Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Απάτη η «Υποστηρικτική Μακεδονική Ομάδα» στο Κογκρέσο


23.6.11



Π
αραθέτουμε την επιστολή στην ελληνική γλώσσα που απέστειλε η Παμμακεδονική  Ένωση Ηνωμένων Πολιτειών στα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου για την προπαγάνδα και την απάτη της ένωσης των Σλάβων της πΓΔΜ στην Αμερική που προωθεί το μακεδονισμό και προσπαθεί να δημιουργήσει αποσταθεροποιητικό κλίμα στα Βαλκάνια.


Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,
 
            
Ε
μείς τα μέλη της Παμμακεδονικής  Ένωσης Η.Π.Α.μια από τις μεγαλύτερες ελληνοαμερικανικές  ενώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, ως Αμερικανοί πολίτεςπροβληματιζόμαστε από τα πρόσφατα γεγονότα και τις πρωτοβουλίες που προωθούνται από  την Βουλευτή Candice Miller (R-MI) της Πολιτείας του Μίσιγκαν η οποία συνεργάζεται με την προ-Σκοπιανή ομάδα λόμπι «Ενωμένη Μακεδονική Διασπορά» (ΕΜΔ), με έδρα   στις ΗΠΑ. Πιστεύουμε  πως πρέπει να είστε απολύτως ενήμεροι σχετικά με αυτή την Οργάνωση.
 
Η ΕΜΔ δεν αντιπροσωπεύει τα 3 εκατομμύρια  Μακεδόνων από τη Μακεδονία (περιοχή τηςβόρειας Ελλάδας και γη των προγόνων μας), και είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με την κατάχρηση από μη ελληνικές πηγές ενός ονόματος και μιας ταυτότητας που μας ανήκουν γιαπάνω από 3000 χρόνια. Η ΕΜΔ  δεν προωθεί τα συμφέροντα των Μακεδόνων, αφού οι ίδιοι δεν είναι καν ΜακεδόνεςΠροωθεί τα συμφέροντα ενός Σλαβικού πληθυσμού προερχόμενου από την πρώην Γιουγκοσλαβία που προωθεί το μακεδονισμόένα εργαλείο προπαγάνδας μιας ξένης δύναμης που αγωνίζεται να οικειοποιηθεί οτιδήποτε Μακεδονικό  ακόμη καιαλυτρωτικών, επεκτατικών ιδεών.
Όλα αυτά είναι επικίνδυνα σχέδια εις βάρος της Ελλάδας  διότι ο μακεδονισμός οραματίζεται μία φανταστική αλλά και ανησυχητική επικράτεια, γνωστή ως «Ενωμένη Μακεδονία». Επιπλέον, η ΕΜΔ προωθεί τα συμφέροντα μιας ξένης χώρας σε αμερικανικό έδαφος πιέζοντας ατζέντες αντίθετες στις επιθυμίες του ΟΗΕ, ο οποίος δεν αναγνωρίζει τη βόρειο γείτονα της Ελλάδας ως«Μακεδονία» ή τους ανθρώπους ως «Μακεδόνες» και τη γλώσσα τους ως «Μακεδονική». Γνωρίζετε βέβαια ότι συνεχίζεται ο διάλογος  διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, όπου οι δύο χώρες (η Ελλάδα και η γειτονική χώραπροσπαθούν να βρουν λύση σ’ αυτό το αδιέξοδο
Η πρόσκληση της Βουλευτού Μίλλερ για το σχηματισμό «Υποστηρικτικής Μακεδονικής Ομάδας» στο Κογκρέσο για να συμμετάσχει σ’ αυτή την ομάδα, είναι πολύ προσβλητική για εμάς, καθώς και για τον πάνω από ένα εκατομμύριο Ελληνισμό της Διασποράς στις ΗΠΑ. Η αποκαλούμενη «Υποστηρικτική Μακεδονική Ομάδα» σίγουρα θα εργαστεί για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Σκοπίων, αλλά με βάση αυτά που γνωρίζουμε για την ΕΜΔ, είναι βέβαιο ότι θα λειτουργεί πάντοτε εις βάρος της Ελλάδας,  μιας χώρας που είναι σύμμαχος των ΗΠΑ στην Νότια Ευρώπη και τα Βαλκάνια για χρόνια τώρα.
Η σταθερότητα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη είναι υψίστης σημασίας για την κυβέρνηση των ΗΠΑΙστορικά ο εθνικισμός που ανθεί στα Βαλκάνια είτε δημιούργησε προϋποθέσεις γιαπόλεμο ήσε ορισμένες περιπτώσειςήταν η αιτία πολέμων. Αν και οι ανακατατάξεις στα Βαλκάνια μπορούν να απορριφθούν ως «Χθεσινοί Πόλεμοι», τα βαθύτερα αίτια των διαφόρωναναταραχών της περιόδου  1945-2001 παραμένουν ισχυρά  όσο ποτέ. Μια ακόμη αναστάτωση στην ΠΓΔΜ, ή στην Ελλάδα αλλά προερχόμενη από αυτή τη γείτονά της πιστεύουμε ότι πρέπεινα αποτελεί αντικείμενο μονίμου ενδιαφέροντος για την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Για μας η σταθερότητα στα Βαλκάνια είναι ύψιστης σημασίαςΑλλά η σταθερότητα στην περιοχήδεν μπορεί να επιτευχθεί, εκτός εάν όλες οι χώρες των Βαλκανίων  συνεργάζονται για να το πετύχουνΌταν μία από τις χώρες της περιοχής, η ΠΓΔΜ, προωθεί τη βία με απόλυτοεθνικισμό, συνηγορώντας υπέρ μιας φανταστικής ταυτότητας (η οποία θα μπορούσε κάποιος ναυποστηρίξει πως είναι το αποτέλεσμα ευφορίας  μιας υποτιθέμενης ταυτότητας η οποία άλλαξε τέσσερις φορές τον τελευταίο αιώνα), τότε τα αποτελέσματα αυτών των δραστηριοτήτων δενμπορεί να είναι παρά μόνο αρνητικά.

Ο πρόεδρος της ΕΜΔ κ. Metodija Koloski, σε συνέντευξη που διεξήχθη κατά τη διάρκεια συνεδρίου που είχε η ΕΜΔ στο Τορόντο του Καναδά το 2010 [1,2], συμφώνησε για μια «Ενωμένη Μακεδονία» στα σχόλια κάποιου Καναδού επιχειρηματία. Επιπλέον ο κ. Koloski με επιστολή του προς τον πρώην Κυβερνήτη του Illinois κ. Ryan, αναφέρθηκε σε μια ψευδοεπιστημονική έρευνα που υποστηρίζει πως οι Έλληνες είναι απόγονοι υποσαχάριων φυλών, ενώ αντίθετα οι «Μακεδόνες» προέρχονται από παλαιότερα (και εγγενώς) λευκά Ευρωπαϊκά φύλα [3].
Οι απόψεις αυτές είναι τουλάχιστον πολύ περίεργες για τον εικοστό πρώτο αιώνα.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Υποστηρίζοντας τις πρωτοβουλίες που προωθούνται από την ΕΜΔ θα γίνετε και εσείς οι άμεσοι προπαγανδιστές του Μακεδονισμού. Εάν οι βόρειοι γείτονες της Ελλάδας στην ΠΓΔΜ (με ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες Σλάβους και οχτακόσιες χιλιάδες Αλβανούς) ονειρεύονται με κάποιο τρόπο την απόσπαση της Μακεδονίας από την Ελλάδα, τι ακριβώς σχεδιάζουν να κάνουν με τα δυο εκατομμύρια πεντακόσιες χιλιάδες Έλληνες που ζουν εκεί; Η «Υποστηρικτική Μακεδονική Ομάδα» του Κογκρέσου θα παραμείνει στα χρονικά της ιστορίας πως τα μέλη της υποστηρίζουν μια ενδεχόμενη «Ενωμένη Μακεδονία; Μπορούν άραγε να σκεφτούν τι μέλει γενέσθαι από μια τέτοια υποστήριξη; Θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι με τη στήριξη αυτής της ομάδα θα συνδεθείτε ανυποψίαστα  με ξένεςεθνικιστικές ομάδες. Η ΕΜΔ προωθεί μια ατζέντα που δεν είναι αρμόζουσα  για τους Αντιπροσώπους των ΗΠΑ.
Εμείς, ως Αμερικανοί πολίτες, λυπούμαστε βαθύτατα για την προώθηση ομάδων πουεργάζονται για την επίτευξη στόχων που βασίζονται στο μίσος και την προπαγάνδα εναντίον άλλων εθνώνΩς μέλη της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ και, όπως αναφέρθηκε στο ψηφίσμά μας κατά τη διάρκεια του ετησίου συνεδρίου μας στις 28 Μαΐου 2011,«Υποστηρίζουμε την ύπαρξη του μικρού  κράτους βορείως των συνόρων της Ελλάδος με το ενδιάμεσο όνομα της ΠΓΔΜ.  Θα υποστηρίξουμε τις προσπάθειές του να γίνει μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, εφ’όσον το επίσημο όνομά του δεν θα περιέχει τον όρο Μακεδονία η παράγωγο του ονόματος αυτού.  Περαιτέρω, δεν τρέφουμε κακία η δόλο για τους πολίτες του κράτους αυτού ή της διασποράς του. Επιπλέον θεωρούμε πως οι καλές σχέσεις γειτονίας θα αποτελέσουν ένα περαιτέρω κριτήριο για την ευρω-ατλαντική του ένταξη».

Με εκτίμηση,

Κώστας Xατζηστεφανίδης                                                          Δημήτρης Χατζής
Ύπατος Πρόεδρος                                                                       Ύπατος Γραμματέας


Παύλος Κωτρότσιος
Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου
Υ.Γ.: Σημειώστε ότι ο αριθμός Αμερικανών "Μακεδονικής" προέλευσης "περισσότεροι από μισό εκατομμύριοπου αναφέρεται στο δελτίο τύπου της ΕΜΔ, σχετικά με το θάνατο του πρώην Υφυπουργού Lawrence S. Eagleburger, δεν αντανακλά στον πραγματικό αριθμό των 38.051 της επίσημης απογραφής του 2000 των ΗΠΑ [45].
References:
 [1] http://umdiaspora.org/content/view/487/1/ (Καταγράφτηκε τελευταία στις 24 Μαΐου 2011).
 [2] http://www.youtube.com/watch?v=x3UAV0kj_l0&feature=related (δείτε ιδιαίτερα από το 3ο λεπτό και μετά; Καταγράφτηκε τελευταία την 1, Ιουνίου 2011).
 [3] http://www.maknews.com/html/articles/pan_mac_resolutions/koloski_pan_mac_1.html (Καταγράφτηκε τελευταία στις 24 Μαΐου 2011).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου