Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Θέλετε έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή

ΕΠΙΘΕΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ:

Μετωπική σύγκρουση μεταξύ του Ευ. Βενιζέλου και του Αλ. Τσίπρα σημειώθηκε χθες στη Βουλή με... φόντο τη δραματική διαπραγμάτευση για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.
Ο υπουργός Οικονομικών προκάλεσε τον Αλ. Τσίπρα να πει ανοιχτά ότι προτείνει την έξοδο της χώρας από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή, «κάτι που», όπως είπε, «θα σημάνει την τραγική υποβάθμιση του επιπέδου ζωής», με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να καλεί την κυβέρνηση να μη δεχθεί αυτά τα χρήματα που θα πάνε μόνο στα τοκοχρεολύσια και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

«Ναι, είναι πολύ δυσάρεστη αυτή η πολιτική, αλλά η μη εφαρμογή της θα είναι πολύ πιο δυσάρεστη», απάντησε ο Ευ. Βενιζέλος, δηλώνοντας ότι η οδός της χρεοκοπίας «θα έχει ως συνέπεια την εξαθλίωση».


Απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αμφισβήτησε τη νομιμοποίηση της κυβέρνησης και των κομμάτων που τη στηρίζουν «ώστε να λάβουν πολιτικές αποφάσεις στο όνομα όλων μας, που θα αφορούν και θα δεσμεύουν τη χώρα για τις επόμενες δεκαετίες», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε: «Παίζετε με την καταστροφή της χώρας και πίσω από την καταστροφή υπάρχουν συμφέροντα τα οποία περιμένουν να στήσουν το πανηγύρι τους».

Τόνισε δε: «στήνετε τον χορό της απόλυτης και ασυγκράτητης δημαγωγίας. Δεν παίζουμε με τη φωτιά και με τη μοίρα ενός λαού, όμως αυτό που μπορεί να ζήσουμε και θέλουμε να αποφύγουμε δεν περιγράφεται». «Αν συνεχίσει η Αριστερά να φλερτάρει με την τεχνική έννοια της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, θα επαναλάβει ένα ολίσθημα», επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος, παραπέμποντας στο «βρώμικο '89», ενώ υπογράμμισε ότι «δεν γίνονται έτσι οι πολιτικές αντιπαραθέσεις».

«Εξι φορές μάς... σώσατε, έξι φορές μάς οδηγήσατε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας», αντέτεινε ο κ. Τσίπρας. Χαρακτήρισε τον υπουργό Οικονομικών ως τον «φυσικό αυτουργό της τραγωδίας στην οποία έχετε βυθίσει τη χώρα». «Πιστεύετε ότι αν αντικατασταθεί ο ηθικός αυτουργός από τον φυσικό αυτουργό θα αλλάξει η κατάσταση για τη χώρα;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας. «Με αποκαλείτε φυσικό αυτουργό της προσπάθειας που έγινε τους τελευταίους έξι μήνες με διαμορφωμένη μια κατάσταση για να σταθεί η χώρα ζωντανή;» αναρωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος και υποστήριξε: «Εχετε βρει το εύκολο θύμα, το ΠΑΣΟΚ, που έχει υποστεί μια (δημοσκοπική) κατεδάφιση, διότι αναγκάστηκε να κάνει το εθνικό του καθήκον».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63611950

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου