Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Δεκάδες χιλιάδες «μαϊμού» επιδόματα βγάζει η απογραφή

ΜΑΙΜΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ «ΜΠΙΛΙΕΤΑΚΙΑ» ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
Δεκάδες χιλιάδες «μαϊμού» επιδόματα βγάζει η απογραφή

Δεκάδες χιλιάδες περιπτώσεις ατόμων που λαμβάνουν μαϊμού ή διπλά και τριπλά επιδόματα, βγάζει η διαδικασία της απογραφής των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, σύμφωνα με όσα εκτίμησε μιλώντας στο Mega ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ο κ. Μπόλαρης παραδέχθηκε ότι δεν έχει αποδείξεις, αλλά «εικάζει μετά βεβαιότητας» ότι υπάρχουν και μπιλιετάκια πολιτικών με σκοπό να δοθούν επιδόματα μαϊμού, δεσμεύθηκε δε πως όσα προκύψουν από την έρευνα θα δοθούν στη δημοσιότητα. Τα αποτελέσματα της απογραφής ανακοινώνονται τη Δευτέρα.

Ο κ. Μπόλαρης δήλωσε ότι η απογραφή είναι το πρώτο βήμα μιας σειράς ενεργειών που θα γίνουν προκειμένου να δώσουν τη δυνατότητα στο κράτος να έχει απόλυτη εικόνα, ψηφιακή, όλων των χρημάτων τα οποία δίνονται από τα δημόσια ταμεία στους πολίτες.
Το πρώτο βήμα ήταν να καταγραφούν αυτοί που παίρνουν τα επιδόματα και το επόμενο, από Δευτέρα, είναι να ξεκινήσει ο έλεγχος ώστε να διαπιστωθεί εάν αυτοί που απογράφηκαν δικαιούνται να παίρνουν τα επιδόματα, ανέφερε ο κ. Μπόλαρης, ξεκαθαρίζοντας ότι οι φάκελοι που θα προκύψουν θα σταλούν στον εισαγγελέα και ότι οι εμπλεκόμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με πειθαρχικές ή ποινικές κυρώσεις, ενώ θα απαιτηθούν αποζημιώσεις.
Ο υφυπουργός εκτίμησε ότι οι δικαιούχοι που δεν προσήλθαν να απογραφούν -και για τους οποίους θα διακοπεί η καταβολή των επιδομάτων- είναι αυτοί που είτε δεν τα δικαιούντο, είτε έπαιρναν 2 και 3 επιδόματα ή απλώς είναι νεκροί.... δικαιούχοι.
Η απογραφή, ανέφερε ο υφυπουργός, θα επιτρέψει να γίνουν στοχευμένοι επιτόπιοι έλεγχοι από ελεγκτές του υπουργείου εκεί όπου παρατηρείται ότι υπήρχαν "βιομηχανίες παραγωγής επιδομάτων", επειδή υπήρξαν γιατροί ή επιτροπές ή παρεμβάσεις αιρετών προκειμένου να εξυπηρετηθούν επιτήδειοι για να δίνουν συναλλαγές κάθε φύσης.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επιβεβαίωσε ότι μόνο στη Ζάκυνθο επίδομα τυφλότητας λαμβάνουν περίπου 700 άνθρωποι, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι ο αριθμός αυτός καθ' αυτός, αλλά το γεγονός ότι ο αριθμός υπερδιπλασιάστηκε τα τελευταία 5 χρόνια και από 300 έφτασε τους 700.
Μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει συνεργασία μεταξύ υπηρεσιών και να γίνουν διασταυρώσεις. Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι έχει παρατηρηθεί και υπάρχουν καταγγελίες άνθρωποι που παίρνουν επίδομα τυφλότητας να έχουν εκδώσει με άλλα δικαιολογητικά δίπλωμα οδήγησης.
  • Σύμφωνα με πληροφορίες σε περίπου 40.000 (επί συνόλου 240.000) φθάνουν οι δικαιούχοι των προνομιακών επιδομάτων που δεν έχουν απογραφεί ακόμη απογραφεί στα ΚΕΠ ακόμη, παρόλο που σήμερα είναι λήγει η προθεσμία απογραφής
  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63631378

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου