Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Στην ΕΛΒΙΖ ο Μάρκος Μπόλαρης

Με εποχιακούς εργαζόμενους της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης είχε συνάντηση νωρίς το πρωί της Πέμπτης 3 Μαΐου ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Σερρών κ. Μάρκος Μπόλαρης στις εγκαταστάσεις της μονάδας παραγωγής στις Σέρρες. Ο κ. Μπόλαρης ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την επικείμενη προκήρυξη για την πρόσληψη..
εποχιακών εργαζομένων και τις ενέργειες που γίνονται για να παρακαμφθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα σημαντικά βήματα που επιτεύχθηκαν παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, όπως η μείωση κατά 20% των τιμών των εφοδίων που προμηθεύονται οι παραγωγοί από την ΕΒΖ και κυρίως η εξασφάλιση, παρά το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατούσε, της λειτουργίας του εργοστασίου Σερρών.
Ο κ. Μπόλαρης αναφέρθηκε στη σημασία της απόφασης που λήφθηκε, μετά από συνεργασία του με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ένταξη της τευτλοπαραγωγής στο πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης ζαχαροτεύτλων στο πλαίσιο του Μέτρου 214 για τις «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» με εμφανή τα οφέλη για τους παραγωγούς του Νομού. Ο κ Μπόλαρης υπενθύμισε πως πρότεινε την ένταξη στο ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδη τον Δεκέμβριο του 2010. Στη σχετική επιστολή αφού τεκμηρίωνε με αναλυτικά στοιχεία την αναγκαιότητα ένταξης των ζαχαρότευτλων σε καθεστώς ολοκληρωμένης διαχείρισης ανέφερε:
Όλα τα παραπάνω συνιστούν εφαρμογή της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης (integrated crop management) η οποία σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες της Ε.Ε. παρέχει δυνατότητα ενίσχυσης των παραγωγών οι οποίοι εντάσσονται στο σχετικό Πρόγραμμα της τάξης των 60¤/στρέμμα (13,5 εκατ. ευρώ/έτος για την καλλιέργεια 225.000 στρεμμάτων τα οποία θα αποδώσουν την ποσότητα 158.000 τόνων ζάχαρης που αποτελεί την εθνική ποσόστωση) δηλαδή περίπου 9¤/τόνο τεύτλων.
Θα πρέπει λοιπόν άμεσα σε συνεργασία με το Υπουργείο Aγροτικής Ανάπτυξης να γίνουν οι σχετικές ενέργειες έτσι ώστε η τευτλοκαλλιέργεια να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης μέσω του οποίου θα λάβουν την στρεμματική ενίσχυση η οποία προβλέπεται. Η εφαρμογή της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης θα γίνεται από την Ε.Β.Ζ. Α.Ε. και θα πιστοποιείται από εξειδικευμένο Φορέα Πιστοποίησης (third party).
Η υπαγωγή της τευτλοκαλλιέργειας στο καθεστώς της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης αποτελεί διέξοδο για την τευτλοκαλλιέργεια στην Ελλάδα αφού, εκτός από την ενίσχυση του εισοδήματος των τευτλοκαλλιεργητών, θα υπάρχει βελτίωση της παραγωγικότητας με αύξηση αποδόσεων και μείωση του κόστους παραγωγής καθώς και παραγωγή ζάχαρης εγγυημένης και ασφαλούς ποιότητας, η οποία θα έχει σαφή ποιοτική υπεροχή έναντι της εισαγόμενης ζάχαρης.
http://makpress.blogspot.com/2012/05/blog-post_6936.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου