Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

«Καθυστερήσαμε πολύ να βοηθήσουμε την Ελλάδα» λέει ο Γάλλος πρωθυπουργός

«Στόχος η αναζωογόνηση της οικονομίας»
Ο Ζαν-Μαρκ Ερό, πρωθυπουργός της Γαλλίας
Ο Ζαν-Μαρκ Ερό, πρωθυπουργός της Γαλλίας   (Φωτογραφία:  Associated Press )


Παρίσι, Γαλλία
«Καθυστερήσαμε πάρα πολύ να βοηθήσουμε την Ελλάδα. Αυτή η κατάσταση συμβαίνει εδώ και δύο χρόνια και όσο πάει γίνεται και χειρότερη» δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν Μαρκ Ερό στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

Στόχος της Ευρωζώνης θα πρέπει να είναι τώρα η ανάπτυξη, είπε ο Ζαν-Μαρκ Ερό, τονίζοντας ότι η «Ελλάδα θα πρέπει να αναζωογονήσει την οικονομία της».

«Υπάρχουν αδιάθετα (ευρωπαϊκά) διαρθρωτικά κεφάλαια και αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να βοηθήσουμε να εξασφαλιστεί ότι θα υπάρξει αναζωογόνηση (της οικονομίας της χώρας) και ότι οι λογαριασμοί της θα "συμμαζευτούν"» είπε.

Στήριξη στην Αθήνα προσέφερε και ο νέος Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος δήλωσε ότι η επίλυση της κρίσης στην Ελλάδα αποτελεί προτεραιότητα της γαλλικής κυβέρνησης.

Ο Π.Μοσκοβισί τόνισε, επίσης, ότι η χώρα θα πρέπει να παραμείνει μέλος της νομισματικής ένωσης.

Το θέμα της κρίσης στην Ευρωζώνη και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής της G8 στο Καμπ Ντέιβιντ στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του. Η ελληνική κρίση αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των συνομιλιών τους.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου