Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Ο Μάρκος και οι σύντροφοι πήραν... το όπλο τους

 

Θέση μάχης στο διευρυμένο, πλέον, αυτοδιοικητικό πεδίο της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι αποφασισμένος να πάρει ο Μάρκος Μπόλαρης με σύσσωμη την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης. Δηλώνει ότι δεν θα καταστεί πολέμιος του καθεστώτος Ψωμιάδη για λόγους εντυπωσιασμού αλλά για λόγους ουσίας, αφού πρέπει, όπως λέει, να γίνει σαφές ότι η περιφέρεια δεν είναι το άθροισμα επτά νομαρχιών, αλλά ένας ενιαίος φορέας που πρέπει να αναδείξει τα πλεονεκτήματα κάθε περιοχής ξεχωριστά.

Από τη μακρά εμπειρία του στην τοπική αυτοδιοίκηση (12 χρόνια στον δήμο Σερρών) ξέρει ότι η μάχη στην αιρετή περιφέρεια δεν θα είναι εύκολη, όπως ξέρει ότι ως κυβερνητικός θα καταστεί αναπόφευκτα σάκος του μποξ από φορείς και πολίτες που αντιδρούν στη μνημονιακή πολιτική. Πάνω από όλα, όπως σημειώνει ο κ. Μπόλαρης, θα πρέπει έστω και δειλά-δειλά να διαμορφωθεί περιφερειακή συνείδηση, γιατί πλέον ασκείται διοίκηση σε επτά διαφορετικούς νομούς με διαφορετικά προβλήματα αλλά και πλεονεκτήματα, που πρέπει να αναδειχθούν με κάθε τρόπο. "Στόχος όλων μας είναι να βλέπουμε το σύνολο της περιοχής και να προσπαθούμε να μη συμψηφίζουμε π.χ. τον τουρισμό με τα αγροτικά ζητήματα. Απαιτείται περιφερειακή πολιτική και όχι μικροπολιτική. Οι πολίτες μάς εμπιστεύτηκαν έναν ρόλο και έχουμε ευθύνη απέναντί τους", ανέφερε.

Πάντως τα δύσκολα στο περιφερειακό συμβούλιο άρχισαν τόσο για τη διοίκηση όσο και για την αντιπολίτευση, όπως άρχισαν και οι συγκρούσεις μεταξύ των επικεφαλής, κυρίως μεταξύ του Π. Ψωμιάδη και του Μ. Μπόλαρη. Και εδώ η κόντρα αναμένεται να είναι πάντα πολιτική για το κακό και το αναγκαίο κυβερνητικό μνημόνιο. "Τα χρόνια που έρχονται δεν πιστεύω ότι για την τοπική αυτοδιοίκηση θα είναι πέτρινα αλλά προκλητικά, γιατί είναι καλό να θυμόμαστε ότι τίποτα δεν κατακτήθηκε χωρίς κόπο, ιδρώτα και αίμα", λέει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Για αυτό, όπως λέει, η παράταξή του και ο ίδιος ήρθαν για να μείνουν στη δεύτερη περιφέρεια της χώρας και σκοπεύουν να έχουν δυναμική παρουσία στο συμβούλιο, θα παρεμβαίνουν, θα προτείνουν και θα καταγγέλλουν καθετί σκανδαλώδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου