Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ελληνικό περίπτερο θα στηθεί δίπλα σε περίπτερο του ψευδοκράτους

 Αγνόησε προειδοποίηση του υπουργείου Εξωτερικών το Επιμελητήριο Σάμου
Ελληνικό περίπτερο θα στηθεί δίπλα σε περίπτερο του ψευδοκράτουςΝίκος Χασαπόπουλος 
Αυστηρή προειδοποίηση - η πρώτη που αποστέλλεται με υπουργό Εξωτερικών τον κ. Στ. Δήμα - απέστειλε το υπουργείο Εξωτερικών προς το Επιμελητήριο της Σάμου να μη συμμετάσχει σε τουριστική έκθεση στη Σμύρνη στην οποία μετέχει με περίπτερο και το ψευδοκράτος. 
Με έγγραφό του το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι «άτομα και φορείς που σχετίζονται με το ελληνικό κράτος δεν πρέπει να μετέχουν σε εκδηλώσεις ή Εκθέσεις που διοργανώνει η Τουρκία και στις οποίες επιδιώκεται η προβολή αντίστοιχων φορέων του ψευδοκράτους και των συμβόλων του με απώτερο στόχο την έμμεση αναγνώριση του παράνομου καθεστώτος».

Το περίεργο είναι ότι ενώ το έγγραφο αυτό του υπουργείου Εξωτερικών εστάλη και στο Επιμελητήριο της Σάμου, σε χθεσινή συνεδρίασή του αποφάσισε μεταξύ άλλων τη συμμετοχή του στην έκθεση της Σμύρνης, αλλά - όπως αποφασίσθηκε - ατύπως.


Με δυο λόγια το Επιμελητήριο της Σάμου θα διαθέτει περίπτερο ή περίπτερα δίπλα στα περίπτερα του ψευδοκράτους (που καμία χώρα δεν αναγνωρίζει) αλλά θα τα στήσει και θα τα λειτουργήσει... ατύπως. Ολο αυτό το σκηνικό προκάλεσε την οργή των κατοίκων της Σάμου, αλλά και του ΛΑΟΣ, ο βουλευτής του οποίου κ. Κ. Αϊβαλιώτης κατέθεσε σχετική ερώτηση.


Το υπουργείο Εξωτερικών πάντως με το έγγραφό του υπ΄αριθμόν 21/641/ΑΣ51111 με ημερομηνία 22 Νοεμβρίου 2011 αναφέρει ρητώς: «Όπως κάθε χρόνο, με την ευκαιρία της Τουριστικής Έκθεσης Σμύρνης» το υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε και εφέτος εγγράφως τα υπουργεία Εσωτερικών και Πολιτισμού και Τουρισμού για την ανάγκη πιστής τήρησης της πάγιας θέσης μας περί μη ελληνικής συμμετοχής σε εκδηλώσεις μέσω των οποίων προβάλλεται το ψευδοκράτος. Η θέση μας αυτή συμβαδίζει με τις αποφάσεις 541 και 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που καλούν τα κράτη μέλη να μην αναγνωρίσουν διευκολύνουν ή βοηθήσουν καθ΄ οιονδήποτε τρόπο την αποσχιστική αυτή οντότητα, η οποία επιδιώκει με κάθε τρόπο, την αποδοχή της από τη διεθνή κοινότητα».
Παρά την αυστηρή αυτή προειδοποίηση του υπουργείου Εξωτερικών το Επιμελητήριο της Σάμου ή κάποιοι εξ΄ των συμμετεχόντων σε αυτό επιδιώκουν να συμμετάσχουν στην Έκθεση της Σμύρνης και να στήσουν περίπτερο δίπλα από τα περίπτερα του ψευδοκράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου