Τρίτη 15 Μαΐου 2012

H Σοβιετικού τύπου γραφειοκρατία είναι τροχοπέδη στην ανάπτυξη της χώρας

Kρατική μηχανή με χαρακτηριστικά παράλυσης...

Η δική μας προσπάθεια και η αλλαγή συσχετισμών στην Ευρώπη δημιουργούν προϋποθέσεις για επαναδιαπραγμάτευση

Μάρκος Μπόλαρης στην εκπομπή «ΣΚΑΙ Τώρα» με την Πόπη Τσαπανίδου

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα δεν είναι η κατάρρευση του πολιτικού συστήματος, αλλά της κρατικής μηχανής που δείχνει σ αυτήν την κρίσιμη για τη χώρα περίοδο χαρακτηριστικά παράλυσης. Αυτό επεσήμανε ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάρκος Μπόλαρης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην εκπομπή «ΣΚΑΙ Τώρα» με τη δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου. Συνεχίζοντας ο κ. Μπόλαρης ανέφερε ότι η γραφειοκρατία, η μη λειτουργία των θεσμών έχουν αρνητικές επιπτώσεις στη διοίκηση και την παραγωγή αφού η σοβιετικού τύπου γραφειοκρατία είναι τροχοπέδη στην ανάπτυξη της χώρας.
Για το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου ο κ. Μπόλαρης διευκρίνισε πώς η Ελλάδα ως πιο αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης βρέθηκε στη μέγγενη του συντηρητικού δίδυμου Μέρκελ – Σαρκοζί που απαίτησε σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή. Μετά την πορεία 2,5 ετών και τις αλλαγές στην Ευρώπη υπάρχουν οι προϋποθέσεις, τόνισε ο Υφυπουργός Υγείας, για αλλαγή των όρων. Η εκλογική επιβράβευση των πολιτικών δυνάμεων που θεωρούν ότι μπορούν να ανατρέψουν το μνημόνιο και να αποκομίζουν ταυτόχρονα τα οφέλη της παραμονής στην ΕΕ είναι παραπλανητική. Το ζητούμενο είναι μετά την αλλαγή στη Γαλλία και την κατάρρευση της υπερσυντηρητικής κυβέρνησης της Ολλανδίας να υπάρξει μια συντονισμένη δράση για αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής.
Γιατί, παρατήρησε ο κ. Μπόλαρης, κάποιοι μιλάνε για ευρωπαϊκή πορεία αλλά δεν την εννοούν. Για να παραπέμψει σε πρόσφατο άρθρο του Αλέκου Αλαβάνου που ζητά να ειπωθεί η αλήθεια στο λαό για τις συνέπειες της εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη. Τέλος ο Υφυπουργός Υγείας αναρωτήθηκε πώς μπορεί να συνεχισθεί χωρίς τη δανειακή σύμβαση η πορεία του Κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου