Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Οι Κούρδοι γεννοβολάνε και οι Τούρκοι μειώνονται. Οι φόβοι του Ερντογάν!

του Σάββα Καλεντερίδη
Πριν από μερικούς μήνες, ο Ερντογάν έκανε έκκληση στους Τούρκους να κάνουν τουλάχιστον τρία παιδία, για να διατηρήσει η Τουρκία το πληθυσμιακό πλεονέκτημα που έχει έναντι των χωρών της περιοχής και κυρίως έναντι των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όμως, σύμφωνα με άρθρο του αρθρογράφου της Σαμπάχ, Εμρέ Ακόζ, πίσω από την έκκληση του Τούρκου πρωθυπουργού κρύβονται οι φοβίες του κρυπτοεθνικιστή-ισλμοφασίστα Ερντογάν για σταδιακή κυριαρχία του κουρδικού πληθυσμού στη χερσόνησο της Ανατολίας.
Πάντα σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο, των δηλώσεων Ερντογάν προηγήθηκαν οι ανακοινώσεις της Τουρκικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Η εν λόγω υπηρεσία αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι οι εκτιμήσεις που έκαν τη δεκαετία για την πορεία αύξησης του πληθυσμού της Τουρκίας επαληθεύονται πλήρως. Ο ρυθμός αύξησης της γεννητικότητας της Τουρκίας ακολουθεί ταχύτατη πτωτική πορεία. Ενώ το 2009 οι γεννήσεις ήταν 17,4 ανά χίλιους κατοίκους, το 2010 έπεσαν στις 17,0, ενώ το 2003 ήταν 23,7.
Τ στατιστικά στοιχεία είναι εξαιρετικά ανησυχητικά, αν σκεφθεί κανείς ότι ακόμα και το ποσοστό αυτό οφείλεται στους μεγάλους ρυθμούς άυξησης των Κούρδων, που κατοικούν στη ΝΑ Τουρκία αλλά και σε άλλες περιοχές της τουκρικής επικράτειας.
Αν υπήρχε τρόπος να μετρηθεί ξεχωριστά ο ρυθμός αύξησης της γεννητικότητας σε κούρδους και Τούρκους, θα προέκυπτε ότι το 2025-2030 οι Κούρδοι ίσως ξεπεράσουν σε πληθυμό όλους τους άλλους κατοίκους της Τουκρίας, που σημειοτέον δεν είναι όλοι Τούρκοι.
Πάντως, από τα στοιχεία που διατίθενται προκύπτει ότι της τιγμή που οι Κούρδοι της ΝΑ Τουρκίας αυξάνονται με ρυθμούς 27,3 τοις χιλίοις, στην περιοχή του Δυτικού Μαρμαρά ο ρυθμοός είναι 11,4 τοις χιλίοις, συνυπολογιζομένου του γεγονότος ότι και στο Δυτικό Μαρμαρά ζουν πολλοί Κούρδοι, που ανεβάζουν το ποσοστό, επειδή οι Κούρδοι παραδοσιακά είναι πιο ...καρπεροί από τους Τούρκους!
Το έχουμε ξαναπεί, ο χρόνος δουλεύει υπέρ των Κούρδων, αρκεί να αντισταθούν στις πολιτικές αφομοίωσης και πολιτισμικής γενοκτονίας που ακολουθούν με ανατολίτικη πονηριά οι κυβερνήσεις των ισλαμοφασιστών του ΑΚΡ-Ερντογάν.
 
 http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/10/blog-post_5349.html#.TqlIUVZ_jlU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου