Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Αρλούμπα γιά την κολοτούμπα

Σαμαράς: Δεν είναι συγκυβέρνηση, αλλά μεταβατική κυβέρνηση ειδικού σκοπού
Σε συνέντευξη του που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Real News ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς τονίζει ότι η κυβέρνηση που σχηματίστηκε πριν λίγες μόλις ημέρες δεν είναι συγκυβέρνηση αλλά μεταβατική κυβέρνηση ειδικού σκοπού, με στόχο να αποφευχθούν τα χειρότερα, για να μπορέσει αμέσως μετά ο λαός να δώσει ισχυρή εντολή σε νέα κυβέρνηση.
Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την εξαήμερη γέννα της νέας κυβέρνησης ο Αντώνης Σαμαράς προειδοποιεί ότι «όσοι φαντάζονται ότι μια μεταβατική κυβέρνηση μπορεί να παρατείνει την θητεία της επ' αόριστον ή ότι οι εκλογές μπορούν να γίνουν μήνες μετά κάνουν λάθος» και υπενθυμίζει ότι η ΝΔ θα ζητήσει σε αυτές τις εκλογές ισχυρή λαϊκή εντολή.
Σύμφωνα με τον αρχηγό της ΝΔ, οι τέσσερις στόχοι του, για χάρη των οποίων στήριξε την νέα κυβέρνηση Παπαδήμου, ήταν να ματαιωθεί το δημοψήφισμα, να απομακρυνθεί ο Γιώργος Παπανδρέου από την εξουσία, να ξεμπλοκάρει η δανειακή σύμβαση και η 6η δόση και να ανοίξει ταχύτερα ο δρόμος για εκλογές. Και οι τέσσερις στόχοι για τον αρχηγό της ΝΔ έχουν επιτευχθεί, αλλά «η χώρα πρέπει πρώτα να σταθεί στα πόδια της -γιατί ως τώρα κατέρρεε-  και μετά να τρέξει» όπως είπε χαρακτηριστικά.
Τώρα σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά πρέπει να δημιουργηθεί μια «απόλυτα απαραίτητη ανακούφιση», μετά να αναδείξουμε «μια ελπιδοφόρα προοπτική». Αυτά όπως δηλώνει μπορούν να γίνουν μόνο με νέα κυβέρνηση με ισχυρή εντολή, αλλά πριν τις εκλογές που θα την αναδείξουν θα πρέπει να υπάρξει κλίμα ομαλότητας στο εσωτερικό και εμπιστοσύνης στο εξωτερικό.
Απαντώντας στην ερώτηση αν θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2012 απάντησε ότι αυτός έχει στην ουσία ήδη ψηφιστεί, αφού τόσο τα έκτακτα μέτρα όσο το πολυνομοσχέδιο και το μεσοπρόθεσμο έχουν ήδη περάσει. Παρόλα αυτά ο Αντώνης Σαμαράς θέτει ως στόχο της ΝΔ την διαπραγμάτευση στη συνέχεια όχι των στόχων
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=325604

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου