Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Τα "Καθαρά Χέρια" κρατούν βρώμικα "45άρια"

Η «ΠΑΤΡΙΔΑ», τα «45άρια» και το φλερτ Καρατζαφέρη - Ψωμιάδη
Παρά τις διαψεύσεις οι δύο πολιτικοί εντείνουν τις επαφές τους
Η «ΠΑΤΡΙΔΑ», τα «45άρια» και το φλερτ Καρατζαφέρη - Ψωμιάδη
Η συνάντηση Καρατζαφέρη - Ψωμιάδη έδωσε τροφή σε νέα σενάρια περί ενδεχόμενης συμπόρευσης των δύο πολιτικών ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ



Αποφασισμένος να παλέψει σκληρά για την πολιτική επιβίωση του ΛΑΟΣ είναι ο πρόεδρός του κ. Γ. Καρατζαφέρης που φέρεται να «φλερτάρει» πολιτικά, παρά τις εκατέρωθεν διαψεύσεις, με τον κ. Π. Ψωμιάδη. Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον πρώην περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για το θέμα των μικρών έργων μέχρι 45.000 ευρώ - τα λεγόμενα «45άρια» - και οι αιχμές που άφησε, έδωσαν λαβή για ποικίλα σχόλια περί των επόμενων κινήσεών του και ειδικά κατά το πόσο μπορεί να υπάρξει συμμαχία του κ. Ψωμιάδη με τον κ. Καρατζαφέρη.

Λίγες ημέρες, μετά την ανακοίνωση του νέου ομίλου πολιτικού προβληματισμού με την επωνυμία Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης - «ΠΑΤΡΙΔΑ», ο κ. Ψωμιάδης βρίσκεται αντιμέτωπος και πάλι με τη Δικαιοσύνη και αφήνει και αιχμές προς το χώρο της ΝΔ.

«Γιατί, λοιπόν, τόση εμμονή με τον Ψωμιάδη; Είναι προφανές ότι κάποιοι προσπαθούν να με φιμώσουν, ακόμη και μέσα από τον δικό μου ιδεολογικό χώρο» αναφέρει σε δήλωσή του το απόγευμα της Δευτέρας ο κ. Ψωμιάδης και συμπλήρωσε: «Ενοχλούνται γιατί συνεχίζω να μιλάω για την Πατρίδα, για την Ελλάδα, για τη Μακεδονία, για την Ορθοδοξία, για το λαό».


Ο κ. Ψωμιάδης που συναντήθηκε προ ημερών στη Θεσσαλονίκη με τον κ. Καρατζαφέρη και συζήτησαν επί μακρόν, έστειλε και μήνυμα προς την πλευρά της ΝΔ., τονίζοντας: «Ημουν, είμαι και θα είμαι σταθερά κατά της μνημονιακής πολιτικής, χωρίς κωλοτούμπες, γιατί δεν μπορώ να δεχθώ ότι η εξαθλίωση του λαού μας είναι μονόδρομος».
Παράλληλα, σημείωσε, ότι ξέρει από πού κατευθύνονται και τι οδηγίες παίρνουν και συμπλήρωσε με νόημα: «Γνωρίζω τη στιχομυθία σε συγκεκριμένο χώρο, όπου οι πληροφορίες μου λένε ότι ειπώθηκε στεγνά «πρέπει να τον πεθάνουμε».

Εν μέσω των έντονων διεργασιών στο κεντροδεξιό τόξο, η συνάντηση και συνομιλία που είχαν επί περίπου δυο ώρες γευματίζοντας προ ημερών σε ψαροταβέρνα της Καλαμαριάς, τροφοδότησε ποικίλα σενάρια.

Ο ΛΑΟΣ με ανακοίνωσή του, υπογράμμισε ότι ένα γεύμα εργασίας ερμηνεύθηκε με τρόπο που δεν ανταποκρίνεται σε πραγματικά περιστατικά. «Ο ΛΑΟΣ στήριξε στον δεύτερο γύρο των Περιφερειακών εκλογών τον κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, όπως είχε γίνει και παλαιότερα. Το ότι υπάρχει σύμπτωση απόψεων ανάμεσα στον κ. Ψωμιάδη και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη είναι γνωστό. Απο εκεί και πέρα δεν υπάρχει είδηση» αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου.

Όμως, όσοι γνωρίζουν καλά το παρασκήνιο στον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς και παρατηρούν τις κινήσεις που γίνονται, εκτιμούν ότι τόσο η πρόσφατη συνάντηση, όσο και η δήλωση του κ. Ψωμιάδη και οι αιχμές προς την πλευρά στελεχών της Ν.Δ., είναι σημάδια που δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητα.

Ο κ. Ψωμιάδης που έλαβε 10% στις εσωκομματικές εκλογές του 2009 για την αρχηγία της ΝΔ, έχει μια δυναμική παρουσία, ειδικά στην Κεντρική Μακεδονία και ευρύτερα στο Βορρά, ενώ πληθαίνουν όσοι τον παροτρύνουν να μετεξελιχθεί η ΠΑΤΡΙΔΑ σε πολιτικό φορέα.

Σε αυτό το κλίμα, ορισμένοι πολιτικοί παρατηρητές, εκτιμούν ότι υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να υπάρξει μελλοντική συνεργασία του ΛΑΟΣ με τον κ. Ψωμιάδη, εάν κοπούν οριστικά οι σχέσεις του με τη ΝΔ, δεν τον καλύψει πολιτικά και δεν του αναγνωρίσει ουσιαστικά το ρυθμιστικό ρόλο του στο δεξιό ακροατήριο του Βορρά.

Εξάλλου, από τη στιγμή που ο κ. Μ. Βορίδης μετακινήθηκε προς τη ΝΔ, μια ενδεχόμενη συμμαχία -έστω και προεκλογική- του κ. Ψωμιάδη με τον κ. Καρατζαφέρη, αυτόματα θα τον έχριζε νούμερο δυο, όπως λένε έμπειρα στελέχη, γιατί όχι και αντιπρόεδρο του κόμματος και θα του έδινε εισιτήριο για τη Βουλή. 
 http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=448212

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου