Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Τα καρναβάλια δεν είναι στη Βέβτσανη, είναι στα Σκόπια…


Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

Γράφει ο Γιώργος Εχέδωρος

Δεν θα μπορούσε να διαφωνήσει κανείς πως το θεματολόγιο  της φετινής καρναβαλικής περιόδου στο χωριό της Βέβτσανης, που ήταν το θίξιμο της Ελλάδας – με την ήττα που υπέστη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης-  και το οποίο έδωσε την ιδέα στους ευφυείς διοργανωτές  του Καρναβαλιού, ήταν επιτυχές, με το  να ερεθίσουν, δηλαδή και να προσελκύσουν την προσοχή των Βαλκανίων, στο θέμα που ‘πονάνε’.  Να τους ονομάσουν, δηλαδή,  ‘Μακεδόνες’,  αν και είναι Σλάβοι και το γνωρίζουν, ως  μέτοικοι στην περιοχή αυτή της  πανάρχαιας ελληνίδας γης. Και τη Βέβτσανη την είδαμε στα σερβικά μέσα, στα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης και βέβαια στα ελληνικά…

Οι κάτοικοι, ωστόσο, της περιοχής των Σκοπίων,  είτε είναι χωρικοί, αγρότες είτε αρχαιολόγοι, γνωρίζουν την αλήθεια…
Ό, τι βγει στην επιφάνεια  της μακεδονικής  γης και ανάγεται  στην αρχαία εποχή είναι πάντα γραμμένο στη ελληνική γλώσσα. Επιτύμβια στήλη, χαιρετισμός, επιγραφή ναού. Είναι γνωστό αυτό σε όλους ότι τα μνημεία αυτά (αν δεν έχουν καταστραφεί) βρίσκονται στις αποθήκες των αρχαιολογικών μουσείων, όπου  βρίθουν οι επιγραφές αυτές.
Μάλιστα μία (αντίγραφο της ) την έχουν έξω από υπουργείο εξωτερικών και αυτό, γιατί (πρόλαβε) να τεκμηριωθεί  διεθνώς (να καταγραφεί, δηλαδή) επιστημονικά,  πριν την άνοδο του Γκρούεφσκι στην εξουσία των Σκοπίων.
Το «κακό» με τους Έλληνες είναι ότι δεν μπορούν να παραδεχτούν τους Σλάβους  ότι είναι Μακεδόνες.
 Και αυτή η λέξη έχει μια μπερδεμένη  έννοια. Εξέχοντες  Σκοπιανοί δημοσιογράφοι διατείνονται ότι είναι Σλάβοι που κατοικούν εδώ και αιώνες στην Mακεδονική γη. 
Δηλαδή, Μακεδόνες- Σλάβικής καταγωγής… (πραγματικά ασυμβίβαστη ονομασία). 

Οι ..άλλοι εκπορεύονται απ’ ευθείας από τα γεννητικά όργανα του Αλέξανδρου…γέννημα -θρέμμα.

Οι Σλάβοι  ήρθαν στα χρόνια του Βυζαντίου,  και λίγο αργότερα, με άδεια, μάλιστα, του Βυζαντινού αυτοκράτορα Ρωμανού του Λεκαπηνού εγκαταστάθηκαν και στα  νοτιότερα τμήματα της Μακεδονίας.
Οι σλαβικές  αυτές φυλές των Σκοπίων είναι έξι –επτά  φυλές με πολλές βουλγαρικές καταβολές, που τις απέκτησαν με την πάροδο των αιώνων, αλλά και σύμμεικτες βουλγαρικές φυλές που έκαναν κοινούς γάμους.
Πριν από το 2008, πριν δηλαδή, ανέβει στην εξουσία ο Γκρούεφσκι, δεν δίσταζαν στις ιστοσελίδες του κάθε δήμου να αναφέρουν από ποια σλαβική φυλή ήταν οι κάτοικοι του Δήμου.
Ξαφνικά το 2009, όλες αυτές οι αναφορές από τις ιστοσελίδες των Δήμων …εξαφανίστηκαν, έγιναν σύσσωμοι …απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων… βγήκαν όλοι από τους όρχεις του Αλεξάνδρου…

Ναι, είχε πολύ πλάκα, στο καρναβάλι της Βέβτσανης το θάψιμο της Ελλάδας…
Ναι, η Ελλάδα είναι o εχθρός των «Μακεδόνων» του Γκρούεφσκι…

Τελικά το καρναβάλι δεν ήταν στη Βέβτσανη, αλλά στο … παλάτι του Γκρούεφσκι.
Το καρναβάλι είναι στη πλατεία των Σκοπίων, που στολίσανε τον Μέγα Αλέξανδρο και νομίσανε πως τον κάνανε δικό τους…

Τα καρναβάλια δεν είναι στη Βέβτσανη, είναι στα Σκόπια…

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου