Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Η φοροδιαφυγή είναι έγκλημα εναντίων όλων μας!

image
Σχεδιασμός αφίσσας: Ελένη Κουρκουνάκη
Πείτε μας τις προτάσεις σας για τον περιορισμό της

Η φοροδιαφυγή συνιστά μία από τις μεγαλύτερες κοινωνικές αδικίες. Η αδικία γίνεται κυρίως σε βάρος των μισθωτών εργαζόμενων (δηλαδή, την πλειοψηφία των εργαζόμενων), αλλά και γενικότερα σε βάρος όλων των συνεπών και ευσυνείδητων φορολογούμενων.

Eπί δεκαετίες, οι Κυβερνήσεις, είτε λόγω του ότι ασκούν άδικη φορολογική πολιτική, είτε λόγω των υψηλών φορολογικών συντελεστών, είτε απλά λόγω αδυναμίας ή απροθυμίας, αποτυγχάνουν να την καταπολεμήσουν.

Στη μάχη εναντίον της φοροδιαφυγής, πρέπει να συμβάλλουμε όλοι μας! Ας σταματήσουμε πλέον να κατηγορούμε τους πάντες και ας οργανωθούμε υποβάλλοντας προτάσεις!

Ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ξεκινάει καμπάνια συλλογής και καταγραφής απόψεων από τα μέλη του, αλλά και από τα μέλη της κοινωνίας.

Περιπτώσεις φοροδιαφυγής συναντάμε κάθε μέρα, σχεδόν σε κάθε μας συναλλαγή. Καταγράφουμε μερικά μόνον (ενδεικτικά) παραδείγματα: 

  • Καλώ έναν ηλεκτρολόγο για να μου διορθώσει κάτι στο σπίτι. Μου λέει ότι θα μου στοιχίσει 100 ευρώ χωρίς απόδειξη και 140 με απόδειξη. 
  • Πηγαίνω σε μία ταβέρνα, όπου δε μου δίνουν απόδειξη.

  • Επισκέπτομαι έναν γιατρό. Μου λέει ότι η επίσκεψη κοστίζει 50 ευρώ, αλλά δεν κάνει καμία κίνηση για να κόψει απόδειξη.
  • Αγοράζω ένα χρυσό δακτυλίδι. Ο χρυσοχόος μου λέει ότι θα μου κοστίσει 3000 ευρώ χωρίς απόδειξη και 4000 με απόδειξη.
  • Κτίζω ένα σπίτι. Ο “αλουμινάς” μου λέει ότι τα παράθυρα και οι πόρτες θα στοιχίσουν 8.000 ευρώ χωρίς απόδειξη και 10.000 με απόδειξη.
Πώς θα αντιμετωπίσουμε εμείς τις περιπτώσεις αυτές;  Και πώς θα μπορέσει η Πολιτεία να δημιουργήσει μηχανισμούς που να προστατεύει εμάς από την αδικία και την αυθαιρεσία, αλλά θα κάνει και δύσκολο (ή και αποτρεπτικό) προς τον επαγγελματία να φοροδιαφύγει;
Καταγράψτε την άποψή σας στην παρακάτω φόρμα. Είτε επώνυμα, είτε ανώνυμα. Εάν δε θέλετε να την καταγράψετε δημόσια, ή να δώσετε τα στοιχεία σας δημόσια, στείλτε μας την άποψή σας στο e-mail: secretariat@forologoumenos.gr . (Εάν πιστεύετε ότι θα απαιτηθεί επικοινωνία μαζί σας για περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στην πρότασή σας, στο τέλος της πρότασης γράψτε και το e-mail σας, ή στείλτε μας την πρότασή σας και τα στοιχεία επικοινωνίας στο παραπάνω εμφανιζόμενο e-mail).
Ο Σύλλογος θα συγκεντρώσει τις προτάσεις σας, θα τις τοποθετήσει σε ειδική σελίδα του site, ενώ βεβαίως θα παραδοθούν στον Υπουργό των Οικονομικών και σε άλλους αρμόδιους κρατικούς λειτουργούς.
Πείτε την άποψή σας! Καταθέστε την πρότασή σας!  Συμμετάσχετε και σεις στην προσπάθεια ώστε εμείς, οι πολίτες, να βελτιώσουμε τη λειτουργία της κοινωνίας μας!

Ένα και δυό: τη μοίρα μας δεν θα την πει κανένας.
Ένα και δυό: τη μοίρα του ήλιου θα την πούμε ‘μείς.
 
Οδυσσέας Ελύτης - “Ήλιος ο πρώτος”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου