Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Σκοπιανός Αναλυτής : Είμαστε υποκριτές επειδή έχουμε συμβιβαστεί με την επιβολή του μίσους

Posted by D-Mak in FYROM news
former yugoslav republic of macedonia2 Σκοπιανός Αναλυτής : Είμαστε υποκριτές επειδή έχουμε συμβιβαστεί με την επιβολή του μίσους
Πήγαμε πάρα πολύ μακριά και όχι μόνο δεν καταδικάζουμε τέτοιες συμπεριφορές, αλλά πρέπει να μιλάμε και για ομαλοποίηση της ξενοφοβίας.
Ο Σκοπιανός αναλυτής Ivor Mickovski γράφει στην Ούτρινσκι Βέσνικ ό,τι δεν μπορεί να εξαφανίσει την λύπη και την απογοήτευση του, σχετικά με το γεγονός πως οι Σκοπιανοί πληρώνουν ένα μεγάλο αντίτιμο για τα επιτεύγματα των αθλητών τους. Τυφλωμένοι από την εθνική τους επιτυχία στον αθλητισμό, οι Σκοπιανοί γιορτάζουν διαμέσου ξενοφοβικής και εθνικιστικής συμπεριφοράς.
Ο αναλυτής παρατηρεί πως ο αθλητισμός πάρα πολλές φορές χρησιμοποιείται για τη διατήρηση του διεθνοτικού μίσους. Δεν αποτελεί μυστήριο το γεγονός πως η κυβέρνηση των Σκοπίων ενθαρρύνει και ευνοεί αυτόν τον τύπο επευφημιών.
Οι συμπατριώτες του έφτασαν τόσο μακριά, όχι μόνο επειδή δεν καταδίκασαν αρκετά αυτήν την συμπεριφορά, αλλά επειδή ομαλοποίησαν την ξενοφοβία στους πανηγυρισμούς. Μάλιστα γράφει πως θεωρεί όλους - ακόμα και τον εαυτό του - ως μεγάλους υποκριτές. "Είμαστε υποκριτές, επειδή έχουμε συμβιβαστεί με την επιβολή του μίσους", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Κάνει αναφορές στην " μικρή συμμορία των απογοητευμένων εθνικιστών με επικεφαλής την κυβέρνηση", όπως τους αποκαλεί, οι οποίοι θέλουν να πείσουν την πλειοψηφία λαού. Θέλουν να πείσουν ότι η τρέλα τους είναι σωστή, και η κοινή λογική όλων των υπόλοιπων είναι αδύναμη και άρρωστη.
Κατά τον αρθρογράφο, όλα τα εγχειρήματα και οι δήθεν μεταρρυθμίσεις δεν έχουν πλέον κανένα σκοπό, αφού ξόδεψαν τόσο χρήμα και χρόνο ώστε να φτιάξουν μια πολυεθνική κοινωνία, που μπορεί μια μέρα να καταρρεύσει με το άνοιγμα και κλείσιμο ενός ματιού.


GOOGLE TRANSLATE:
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=9EEEE6E88903E74A86D4CBBF1E11E85E

Zamizhuvanje πριν από τον εθνικισμό!
Ivor Mickovski
Πήγαμε πάρα πολύ μακριά, όχι μόνο δεν μπορεί να καταδικάσει τέτοιες συμπεριφορές, αλλά και για ομαλοποίηση της ξενοφοβίας στην navivanjeto
Ο αθλητισμός προσφέρει μια απίστευτη χαρά. Ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να τυφλώνουν τους ανθρώπους, για να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους να ενωθούν, να τον κάνει υπερήφανο. Όμως, το άθλημα είναι γνωστό ότι είναι κατάχρηση στη σκιά του μεγάλου κατορθώματα να αισθάνονται μια μεγάλη θλίψη. Είμαι χαρούμενος για το παιχνίδι στους παίκτες μας, ακριβώς όπως ήταν για τους παίκτες μας, είμαι χαρούμενος για τον τεράστιο αριθμό των πολιτών που αισθάνθηκε εθνική υπερηφάνεια, και ο οποίος αισθάνθηκε χάρηκε για το πώς να είναι νικητής. Αλλά δεν μπορώ να τη σιωπή του θλίψη και απογοήτευση που καταβάλλουν υπερβολικό αντίτιμο για μια τέτοια χαρά, που, τυφλωμένοι από την εθνική αθλητική επιτυχία μας, εγώ θα τους επιτρέψουν να γιορτάσουν από μια ξενοφοβική και εθνικιστική μαζορέτες και τη συμπεριφορά.
Το λέω, συμπεριφορά, επειδή navivanjeto najeksplicitnata είναι μόνο μια εκδήλωση της ανάρμοστης συμπεριφοράς μας. Ksenofobichnoto εκκαθάριση είναι συνέπεια της εθνικιστική συμπεριφορά που παίρνει ένα μεγαλύτερο swing. Αλλά πιστέψτε με, μια τέτοια λύση, η συμπεριφορά αυτή θα γινόταν η αιτία των εθνοτικών εντάσεων. Είναι κάτι που μολύνει και navivanjeto την εθνική ομάδα. Δεν θα πρέπει να έχει αυταπάτες ότι η συμπεριφορά αυτή είναι μόνο λύση του σήμερα, το ποδοπάτημα της συνύπαρξής μας είναι κάτι νέο. Για "kletite Αλβανούς», η «θαλάμους αερίων», μικρές ομάδες ηλίθιοι τραγούδησε πριν από την ανεξαρτησία μας. Θα γίνει για δεκαετίες. Κάνουν σήμερα.
Και παντού στα Βαλκάνια (ειδικά σε χώρες που προέκυψαν από την πρώην Γιουγκοσλαβία) είναι η ίδια ιστορία, ομάδες ανεμιστήρα πάντα υπηρέτησε ως αντανάκλαση της κάθε πραγματική κατάσταση, αλλά ως προβοκάτορες οι οποίοι θα έχουν ανεγερθεί εθνική ένταση. Ο αθλητισμός πάρα πολλές φορές χρησιμοποιείται για τη διατήρηση των διεθνοτικών μίσος, να διατηρηθεί η εθνικιστική resentiman. Μην ξεχνάτε, ο Μιλόσεβιτς στη Σερβία, τους παραστρατιωτικούς και την Αρκάν Τίγρεις έγιναν οι σημαντικότεροι προπαγανδιστές της βίας navijachkoto και ισχυρό πολιτικό μέσο.
Navijachite και η δύναμη είναι πάντα κοντά, και δεν είναι μυστήριο ότι η κυβέρνησή μας ευνοεί τέτοια δύναμη και μαζορέτες. Παροχή πρεμιέρα φόρεμα στην αρχαία κοστούμια, και στη συνέχεια μέσα από τις πολεμικές τέχνες του κλαμπ αποστολή μηνυμάτων σε δημοσιογράφους και πολιτικούς, οι οποίοι πρέπει και δεν πρέπει να σχολιάσει. Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης διοργανώνει εκδρομές και εκλεγμένος αξιωματούχος που οι άνθρωποι θα ευθυμία για τη Μακεδονία. Και πάντα θα αποδείξουμε ότι αυτοί οι χώροι, μαζί με την άνοδο του εθνικισμού, αυτό είναι λάθος συμπεριφορά, αυτά τα θλιβερά μηνύματα γίνονται όλο και πιο αποδεκτή από τις μάζες.
Καταλαβαίνουμε ότι μόλις το πνεύμα βγαίνει από το μπουκάλι, θα είναι δύσκολο να αποκατασταθεί. Πήγαμε πάρα πολύ μακριά, όχι μόνο δεν μπορεί να καταδικάσει τέτοιες συμπεριφορές, αλλά και για ομαλοποίηση της ξενοφοβίας στην navivanjeto. Εδώ δίνουμε ένα παράδειγμα aproksimativen εθνικιστικών εξέλιξής μας. Συνηθίζαμε να έχουν μόνο "Komiti", "Fatso", "μαϊμού", "λαθρέμποροι", κλπ.. Αυτό πρωτογονισμό τους έχει εξαπλωθεί σε τοπικό επίπεδο. Είναι ενωμένοι, όταν ήρθε στην διεθνοτική ψαλμωδία, ήταν ομοιογενή και σαφώς αναγνωρίσιμες ομάδες και τη συμπεριφορά τους παρέμεινε εντός των συνόρων της Μακεδονίας. Αλλά σήμερα έχουμε «Φάλαγγα», η οποία είναι στο πνεύμα της εξέλιξης του VMRO-DPMNE.
"Φάλαγγα" είναι μια ετερογενής ομάδα, όπου οι μικρές ομάδες με τη βοήθεια από την κυβέρνηση ή, ακριβέστερα, ο Οργανισμός Νεολαίας και Αθλητισμού, επέβαλε ένα συνεκτικό εθνικιστική συμπεριφορά. «Φάλαγγα» δεν είναι απελευθερωμένη από την παρελθούσα συμπεριφορά των οπαδών, απλώς αλλαγή ikonoplastikata εθνικιστικά μηνύματα και την εξαγωγή τους εκτός των συνόρων Macedonian. Και πάλι, λέω, ότι πλήθος που παρακολουθούσε την τηλεόραση είναι ετερογενής, δεν είναι μόνο ομάδες ανεμιστήρα. Ωστόσο, η συμπεριφορά του πλήθους ήταν μόνο στο Νις και κανείς δεν ξέρει πόσοι από αυτούς τους χιλιάδες των Μακεδόνων στις κερκίδες φώναζαν ρατσιστικά τραγούδια. Ήσουν 10, 100, 500, 1.000, ή όλα; Είναι σαφές ότι κάποιος έχει, και οι περισσότεροι ακολούθησαν, αλλά το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι δεν είδαμε κανένα ομάδες με την απόσταση, να isvirka τραγούδια navreduvachkite να αντισταθεί.
Ακούσαμε μόλις horistika. Και αυτό είναι το πρόβλημα, που για μας έχει γίνει μια τέτοια λύση ομαλότητα, παρασύρονται από το πλήθος που ήταν φυσιολογικό να μην νιώθουν πόνους πριν εκφράσει προσβολές δεν κάνουν τους τυφλούς συναισθήματα. Κατά τη διάρκεια της νίκες του μπάσκετ παίκτες εμφανίστηκαν όλα αλυτρωτισμό και την ξενοφοβία μας κατά τη διάρκεια του παίκτες χάντμπολ νίκησε όλες εθνικισμό και την ξενοφοβία μας.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι ως συλλογικότητα μην ανησυχείτε για αυτά τα προβλήματα. Όλα αυτά μένει να το ατομικό σχέδιο. Θα συμπεριφερθεί moralizatorski θα καταδικάσει, θα γράψει σε κάποια στήλη, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα σημείωμα σχετικά με ή ελαχιστοποιούνται. Έτσι, περιμένοντας να συμβεί ένα νέο σοβαρό περιστατικό. Αλλά το πραγματικό ερώτημα είναι - αυτό που κάνουμε ως μια συλλογική, ως κοινωνία; Τι ιδρύματα εξηγούν οι περισσότεροι από αυτούς τους νέους είναι λάθος; Τίποτα δεν κάνει. Μπορούμε να τους αφήσουμε να λένε ό, τι, ίσως, η πλειονότητα πιστεύει. Λοιπόν, όπου οι διαφημίσεις καμπάνια όπου τόση δύναμη που αγαπά και χρησιμοποιεί όλα τα είδη των ανοησίες, για να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα; Πού είναι το εκπαιδευτικό σύστημα, όπου η γενική κουλτούρα; Θα σας πω, όπου, είναι η εθνικιστική τρέλα. Τα ποιήματα για τη φυλή και τα πεδία τραγουδήσει στην σλαβομακεδονική νηπιαγωγεία και τα σχολεία, ως μέρος του προγράμματος σπουδών; Έπεσε τόσο χαμηλά, αίσθηση τόσο χαμένοι. Εν τω μεταξύ, απλά ενθουσιασμένος! Εμείς κάνουμε τίποτα εξαιτίας αυτού ή με αυτόν τον τρόπο, είναι μια εθνικιστική και εκφράζεται μίσος προς τον πλησίον του, ο συμπολίτης, έχει γίνει η διαφορά προς την κανονικότητα, το δίκαιο, απαραίτητο σε αυτή τη χώρα.
Με χαρά έρχεται θλίψη, είπα. Και αυτών που βρίσκονται κοντά στην εξουσία ή zamaenite το ίδιο, ας πούμε, δεν σκοτώνουν τα χαρά μας. Λοιπόν, εδώ δεν θα σκοτώσει τη χαρά! Πόσο περισσότερο χρόνο θα πρέπει να μιλήσουν σχετικά με αυτό το θέμα; Ένα, δύο, δέκα; Είμαστε μεγάλοι, τεράστιοι υποκριτές. Είμαστε υποκριτές, επειδή είναι συμβιβαστεί με την επιβολή του μίσους. Είμαστε υποκριτές γιατί συμπεριφέρονται σαν να γνωρίζουμε ή να μην ασχοληθεί με αυτό το πρόβλημα. Και πάλι είστε αγοράζοντας χρόνο. Τέθηκαν εκτός των χώρων αυτών που μισούν είναι μέρος της ζωής. Αυτός ο πατριωτισμός εκφράζεται μόνο μέσα από προσβολές προς τους άλλους. Αλλά θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι τίποτα δεν μένει ατιμώρητος. Αυτό θα έχει ένα τίμημα, αν το κάνετε αυτό, για κάποια μελλοντική γενιά. Τα απόβλητα όλων των έργων μας, όλων των καταγγελιών για τις μεταρρυθμίσεις μάταια περάσει τόσα πολλά χρήματα και χρόνο οικοδόμηση μιας πολυεθνοτικής κοινωνίας, όταν κάποιος τα πάντα ημέρα θα καταρρεύσει για μία ώρα.
Sad να πω ότι κανείς δεν απάντησε στο ίδρυμά μας, εξέφρασε τη λύπη του για πειθαρχικούς λόγους. Συμπτωματική και αθόρυβη Αλβανοί υπουργοί και οι πολιτικοί. Όχι δεν αντιδρούν. Νομίζω ότι είστε προστατεύοντας στενά συμφέροντα των σημερινών, αλλά υπάρχει και κάτι άλλο, μια μέρα θα σας πω - "δείτε τι οι Μακεδόνες κάνουν". Όλο αυτό μοιάζει με κάθε ένδειξη που χαρακώματα τους, το οποίο είναι κακό για τη Μακεδονία και τη συνύπαρξη. Ειλικρινά, νομίζω ότι υποτιμούν τον κίνδυνο.
Εμείς απλά izreagirame της καύσης σημαιών, τα γεγονότα στο Κοσσυφοπέδιο, και μετά θα αναρωτηθείτε γιατί το λεωφορείο λιθοβολήθηκε. Δεν σκέφτεται ότι προκάλεσε, που είναι ο λόγος και τι λόγο. Δεν σκέφτεται πως είναι από την άλλη, είναι απασχολημένος με τον εαυτό τους. Και κοιτάξτε, δεν γίνεται σύγχυση - που ξεκίνησαν για πρώτη φορά! Τα πράγματα κλιμακωθεί μια μέρα και είμαστε απασχολημένοι με τη χαρά.
Ξέρετε, η Δύση υπεύθυνη για παρόμοια συμπεριφορά ήδη προσαρμόσιμες, να αντιδράσουν και ο καθένας θα υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του. Για εμάς αγνοούν ακριβώς την ευθύνη να ξαναγραφτεί καθόλου, το πλήθος, τη συλλογικότητα. Έτσι, μόνο η περαιτέρω εξάπλωση μίσους. Ξέρω ότι πάντα θα υπάρχουν αρκετές χιλιάδες ανόητοι που θα βρώμικο και όμορφη ιδέα. Θα βρείτε πάντα ανεύθυνοι πολιτικοί ή κυβέρνηση που δεν είναι με το μικρό δάκτυλο κάθε φορά που τόλμησε να καταδικάσει τέτοιες ενέργειες. Αντίθετα, η κυβέρνηση θα περαιτέρω ώθηση σε εκείνους που καλούνται να δράσουν, να σταματήσει την προώθηση του εθνικισμού, για να σταματήσει τον λαϊκισμό του, αποσκοπεί στο να καταστρέψει τους ίδιους τους πυλώνες της Macedonian κράτους και της συνύπαρξης. Αλλά όχι, η κυβέρνηση θα χτυπήσει ένα άτομο ή μια κριτική και κατηγόρησε τους από το μίσος προς τον λαό του, στην εθνική ομάδα και οι χορηγοί της θα καταδικαστεί και πάλι δεν μας-rasipuvajte χαρά. Αλλά ξέρετε ότι η διαφθορά είναι, ότι η μικρή συμμορία των απογοητευμένοι εθνικιστών με επικεφαλής κυβέρνηση ήθελε να πείσει την πλειοψηφία που φωνή λαού. Θέλουν να μας πείσουν ότι η τρέλα τους είναι σωστή, και η κοινή λογική μας είναι αδύναμος και άρρωστος. Ένα έθνος που δέχεται ότι η άγνοια ότι η τύφλωση που του μια νόμιμη επιθυμία να αισθάνονται ευτυχείς και υπερήφανοι που λανθασμένα αρθρωτά.
(Ο συγγραφέας είναι ένας αναλυτής της SDSM)

 http://history-of-macedonia.com/wordpress/2012/01/30/skopianos-analytis-upokrites-sumbibastei-misos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου