Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ο Βήχας, το ανθελληνικό μίσος καί ο Βαλκανίζων αλυτρωτισμός των Σκοπιανών δεν κρύβονται...

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011
Παρά την Πύρρεια νίκη των Σκοπιανών στην Χάγη (που φυσικά οφείλεται στην ολιγορεία καί την παραδοσιακή ηττοπάθεια της Ελληνικής διπλωματίας που μαθημένη στις σφαλιάρες του Τουρκικού τραμπουκισμού κάθεται πλέον καί τρώει ξύλο από τον πρώτο τυχόντα Βαλκάνιο αλήτη), καί παρά τα κροκοδείλια δάκρυα και κλαψουρισμούς περί δήθεν ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αναφαιρέτου δικαιώματος στον αυτοπροσδιορισμό, οι Σκοπιανοί δεν μπορούν να κρύψουν τους απώτερους σκοπούς τους που φυσικά έχουν να κάνουν με την έξοδο στο Μπέλο Μόρε, την Λευκή Θάλλασα, το Αιγαίο. Η λεγόμενη ¨Αιγαιακή Μακεδονία¨ καρτερικά περιμένει την Βουλγαρίζουσα απελευθέρωσή της μέσα στον θλιμμένο άσπρο φόντο του σχολικού χάρτη στην Οχρίδα. Μιάς καί τίποτα δεν παραμένει εσαεί κενό, ο Γιαπωνέζικος ήλιος των Σκοπιανών έχει ήδη αρχίσει να απλώνει τα πλοκάμια του στο κενό του λευκού φόντου. Το περίγραμμα της Μεγάλης, ή μάλλον της ¨Ενιαίας¨ Μακεδονίας, της ¨Ομπεντινέτα Μακεντόνιγια¨ς των Σκοπιανών περιγράφει με λιτό αλλά απροκάλυπτο τρόπο τον δρόμο του μίσους εναντίων των ¨νοτίων γειτόνων¨, των μισητών Γκρίτσ΄.

Εμείς πάντως ευχαριστούμε τον ανώνυμο Αλβανό Μαθητή που κοινοποίησε την άθλια αυτή φωτογραφία μέσω της Αλβανικής εφημερίδας, καί τον ακουραστο Γιώργο Εχέδωρο που την ανακάλυψε . Μ.Η.Μ.

Ξεφύτρωσε χάρτης της «Μεγάλης Μακεδονίας» σε σχολείο της Οχρίδας


Δεκέμβριος 13, 2011.

Χάρτης της λεγόμενης «Μεγάλης Μακεδονίας» έχει αναρτηθεί στο  δημοτικό σχολείο «Γκριγκόρ Πρλίτσεφ» στην πόλη της Οχρίδας. Το σχολείο αυτό συγκεντρώνει μαθητές από όλες τις εθνικές κοινότητες της περιοχής και ο χάρτης βρίσκεται στην αίθουσα των μαθημάτων  του δημοτικού σχολείου και είναι ζωγραφισμένος στον λευκό τοίχο.

«Η εμφάνιση αυτού του χάρτη παρουσιάζει τα μεγαλεπήβολα σχέδια των Σλάβων στο εκπαιδευτικό τους ίδρυμα, όταν πολλοί Αλβανοί νεαροί συνελήφθησαν και απειλήθηκαν με φυλάκιση επειδή είχαν  σχεδιάσει με γκράφιτι έναν αλβανικό χάρτη»,
γράφει το αλβανικό δημοσίευμα. Το Σλαβικό υπουργείο  παιδείας και επιστημών που ρωτήθηκε σχετικά με τον σκανδαλώδη αυτόν χάρτη, δεν έχει απαντήσει ακόμη, γράφει  το δημοσίευμα.
Πηγή: inanews
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου