Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Οι δηλώσεις για την ανεργία έκαψαν την Κατσέλη

«Αν έχει προσωπικότητα κανείς, έχει τύχη να βρει δουλειά»! Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε στους ανέργους η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, όταν της ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στο Ηράκλειο.
Η απάντηση της υπουργού προκάλεσε, όπως είναι φυσικό, ποικίλες αντιδράσεις, καθώς στο Ηράκλειο καταγράφονται στρατιές ανέργων μετά την ισοπέδωση των εργασιακών και κοινωνικών κεκτημένων. Η ένταση δεν περιορίστηκε εκεί, καθώς κατά τη διάρκεια της συνάντησης της υπουργού με τοπικούς και κοινωνικούς φορείς, που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, δεν επετράπη η είσοδος σε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου της πόλης, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η ενημερωτική σύσκεψη με θέμα τα δύο νέα προγράμματα, με τα οποία το υπουργείο στοχεύει να στηρίξει την εργασία!
Ακολούθησαν διαπληκτισμοί μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στην καίρια παρέμβαση του υπεύθυνου του πολιτικού γραφείου της κ. Κατσέλη, ο οποίος ζήτησε να επιτραπεί στην αντιπροσωπεία του ΕΚΗ να μπει τελικά στην αίθουσα.
Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, μια διμοιρία των ΜΑΤ βρισκόταν παραταγμένη απέναντι από το κτίριο του Επιμελητηρίου, ενώ διαμαρτυρόμενοι πολίτες, μέλη της ομάδας «Δικαίωμα», κρατούσαν πανό το οποίο έγραφε: «Ανεπιθύμητη η Υπουργός - 30.000 Ηρακλειώτες στο βωμό της ανεργίας».
Νωρίτερα πάντως υπογράφηκε το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ περιφέρειας και υπουργείου για την υλοποίηση των δύο κοινωνικών προγραμμάτων που ανακοινώθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου