Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Η Κορώνεια το πρώτο αγκάθι για την περιφέρεια

Αντιπαράθεση μεταξύ διοίκησης και αντιπολίτευσης στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ξέσπασε με αφορμή την παραπομπή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μη προστασία της Κορώνειας.
Όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τη λίμνη Κορώνεια.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο Μάρκος Μπόλαρης με ανακοίνωσή του καταλογίζει ευθύνες για την εξέλιξη αυτή στη νομαρχία Θεσσαλονίκης, καθώς, όπως σημειώνει, ήταν η καθ’ ύλην αρμόδια για να παρακολουθεί το έργο και να εκτελέσει το μεγαλύτερο τμήμα της. “Επειδή πρέπει συγκεκριμένα να μιλήσουμε για την ανικανότητα και την αβελτηρία του κυρίου περιφερειάρχη, αναφέρουμε ότι κανένα από τα έργα τα οποία είχε συγκεκριμένα δεσμευτεί να κάνει δεν έχει εκτελέσει”, αναφέρεται σε ανακοίνωση.
Με ανακοίνωση απάντησε και ο κ. Ψωμιάδης. “Εμφανίζεται αδιάβαστος και εκτίθεται. Αντί να μιλήσει για τις ευθύνες των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, καθώς και άλλων κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών φορέων, αποκρύπτει την αλήθεια. Η ΝΑΘ δεν ήταν επισπεύδων φορέας, αλλά ενδιάμεσος. Επισπεύδων ήταν και παραμένει το υπουργείο Περιβάλλοντος”. Σημειώνει μάλιστα πως η απόφαση δεν στρέφεται κατά της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αλλά κατά του ελληνικού δημοσίου.
Στη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου εκδόθηκε επίσης ψήφισμα για τις αυξήσεις στον ΟΑΣΘ, με το οποίο ζητείται από την κυβέρνηση να μειώσει στο ελάχιστο την αύξηση και να καλύψει από τον κρατικό προϋπολογισμό τη διαφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου