Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Tουρκία: ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

Χωρικοί από το Γκουζάρες : 
Οι στρατιώτες μας προειδοποίησαν ¨δηλητήριο το νερό, μην πιείτε¨.

 Έγινε γνωστό ότι οι Τουρκοι στρατιώτες που σκότωσαν 37 αντάρτες στην κοιλαδα Καζάν με την χρήση χημικών όπλων, μετά την επίθεση είπαν στους χωρικούς πως το νερό στην κοιλάδα είναι δηλητηριασμένο και τους προειδοποίησαν να μην πιούνε
 Ο τουρκικός στρατός στο χρονικό διάστημα 22-24 Οκτωβρίου σκότωσε στην κοιλάδα Καζάν 37 αντάρτες του ΗΡG χρησιμοποιώντας χημικά όπλα. Διασωθέντες αντάρτες ανακοίνωσαν αργότερα πως οι ΤΕΔ χρησιμοποίησαν χημικά όπλα. Ομάδα ανταρτών που πήγε στην περιοχή τρεις μέρες μετά το γεγονός έφτασε σε σίγουρες αποδείξεις και περιγραφές μαρτύρων σχετικά με την χρήση χημικών όπλων.
¨ΑΚΟΜΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ¨

Ο Σιντάρ, αντάρτης από την ομάδα που πήγε στον χώρο της επίθεσης, περιέγραψε στο Φιράτ αυτά που είδε και αυτά που του περιέγραψαν οι χωρικοί. Ο Σιντάρ αναφέρει πως κατά την διάρκεια του βομβαρδισμού της κοιλάδας Καζάν ήταν κοντά και λέει πως ¨Παρακολουθούσαμε τον βομβαρδισμό, αλλά δεν ξέραμε πως ήταν εκεί οι σύντροφοι μας. Μετά τον βομβαρδισμό εμείς οι πέντε σύντροφοι πήγαμε στην κοιλάδα Καζάν. Ο αντάρτης Σιντάρ αναφέρει πως όταν πήγαν στην κοιλάδα Καζάν στις 25 Οκτωβρίου αντιμετώπισαν μια φρίκη και λέει πως παρά το ότι είχαν περάσει τρεις μέρες υπήρχαν στην κοιλάδα ίχνη χημικών.
¨ΕΙΚΟΝΑ ΦΡΙΚΗΣ¨
Ο Σιντάρ ανέφερε πως είδε τα πτώματα των συντρόφων που είχαν χάσει την ζωή τους στην επίθεση και λέει : ¨ Τα πτώματα των συντρόφων ήταν μόνο σε ένα σημείο. Τα υπόλοιπα ήταν διάσπαρτα. Το μέρος όπου βρισκόταν ομαδικά οι σύντροφοι είχε βληθεί ιδιαίτερα. Εκεί υπήρχαν συνολικά 13 σύντροφοι. Στο μέρος όπου βρισκόταν είχαν πέσει τόσες πολλές βόμβες που όλοι οι βράχοι είχαν πέσει πάνω στους αντάρτες. Τα σώματα αρκετών συντρόφων είχαν διαμελιστεί. Ήταν μια εικόνα φρίκης.¨
¨Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΠΑΜΕ¨
Ο Σιντάρ περιγράφοντας τις εντυπώσεις του από αυτά που είδε είπε : Εξ όσων είδαμε φάνηκε ότι είχαν χρησιμοποιηθεί χημικά όπλα. Με τις πρώτες χημικές βόμβες που έπεσαν οι αντάρτες που ήταν εκεί λιποθύμησαν. Μερικοί σύντροφοι συνήλθαν κατά τις πρωινές ώρες. Στην πρώτη μέρα δεν σκοτώθηκαν όλοι οι σύντροφοι. Σύντροφοι που δεν είχαν πεθάνει δεν θέλησαν να αφήσουν εκεί τους συντρόφους τους και έμειναν εκεί. Δεν αφήνουν την κοιλάδα στους Τούρκους στρατιώτες. Μάχονται για ώρες. Οι στρατιώτες αντιλαμβανόμενοι πως δεν θα μπορέσουν να μπούνε στην κοιλάδα βομβαρδίζουν ξανά από τον αέρα.¨
Ο Σιντάρ λέει πως και σε αυτόν τον βομβαρδισμό χρησιμοποιήθηκαν χημικά και αναφέρει : ¨Έτσι σκοτώνονται εκείνοι οι τραυματισμένοι σύντροφοι. Κάποιοι σύντροφοι που είχαν διασωθεί βλέποντας τον εχθρικό βομβαρδισμό, σκέφτηκαν πως μπορεί να υπάρχουν τραυματισμένοι σύντροφοι και γύρισαν επιτόπου όπου έχασαν τη ζωή τους από την χρήση των χημικών¨.
¨ΚΟΒΟΤΑΝ Η ΑΝΑΠΝΟΗ ΜΑΣ¨
Ο αντάρτης Σιντάρ ανέφερε πως παρά το ότι πήγαν τρεις μέρες μετά την επίθεση στην περιοχή επίδραση των χημικών ακόμη υπήρχε. Είπε πως ¨Χρησιμοποίησαν τόσα πολλά χημικά που παρά το ότι είχαν περάσει μέρες, η επίδραση τους ακόμη δεν είχε περάσει. Η αναπνοή μας κοβόταν και δυσκολευόμασταν να πάρουμε αναπνοή¨.
¨ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ¨
Ο αντάρτης ανέφερε πως καθώς το νερό από την κοιλάδα Καζάν περνά μέσα από το χωριό Γκουζάρες, οι Τούρκοι στρατιώτες προειδοποίησαν τους χωρικούς να μην χρησιμοποιήσουν το νερό του. Είπε : ¨Συναντηθήκαμε με χωρικούς του χωριού Γκουζάρες που είναι κοντά στο μέρος της επίθεσης. Οι χωρικοί μας περιέγραψαν πως οι στρατιώτες τους προειδοποίησαν πώς να μην χρησιμοποιήσουν το νερό διότι είναι δηλητηριασμένο αλλά και ούτε καν να το ακουμπήσουν¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου