Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Χρ.Μπόκας: Ο Ακης, ο Μακρυγιάννης και ο ανώνυμος

 
Σε 113 σελίδες πορίσματος «τύλιξε» τον κ. Ακη Τσοχατζόπουλο το ΠΑΣΟΚ οι οποίες περιλαμβάνουν ισχυρές ενδείξεις ενοχής για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Το επιτελείο της ομάδας του κυβερνώντος κόμματος που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ερεύνησε λογαριασμούς, «ξετρύπωσε» μάρτυρες κλειδιά που έως τότε η δικαιοσύνη δεν μπορούσε να βρει και ανακάλυψε συμβόλαια ακινήτων, κατάφερε να ιχνηλατήσει τις διαδρομές «ύποπτου» χρήματος και να περισώσει ότι έχει απομείνει από την δέσμευση της κυβέρνησης για ικανοποίηση του περί δικαίου αισθήματος των πολιτών.

Η ένσταση βέβαια που εκφράζουν αρκετοί αναφέρει πως το ΠΑΣΟΚ, σε αυτή την δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται και για να δείξει προς το αγανακτισμένο πλήθος πως «τιμωρεί τους ενόχους όπου και αν ανήκουν» επιλέγει για «θύμα» έναν εύκολο στόχο. Όμως, ακόμα και αν αυτή η ένσταση ισχύει δεν απαντά στο ερώτημα «τα πήρε ο Ακης ή όχι;». Το πόρισμα της πλειοψηφίας λοιπόν παρέχει ισχυρές ενδείξεις που λένε πως ο πρώην υπουργός δωροδοκήθηκε με τουλάχιστον 7,7 εκατομμύρια δολάρια.

Πάντως, ανεξαρτήτως ποια θα είναι η συνέχεια της υπόθεσης και αν τελικά στην κατάληξή της θα αποδοθεί η δικαιοσύνη, το πόρισμα κλείνει με λόγια του στρατηγού Μακρυγιάννη τα οποία κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι γραμμένα σε πανό των αγανακτισμένων διαδηλωτών της πλατείας Συντάγματος:

«Δεν ήθελα χρήματα και βίο, ήθελα σύνταγμα δια την πατρίδα μου, να κυβερνηθεί με νόμους κ’ όχι με το «έτσι θέλω»» και κυρίως τα λόγια του ανώνυμου συγγραφέα της Ελληνικής Νομαρχίας που υπογραμμίζει ότι η διαφθορά έρχεται όταν: «ο καιρός και η πολυτέλεια αδυνατίζουν την ενέργεια των νόμων και αρχίζει το μέγα κτίριον να τρέμει και η πολιτεία βαδίζει προς τον θάνατον».
http://www.bolaris.gr/index.php?category_id=46&page=article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου