν στην περιφέρεια, αλλά θα ξεφεύγουν από την αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου. Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε την πραγματοποίηση ημερίδων και σεμιναρίων σε όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας για τη λειτουργία στην πράξη του εγχειρήματος της αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Η πρώτη ημερίδα προς αυτήν την κατεύθυνση εκτιμάται ότι είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιανουάριο.

Στη συνάντηση, εξάλλου, με τα μέλη της ομάδας του συζητήθηκαν και ζητήματα που αφορούν στη διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη του έργου της παράταξης και κρίθηκε, μάλιστα, αναγκαία η θεσμοθέτησή τους για τη διευκόλυνση του ρόλου της αντιπολίτευσης με πληρότητα και επάρκεια, καθώς και η διατήρηση γραφείων με το αναγκαίο προσωπικό και στους επτά νομούς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι γι΄ αυτόν το λόγο ο κ. Μπόλαρης θα επιδιώξει κατ' ιδίαν σνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση, τις επόμενες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου