Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Κανείς δεν μπορεί να υποκαθιστά τα σώματα ασφαλείας, τόνισε ο Ν.Δένδιας

Μήνυμα προς τη Χρυσή Αυγή
O υπουργός Δημόσιας Τάξης παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, σε σοβαρά εγκλήματα οι αλλοδαποί έχουν συμμετοχή 51% - έναντι 49% των Ελλήνων Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, σε σοβαρά εγκλήματα οι αλλοδαποί έχουν συμμετοχή 51% - έναντι 49% των Ελλήνων   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )



«Η Ελληνική Δημοκρατία δεν μπορεί να αποδεχθεί ούτε την αμφισβήτηση του ρόλου των Σωμάτων Ασφαλείας ούτε την οποιαδήποτε προσπάθεια υποκατάστασης τους», ανέφερε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.Έχουμε 55.000 αστυνομικούς. Δεν χρειαζόμαστε περισσότερη αλλά καλύτερη αστυνομία μέσα από ένα νέο οργανωτικό πλαίσιο», σημείωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, σπεύδοντας να υπενθυμίσει πάντως ότι οι αστυνομικοί έχουν πολύ μικρούς μισθούς και η Πολιτεία οφείλει να τους βοηθήσει να αναδείξουν τις δυνατότητες που έχουν.


Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε μέγιστη πρόκληση για τη χώρα μας την παράνομη μετανάστευση. Όπως τόνισε υπάρχει μέγα θέμα στις διαδικασίες επαναπροώθησης και ότι «δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι από την Τουρκία στην οποία αν και η Ελλάδα έχει υποβάλλει 112.000 αιτήματα επαναπροώθησης, μόνο οι 11.000 έχουν γίνει αποδεκτές και από αυτές μόλις 3.000 παράνομοι μετανάστες έχουν επιστρέψει», λόγω των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που ισχύουν στη γειτονική χώρα. 


Ο κ. Δένδιας εξήγησε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με μετατάξεις οι ελλείψεις στην υπηρεσία ασύλου και με μετατάξεις να γίνει δυνατό να λειτουργήσουν τα Κέντρα Υποδοχής και τα Κέντρα Φιλοξενίας. Όπως εξάλλου ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, θα πρέπει να παλέψουμε για την αλλαγή της Συνθήκης Δουβλίνο 2 που συνιστά για τη χώρα μέγιστο πρόβλημα και να 
διαπραγματευτούμε για το ταμείο Ευρωπαϊκών Συνόρων. 


Ο υπουργός παρουσίασε στοιχεία της διετίας που δείχνουν ότι σε περιπτώσεις ανθρωποκτονιών και ηστείων η συμμετοχή αλλοδαπών ξεπερνά το 51% (έναντι 49% των Ελλήνων).
«Είναι απίστευτα μεγάλος ο αριθμός των αλλοδαπών που μετέχει στο σοβαρό έγκλημα», είπε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε ότι πλέον αμφισβητείται ο ιδιωτικός χώρος του Έλληνα, το σπίτι και το γραφείο του.  

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231204084


To πρόβλημα φυσικά δεν βρίσκεται τελικά στο τί αποδέχεται ο κ. υπουργός η Ελληνική πολιτεία, εν γένει όσον αφορά την υποκατάσταση του ρόλου των σωμάτων ασφαλείας από εξωθεσμικούς καί αυτόκλητους "προστάτες της τάξης" καί διώκτες των λαθρομεταναστών, αλλά στην αδιαφορία των σωμάτων ασφαλείας να εκτελέσουν το έργο γιά το οποίο πληρώνονται με το υστέρημα του υπόλοιπου Ελληνικού λαού καί στην υπόγεια πρόσκληση των τραμπούκων του Ελληνικού Ναζισμού να τους αντικαταστήσουν σε λειτουργίες καί σε περιοχές που οι ίδιοι οι αστυνομικοί αρνούνται λειτουργώντας δημοσιοϋπαλληλικά στο να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Εδώ όμως δεν πρόκειατρι γιά κάποιο χαρτόσημο στο οποίο ο αδιάφορος υπάλληλος σε παραπέμπει γιά να το προμηθευτείς στο "περίπτερο απέναντι", αλλά γιά την δημόσια τάξη καί ηρεμία, τομέα στον οποίο  κανενός είδους "ιδιωτικοποίηση" (Ελληνική μαφία της νύχτας, Χρυσή Αυγή, παραφυάδες της Ιταλικής μαφία, Αλβανική μαφία κλπ) δεν χωράει καί ούτε μπορεί να γίνει αποδεκτή!
ΜΗΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου