Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Το 85.5% των Αλβανών των Σκοπίων είναι υπέρ τς Αλλαγής ονομασίας για την ΠΓΔΜ

Εάν ψάχνουμε γιά συμμάχους στο Σκοπιανό ζήτημα, άς μήν κοιτάμε πολύ μακρυά...

Σκόπια-Δημοσκόπηση: Ναι στο ΝΑΤΟ, Όχι σε αλλαγή ονομασίας


Απρίλιος 3, 2011.
Σκόπια.
Όσοι Σκοπιανοί νομίζουν πως το πρόβλημά τους λέγεται Ελλάδα, άς το ξανασκευτούν
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Πολιτικών Ερευνών, περίπου το 66 τοις εκατό των πολιτών θεωρεί ότι η πΓΔΜ έχει εκπληρώσει τα πρότυπα του ΝΑΤΟ για την ένταξη της χώρας.

Στην ερώτηση, αν θα δεχθούν την αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της χώρας, ως προϋπόθεση για την ένταξη στο ΝΑΤΟ, το 62,2 τοις εκατό των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά, το 30,3 τοις εκατό ότι αποδέχεται αλλαγή του ονόματος και το 7,6 τοις εκατό των ερωτηθέντων δεν εξέφρασε καμία άποψη.


Κατά εθνικότητα, οι ερωτηθέντες που τάχθηκαν κατά της αλλαγής της ονομασίας της χώρας, ως προϋπόθεση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, ήταν:
78,7 τοις εκατό ήταν σλαβικής καταγωγής,
14,5 αλβανικής καταγωγής και οι άλλοι  άλλων εθνικών κοινοτήτων.

Συνολικά το 64,5 τοις εκατό των ερωτηθέντων που ανήκουν στις τάξεις του σκοπιανού στρατού (ARM),  πως αξιολογούν, τις ειρηνευτικές αποστολές στο εξωτερικό απάντησε θετικά, ενώ το 24,2 απάντησε αρνητικά και το 11,3 τοις εκατό δεν απάντησε.

Σε ερώτηση αν θεωρούν ότι τα μέλη του ARM θα πρέπει να συνεχίσουν να συμμετέχουν σε ειρηνευτικές αποστολές υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, στο εξωτερικό, θετικά απάντησε το 59,8 τοις εκατό  των ερωτηθέντων, ενώ αρνητικά το 28,7 τοις εκατό και 11,4 τοις εκατό δεν απάντησε.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από 26 Μαρτίου έως 1η Απριλίου, σε δείγμα 1190 ερωτηθέντων.
--
«Maqedonia plotëson kushtet për në NATO»
Albeu, 3.4.2011.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου