Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Oι Γερμανοί...Ξαναδείχνουν τον Ακη

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ DER SPIEGEL ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Νέο ρεπορτάζ στο τεύχος του περιοδικού Der Spiegel, που κυκλοφορεί αύριο, με τίτλο «Ο Ελληνας φίλος», κάνει αναφορές στον πρώην υπουργό Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο και την εμπλοκή του στην αγορά των γερμανικών υποβρυχίων, παρά την επιβολή ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του περιοδικού από το Εφετείο του Μονάχου, έπειτα από σχετική αγωγή του κ. Τσοχατζόπουλου.
Αναφέρει -μεταξύ άλλων- το δημοσίευμα:«Κάποτε ο Ακης Τσοχατζόπουλος ήταν υπουργός Αμυνας της Ελλάδας και υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι ήταν κυρίως εκεί για να εξυπηρετεί τον εαυτό του, παρά για να υπηρετεί το κράτος του. Το καινούργιο ωστόσο είναι ότι μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους βρίσκονται και στο Μόναχο και ασκούν το επάγγελμα του εισαγγελέα.
»Ο άνδρας από την Αθήνα θεωρείται άνθρωπος-κλειδί σε ό,τι αφορά αμφίβολες πληρωμές, με τις οποίες η εταιρεία Ferrostaal AG με έδρα το Εσεν φέρεται να προώθησε την πώληση γερμανικών υποβρυχίων στην Ελλάδα. Γι' αυτό οι εισαγγελείς του Μονάχου συνέταξαν κατηγορητήριο εναντίον δύο πρώην "μάνατζερ".
»Ετσι, μπορεί να "σφίξουν" τα πράγματα για τον Τσοχατζόπουλο, για τους δύο κατηγορούμενους στο Μόναχο και κυρίως για τη Φέροσταλ: Αν οι έρευνες μπορέσουν να αποδείξουν πράγματι την ύπαρξη της ομάδας αγγελιαφόρων μέχρι τον υπουργό, την οποία υποθέτουν, θα πρέπει να πληρώσει και ο όμιλος.
»Ο Τσοχατζόπουλος υποστήριξε σθεναρά το γερμανικό υποβρύχιο, αν και οι Γάλλοι υπέβαλαν φτηνότερη προσφορά. Αυτό όμως έγινε για καθαρά αντικειμενικούς λόγους, δηλώνει σήμερα ο πρώην υπουργός.

Μυστήριος «φίλος»
»Αλλα ίχνη οδηγούν μεν στο περιβάλλον του - όχι όμως και παραπέρα. Σε επιστολές, που κατασχέθηκαν, γίνεται επανειλημμένα λόγος για έναν μυστήριο "φίλο" - "τον φίλο μας", που μετέφερε εμπιστευτικές πληροφορίες από το υπουργείο ή την επιτροπή ανάθεσης.
»Ανοιχτό παραμένει όμως ακόμα και για τους εισαγγελείς ποιος ήταν "ο φίλος μας". Δεν υπάρχει πραγματική απόδειξη, που να παραπέμπει άμεσα στον Τσοχατζόπουλο. Επομένως, οι κατήγοροι του Μονάχου εικάζουν ότι ίσως οι έρευνες στην Ελλάδα οδηγήσουν σε αποτέλεσμα, που θα στηρίξει τους ισχυρισμούς τους;
»Η υπόθεση είναι για όλους "καυτή": για τους ενάγοντες, που δεν αναφέρουν τον Τσοχατζόπουλο στην αγωγή ούτε καν ως κατηγορούμενο. Για τους δύο κατηγορούμενους, που κατέθεσαν ότι δεν μπορούν μεν να αποκλείσουν πως μερικά από τα χρήματα του συμβουλευτικού έργου κατέληξαν σε παράγοντες λήψης αποφάσεων, στη συνέχεια όμως δεν ρώτησαν να μάθουν. Και προπάντων για τη Φέροσταλ».*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου