Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

96 θέσεις κερδίζει η Ελλάδα στην κατάταξη της Παγκόσμιας Τράπεζας

Η ερώτηση μας φυσικά αυτονόητα είναι...
γιατί (αφού ήταν τόσο εύκολο) δεν το κάναμε τόσα χρόνια!

http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=45500

One stop shop και επιτέλους...Doing Business στην Ελλάδα
Mέσω του Μητρώου και του one-stop-shop η Ελλάδα θα ανέβει 96 θέσεις στην κατάταξη Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας
04 Απρ 2011 
Picture 0 for One stop shop και επιτέλους...Doing Business στην Ελλάδα

Περίπου 100 θέσεις υψηλότερα στη κατάταξη της Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας αναμένεται να σκαρφαλώσει η Ελλάδα ως αποτέλεσμα της λειτουργίας από σήμερα του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) και του one stop shop, τα οποία τίθενται από σήμερα σε  λειτουργία.

Όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Στέφανος Κομνηνός, αλλά και ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου του ΓΕΜΗ κ. Σφακιανάκης, μέσω του Μυτρώου και του one-stop-shop η Ελλάδα θα ανέβει 96 θέσεις στην κατάταξη Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας, δηλαδή θα βρεθεί από την 149η θέση που βρίσκεται σήμερα μεταξύ 183 χωρών στην εκκίνηση επιχειρήσεων, στην 53η θέση.

Παράλληλα, εκτιμάται ότι θα επέλθει μείωση κατά περίπου 30% στο κόστος ίδρυσης των επιχειρήσεων (OE, EE, EΠΕ και ΑΕ), ενώ θα μπορεί όποιος θέλει να ιδρύσει μια επιχείρηση σε περίπου μία ώρα και να ξεκινάει η οικονομική της δραστηριότητα ακόμη και σε μια μέρα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Γιώργος Κασιμάτης, ανέφερε ότι το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι η δημιουργία μιας βάσης δεδομένων για όλες τις επιχειρήσεις που υπάρχουν στον κόσμο και είναι στην ιδιοκτησία ομογενών.

Το ΓΕΜΗ έχει αρχίσει και λειτουργεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.geminet.gr αλλά θα εξακολουθήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα η ηλεκτρονική αυτή βάση να γεμίζει με τα στοιχεία που σήμερα βρίσκονται στα πρωτοδικεία και δεν είναι καν μηχανογραφημένα και στις νομαρχίες.

Σημειώνεται ότι έχουν ήδη πιστοποιηθεί 150 συμβολαιογράφοι και 250 χρήστες του συστήματος από τα επιμελητήρια ενώ η εκπαίδευση και η πιστοποίηση θα συνεχιστεί. Η κατάθεση των σχετικών εγγράφων από τον ενδιαφερόμενο θα γίνεται στα επιμελητήρια τα οποία μετά μέσω ΓΕΜΗ θα του δίνουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου και αριθμό ένταξης στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο και η δράση αυτή στο προσεχές μέλλον θα μπορεί να γίνεται και μέσω ΚΕΠ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, σήμερα είναι εγγεγραμμένες 868.929 επιχειρήσεις εκ των οποίων 38.509 είναι ΑΕ, ΟΕ είναι 109.118, ΕΠΕ είναι 40.195, φυσικά πρόσωπα 17.566, ΕΕ 27.323 ΣυνΠΕ 490, κοινοπραξίες - κοινωνίες 2.259, ατομικές 631.030 και λοιπών υποχρεώσεων 2.346.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου