Αύριο αναμένεται να εκδικαστεί στο Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης η υπόθεση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος έχοντας την ιδιότητα του νομάρχη, έπειτα από καταγγελίες για παράνομη μείωση προστίμων που είχαν επιβληθεί σε πρατηριούχο για υποθέσεις νοθείας καυσίμων.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που έχει εκδοθεί σε βάρος του κ. Ψωμιάδη, την καταγγελία για την παράνομη μείωση των προστίμων έκανε τον Ιούνιο του 2005 ο πρώην διευθυντής της διεύθυνσης Εμπορίου της νομαρχίας Θεσσαλονίκης Ηλίας Τυχαλάκης. Οπως προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης δέκα μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του έκανε δεκτή την αίτηση θεραπείας που υπέβαλε ο πρατηριούχος καυσίμων, με την οποία ζητούσε να μειωθούν τα πρόστιμα που του είχαν επιβληθεί. Τον Ιανουάριο του 2005 με απόφαση του νομάρχη τα πρόστιμα ύψους 89.000 ευρώ που είχαν επιβληθεί στον πρατηριούχο μειώθηκαν σε 5.000 ευρώ.

Μάλιστα, αναφέρεται ότι ο συγκεκριμένος πρατηριούχος είχε ροπή προς τη νοθεία καυσίμων, καθώς σε διάστημα 12 μηνών διαπιστώθηκαν επαναλαμβανόμενες παραβάσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρατήριο για το οποίο μειώθηκαν τα πρόστιμα το Φεβρουάριο του 2003 οι υπάλληλοι της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων είχαν εντοπίσει να λειτουργεί ένα παράνομο εργαστήριο αποχρωματισμού και νοθείας πετρελαίου θέρμανσης το οποίο συνδεόταν με τον πρώτο όροφο... εστιατορίου!
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ