Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΜΠΟΛΑΡΗΣ : 300 έργα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βαλτωμέρνα καί απλήρωτα από άγνοια του νόμου καί ανεπάρκεια του Διονύση Ψωμιάδη

Δήλωση Μάρκου Μπόλαρη



Η διοίκηση της Περιφέρειας με την ανεπάρκειά της επιχειρεί εμπόριο ελπίδας και υπονομεύει την ανάπτυξη

Κριτική Μάρκου Μπόλαρη στη διοίκηση Ψωμιάδη για το πάγωμα 300 έργων


Τις ευθύνες της διοίκησης Ψωμιάδη για τις καθυστερήσεις 300 περίπου έργων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Θράκης επεσήμανε με δηλώσεις του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης «Κεντρική Μακεδονία – Μέτωπο Ανάπτυξης» Μάρκος Μπόλαρης κατά την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Προηγουμένως για το θέμα αυτό ο κ. Μπόλαρης είχε συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων της περιφερειακής ενότητας Σερρών. Αν και ζήτησε με παρέμβασή του ενημέρωση από τη διοίκηση της Περιφέρειας, ο κ. Μπόλαρης είπε πως δεν υπήρξε απάντηση επί της ουσίας καθώς το ζήτημα παραπέμφθηκε προς επίλυση στον Υπουργό Εσωτερικών.
Το επίμαχο θέμα της ακύρωσης των συμβάσεων εκατοντάδων δημόσιων έργων ύψους 4-5 εκατ. ευρώ προέκυψε κατά τη διαδικασία ελέγχου από τη διεύθυνση Οικονομικού Ελέγχου καθώς διαπιστώθηκε πως αυτές παράτυπα έφεραν την υπογραφή των Προϊσταμένων των τεχνικών υπηρεσιών και όχι του Περιφερειάρχη όπως ορίζει ο νόμος για τη νέα Διοικητική Μεταρρύθμιση, Καλλικράτης. Η αβελτηρία αυτή της διοίκησης Ψωμιάδη αφήνει έκθετους όλους τους εργολάβους που δεν μπορούν να πληρωθούν για τις εργασίες τους. «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει, επειδή κάποιοι επιχειρούν να κάνουν εμπόριο ελπίδας. Η ανάπτυξη είναι το ζητούμενο για τη χώρα σ’αυτή τη δύσκολη συγκυρία και η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την υπονομεύει, αρνούμενη να διαβάσει το νόμο’, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπόλαρης. Παρατήρησε ακόμη, πως η πρόταση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ. Π. Ε) προς τον υπουργό εσωτερικών με διευκρινιστική του εγκύκλιο να καλύψει την ανεπάρκεια μιας Περιφερειακής Διοίκησης, είναι σε λάθος κατεύθυνση. Τις συνέπειες αυτής της κατάστασης που δημιούργησε η ανημέρωτη σε θέματα διαχείρισης δημοσίων έργων διοίκηση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας υφίσταται και η περιφερειακή ενότητα Σερρών στην οποία έχουν ανασταλεί 50 περίπου έργα.
bolaris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου