Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Μόνον η δημοκρατική σταθερά της χώρας μπορεί καί αναλαμβάνει τις ευθύνες, όπως πάντα το έκανε!

Συνέντευξη Μάρκου Μπόλαρη στη Ζωή Χειμωνίδου στο TV ΕΠΙΛΟΓΕΣ (Δείτε την μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη στο κάτω τέλος της σελίδας)

 Μάρκος Μπόλαρης
Τα ψευτοδιλήμματα κυριαρχούν στο δημόσιο λόγο, τόνισε ο βουλευτής Σερρών ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης, συνομιλώντας με τη δημοσιογράφο Ζωή Χειμωνίδου στο TV ΕΠΙΛΟΓΕΣ στο εσπερινό δελτίο της 1ης Ιουνίου. Όλη η συζήτηση που παρακολουθούμε στον προεκλογικό λόγο, παρατήρησε ο Σερραίος βουλευτής, περιστρέφεται γύρω από τις αιτίες μιας κατάστασης που βιώνουμε τώρα χωρίς να γίνεται αναφορά στο αίτιο που τη δημιούργησε. Φτάσαμε στο μνημόνιο, δηλ. τη δανειακή σύμβαση, επειδή οι πιστωτές μας σταμάτησαν να μας δανείζουν υπενθύμισε ο κ. Μπόλαρης. Αναφερόμενος στο πραγματικό αίτιο της ελληνικής κρίσης, ο κ. Μπόλαρης υπέδειξε την προβληματική λειτουργία του κράτους. Επιπλέον έχουμε, τόνισε, την κατάρρευση του παραγωγικού τομέα, κρατικοδίαιτου και επιδοτούμενου κατά βάση που έχει απολέσει την ανταγωνιστικότητά του με αποτέλεσμα να παράγουμε ελάχιστα και να εξαρτόμαστε ακόμη και για διατροφικά προϊόντα στις εισαγωγές. Ακόμη και στην υποθετική περίπτωση, παρατήρησε, που μας αποσβέσουν τα χρέη την επόμενη μέρα είμαστε ελλειμματικοί για να αντιμετωπίσουμε τις στοιχειώδεις λειτουργίες του κράτους. Γι αυτό, πρότεινε ο κ.Μπόλαρης, χρειάζεται μια άλλη λειτουργία του κράτους που θα στηθεί με διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και μια άλλη αντίληψη για την παραγωγή σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Σχολιάζοντας την τελευταία κυβερνητική περίοδο του ΠΑΣΟΚ ο κ. Μπόλαρης είπε πως κλήθηκαν σε μια κρίσιμη περίοδο, με τις αγορές να απαιτούν απαγορευτικά επιτόκια, να διαχειρισθούν μια πρωτοφανή κατάσταση με το έλλειμμα να έχει διπλασιασθεί την περίοδο 2004-2009 εξ αιτίες μιας άφρονας διαχείρισης που μας έφερε στο χείλος της καταστροφής. Για να αποφευχθεί η χρεοκοπία συνάφθηκε η δανειακή σύμβαση. Αν σήμερα, επεσήμανε ο κ. Μπόλαρης, υπάρχει η πολυτέλεια της φλυαρίας για τροποποίηση των όρων της δανειακής σύμβασης, αυτό είναι δυνατό επειδή με τα μέτρα που πάρθηκαν αποφύγαμε τη χρεοκοπία. Οι επώδυνοι όροι της σύμβασης μας επιβλήθηκαν από το συντηρητικό δίδυμο Μέρκελ-Σαρκοζί. Σήμερα, με την αλλαγή συσχετισμών στην Ευρώπη έχουμε υποχώρηση των ακραιφνών συντηρητικών δυνάμεων (Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία) και μπορούμε να προσβλέπουμε σε μια άλλη πολιτική αντιμετώπισης του προβλήματος. Εξάλλου, δήλωσε ο κ. Μπόλαρης, η ανεργία, η δημοσιονομική ένδεια, οι περιστολές σε μισθούς και συντάξεις είναι αποτέλεσμα του ελλείμματος. Γι αυτό χρειάζεται ένα νέο σχέδιο επανεκκίνησης του κράτους, της παραγωγής. Οι πολιτικοί δεν πρέπει να κάνουν διαπιστώσεις, είπε χαρακτηριστικά, ούτε να μοιράζουν φρούδες ελπίδες χωρίς τεκμηρίωση. Εμείς σε αντίθεση, είπε χαρακτηριστικά, παλεύουμε για μια άλλη λειτουργία του κράτους, μια διαφορετική αντίληψη για την παραγωγή. Έχουμε σαφή ρεαλιστική πρόταση, χωρίς να χαϊδεύουμε τα αυτιά και λέμε την αλήθεια στο λαό.

Για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου ο κ. Μπόλαρης είπε πως ψηφίζουμε ελέγχοντας τη βιωσιμότητα όσων δημαγωγικά υποστηρίζονται για να καταλήξει αναφέροντας πως το ΠΑΣΟΚ είναι η δημοκρατική σταθερά της χώρας που στις δύσκολες περιστάσεις αναλαμβάνει τις ευθύνες της.
http://bolaris.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου