Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Αφρικάνικα κουνούπια καί Ολυμπιακό άλμα εις τριπλούν...


...στο κενό!


  • Η Βούλα Παπαχρήστου είναι ένα παιδί 23 ετών. 
  • Η Βούλα Παπαχρήστου είναι μιά αθλήτρια πού έκανε ένα παιδικό λάθος. 
  • Η Βούλα Παπαχρήστου ζήτησε συγνώμην γιά τα όσα ανέφερε στην ιστοσελίδα της περί (εισαγόμενων) Αφρικανών στην Ελλάδα που γίνονται βορά των (εισαγόμενων) Αφρικανικών κουνουπιών.
  • Τα ιδεώδη του Ολυμπισμού γιά τα οποία κόπτονται διάφοροι δεν είναι παρά είναι μιά πλεκτάνη υποκρισίας πού πίσω τους κρύβεται ένας πολυεθνικός οργανισμός που οργανώνει το μεγαλύτερο αθλητικό καί συνάμα διαφημιστικό γεγονός της Υφηλίου.
  • Το Ελληνικό πολιτικό σύστημα αντέδρασε στην περίπτωση της Βούλας Παπαχρήστου με αξιοθαύμαστη αυστηρότητα και σιγοντάρησε την απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής επιτροπής γιά αποκλεισμό της, ενώ τα δικά του τα παραπτώματα τα βαριοσκιεπάζει μέσα σε ανήλιαγα κατώγια καί με εξαίρεση κάποιους Τσοχατζόπουλους, ελάχιστοι ώς τώρα έχουν τιμωρηθεί. 
  • Συμπέρασμα : Η Βούλα Παπαχρήστου είναι ένα θύμα. 
Λίγοι, ελάχιστοι θα διαφωνήσουν με τα ώς άνω.

Άς αφήσουμε την Αφρική καί την Αθήνα, καί τον Βαλκανικό τριτοκοσμισμό μας εν γένει, γιά λίγο, καί άς ξεκινήσουμε από το Λονδίνο.

Η Ολυμπιακή επιτροπή είχε ήδη εκδόσει από εβδομάδες οδηγία πρός τους αθλητές με την οποία τους προέτρεπε να αποφεύγουν κατά το δυνατόν σχόλια στις ιστοσελίδες γενικά που θα μπορούσαν να θεωρηθούν αρνητικά πρός τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. (1) Στην Παράγραφο δύο διαβάζουμε : 
"Postings, blogs and tweets should at all times conform to the Olympic spirit and  fundamental principles of Olympism as contained in the Olympic Charter, be dignified and in good taste, and not contain vulgar or obscene words or images."
'Οπερ Ελληνιστί σημαίνει : 
"Καταχωρίσεις, σημειώσεις σε μπλόγκ και τα τουϊτ θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να είναι σύμφωνα με το ολυμπιακό πνεύμα και τις θεμελιώδεις αρχές του Ολυμπισμού, όπως αυτές περιέχονται στον Ολυμπιακό Χάρτη και να είναι αξιοπρεπείς και με καλό γούστο, και δεν μπορούν να περιέχουν χυδαίες ή αισχρές λέξεις ή εικόνες."



Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή με ανακοίνωσή της συμφώνησε με την αποπομπή της Βούλας Παπαχρήσου καί έδωσε να εννοηθεί πως εάν δεν δρούσε όπως έδρασε η Έλληνική Ολυμπιακή Eπιτροπή, η ποινή στην αθλήτρια θα επιβαλλόταν ούτως ή άλλως από την ΔΟΕ. 
Άρα περί όνου σκιάς η όλη κουβέντα γιά την τιμωρία, αφού η κοπέλα θα είχε καταδικαστεί ούτως ή άλλως, είτε το κάναμε οι ίδιοι οι Έλληνες μόνοι μας είτε όχι. 

Η όλη κουβέντα παραπέμπει άθελα καί στην περί όνου σκιάς πολιτική συζήτηση  στην Ελλάδα του σήμερα, όπου άπειρες δομικές αλλαγές κρίνονται μέν απόλυτα αναγκαίες καί εκ των ών ούκ άνευ γιά να ξεκολλήσει η βαλτωμένη οικονομία μας. Το πολιτικό μας σύστημα έντρομο προσπαθεί είτε να τις αποφύγει, φορτώνοντάς τες στον επόμενο, είτε να αποφασίσει εάν καί πότε καταϊδρωμένο να τις προχωρήσει έστω καί με καθυστέρηση δεκαετιών μόνο του, τρέμοντας όμως το πολιτικό κόστος (να πολιτικό κόστος που βάναυσα το πλήρωσε με εκλογικό καταποντισμό πρόσφατα το ΠΑΣΟΚ) είτε θα συρθεί έξωθεν καθαναγκαζόμενο καί καθυβριζόμενο να τις εφαρμόσει υπό Ευρωπαϊκή όμως επιβολή.

Η αυτοκάθαρση είναι ελεγχόμενη τιμωρία. Η τιμωρία έξωθεν είναι πάντα αποφευκτέα. Θα μπορούσε πχ η ΔΟΕ να επιβάλει δρακόντια τιμωρία σε όλη την ομάδα...τι θα κάναμε τότε; Πάλι τους "ξένους" θα βρίζαμε...άμεμπτοι όντες εμείς!

Το πως η Βούλα Παπαχρήστου έπεσε θύμα είναι σίγουρο. Το πως είναι παιδί καί οπως έκανε ένα παιδικό λάθος, δεν είναι τόσο σίγουρο. Όλοι κάνουν παιδικά λάθη, καί στα μέν παιδιά των 8 ή δώδεκα χρονών τα παιδικά λάθη συνήθως συγχωρώνται, τα παιδικά λάθη όμως των άνω των 18, "παιδιών" συνήθως τιμωρώνται. 


Παιδικά λάθη, σύμφωνα με το παλιό βιβλίο Ιστορίας που διδάχτηκα, έκανε καί ο τέως Βασιλέας Κωνσταντίνος, ο οποίος στα 27 του χρόνια αγόταν καί φερόταν από την βασιλομήτωρα "μαμά", καί άλλοτε μεν ευλόγησε καί άλλοτε ήλθε σε αντίθεση με την Παπαδοπουλική δικτατορία. Τα πλήρωσε τα παιδικά του λάθη; Τα πλήρωσε. Γιά αυτό άλλωστε καί είναι τώρα ο κάτοικος Λονδίνου Κωνσταντίνος Ντεγκρέτσια που βιοπορεί ώς πλασιέ ακριβών αυτοκινήτων αντί να ζεί στην Αθήνα ώς Ελέω Θεού Βασιλεύς των Ελλήνων. 

Όταν λίγα χρόνια πρίν μιά οκτάχρονη στο Γουϊνιπεγκ του Καναδά άρχισε να εμφανίζεται στο δημοτικό της σχολείο με ξυρισμένο κεφάλι καί εγγράματα - τατουάζ Αγκυλωτών σταυρών στο κορμί της, η τοπική υπηρεσία ανηλίκων επενέβη καί πήρε το κοριτσάκι μαζί με τον επίσης αγκυλωσταρωμένο με τατουάζ δίχρονο αδελφό  της  υπό την εποπτεα τής Καναδικής πολιτείας. Στην δίκη που ακολούθησε, οι Νεοναζί γονείς των παιδιών αμύνθηκαν δικαστικά επιρρίπτοντας την ευθύνη του όλου γεγονότος σε..."παιδικά λάθη¨ των δύο βρεφών!(2)

Θα πεί κανείς, καί τι σχέση μπορεί να έχει η αθλήτρια Βούλα Παπαχρήστου με τον ΝεοΝαζισμό. Εντάξει, το τουϊτάκι «Όσοι μπαίνουν στην Ελλάδα, εδώ θα σκοτώνονται και θα θάβονται» που τότε πέρασε απαρατήρητο, προτρέπει σε κάτι πολύ χειρότερο από κουνουπονόστιμα  φαγητά : σε Χρυσαυγίτικα Ναζιστικά εγκλήματα. Η ίδια πάντως δήλωσε "αθλήτρια" που "δεν ασχολείται με την πολιτική", παρόλες τις ευχές στον τραμπούκο, ληστή τραπεζών καί βουλευτή της Χρυσής Αυγής  Ηλία Κασιδιάρη «να είναι πάντα αληθινός»


Το ότι παρακολουθά την τρέχουσα πολιτική καί έχει τίς όποιες πολιτικές της συμπάθεις, είναι κάτι που δεν μας αφορά.'Ας είναι στην προσωπική της ζωή Ναζίστρια, άς είναι Μαοϊκιά, ή Νεοδημοκράτισα. Όταν καί εφόσον μας εκπροσωπεί ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες όμως, με τα εθνικά χρώματα, σε διεθνές επίπεδο καί μάλιστα Ολυμπιακό, όπου η ηθική καί πολιτιστική βαρύτητα της Ελλάδας είναι παγκοσμίως ιδιάζουσα, τότε οι απαιτήσεις του συνόλου είναι πολύ πιό αυστηρές. Πρέπει να αφήνει πίσω τα πολιτικά της βαλιτσάκια καί μάλιστα όταν αυτά είναι επιοικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ καί απαξιωτικά γιά τον πανανθρωπισμό της Ολυμπιακής άμιλλας, καί μπορούν να μας απομονώσουν σαν χώρα καί σαν εθνότητα διεθνώς.  


Η Χρυσή Αυγή βρήκε την ευκαιρία να τονίσει πως με το κακόγουστο ανέκδοτο η αθλήτριά μας είναι από τούς νέους που "αντιστέκονται στο κυρίαρχο κλίμα της παρακμής και αγωνίζονται για να τιμήσουν και να εξυψώσουν μία Ελλάδα που καταρρέει. Αντίθετα αγιοποιούνται διάφορα προκλητικά υποκείμενα, που καθυβρίζουν εκατοντάδες χιλιάδες σφαγιασθέντες προγόνους μας". Εγώ θα συμπλήρωνα διαφωνόντας πως εάν στην συζήτηση βάλουμε καί τις εκατόμβες των σφαγιασθέντων από τον διεθνή καί εγχώριο Ναζισμό της δεκαετίας του ' 40 καί στους χιλιάδες εκτελεσμένους Έλληνες από Γερμανούς Ναζί καί δωσιλόγους Ταγματασφαλίτες, άθλιους προγόνους των Χρυσαυγιτών, ο κύκλος της πολιτικοποίησης του αθώου παιδικού λάθους διευρύνεται.

Η ίδια η  Βούλα Παπαχρήστου ζήτησε συγγνώμην, μάλλον ειλικρινή, μόλις έγινε η πρώτη ταραχή. 
"Ζητώ δημόσια συγγνώμη για το πραγματικά ατυχές και κακόγουστο αστείο που δημοσίευσα από τον προσωπικό μου λογαριασμό στο Twitter. Λυπάμαι και ντρέπομαι για τις αρνητικές αντιδράσεις που προκάλεσα, γιατί σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να θίξω κανέναν, ούτε να προσβάλλω τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Το όνειρό μου είναι συνδεδεμένο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δε θα συμμετείχα σε αυτούς αν δεν σεβόμουν απόλυτα τις αξίες τους. Οπότε, δεν θα μπορούσα να πιστεύω σε διακρίσεις μεταξύ ανθρώπων και φυλών.
Ζητώ συγγνώμη από όλους τους φίλους και συναθλητές που μπορεί να προσέβαλα ή να ντρόπιασα, την Εθνική Ομάδα Στίβου, καθώς και τους ανθρώπους και τις εταιρείες που στηρίζουν την αθλητική μου καριέρα και πορεία. Ακόμα, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον προπονητή μου και την οικογένεια μου".  
Με φρίκη κατάλαβε ξαφνικά πως άλλο πράγμα είναι να λέμε τα ανέκδοτά μας στην κλειστή μας παρέα καί άλλο είναι να τα απλώνουμε δημοσίως διαδικτυακά σαν άπλυτα εσώρουχα στο διεθνές μπαλκόνι μας. Άλλο πράγμα είναι να μιλάς γιά Αλβανούς που είναι κάπου κακρυά στην Αλβανία καί άλλο είναι να χασκογελάς γιά αυτούς όταν είσαι σε μικτή παρέα. 


Θυμάμαι το σόκ που ένιωσα σε ένα καφενείο στην Σπάρτη λίγα χρόνια πρίν, όταν ο καφετζής πέταξε κάτι το πολύ χοντρόπετσο γιά Αλβανούς την στιγμή που στα δύο από τα τέσσερα τραπέζια καθόταν Αλβανοί πελάτες του. Θυμάμαι καί έναν σωματώδη συναθλητή μου στην Μισσούρι, χρόνια πρίν, όταν εγώ έκανα δίσκο καί αυτός έριχνε σφαίρα, που τον ρώτησα αφελής ών πώς έχασε τα δυό μπροστινά του δόντια. " Ένα ατύχημα", μου απαντησε, κάπως Σιβυλικά, χωρτίς να με πείσει. "Ναί, καλά...ατύχημα!", μου είπαν λίγο αργότερα πικρόχολα κάποιοι άλλοι συναθλητές. Η μπουνιά που έφαγε από τον επίσης μεγαλόσωμο μαύρο συμμαθητή μας όταν σε κάποια στιγμή τον απεκάλεσε υποτιμιτικά "Νίγκερ", του άφησε εφ΄όρου ζωής ενθύμιο σωστής συμπεριφοράς καί αντιμετώπισης της διαφορετικότητας. 
I got a good Greekj joke for you!..."Σπιτικό φαγητό"...!
Ίσως, μετά την δίγλωσση συγνώμην, να έπρεπε να την αφήσουν την Βούλα Παπαχρήστου να αγωνιστεί, έστω καί με κάποια καμπάνα, έστω καί με κάποια σοβαρή επίπληξη. Ίσως, πάλι,  καλύτερα έτσι, έστω καί με καμπάνες, η κοσμιότητα να πρέπει να επιβάλλεται. Να θυσιάζεται μιά αφελής ίσως σε τελευταία ανάλυση Ιφιγένεια γιά να ξεφουσκώνουν οι άνεμοι του ντόπιου ρατσισμού καί Χρυσαυγίτικου Ναζισμού που οπορτουνιστικά έσπευσαν να εκμεταλευτούν το παραπάτημα της κοπέλλας ουρλιάζοντας μάλιστα πως το μόνο της λάθος ήταν που ζήτησε συγνώμην. 
Σήμερα το μισάνθρωπο παραπάτημα ήταν της Βούλας Παπαχρήστου στους Ολυμπιακούς. Αύριο ίσως να είναι ένας εξ΄ίσου αφελής διπλωμάτης σε δεξίωση στον Λευκό Οίκο κατά την συνάντηση Έλληνα Πρωθυπουργού με τον (μισο-Αφρικανό) Ομπάμα πού θα μας ξεφτελίσει ανά την υφήλιο.
Ανάδελφο έθνος όντες, δόξα τω Θεώ, αρκετούς εχθρούς έχουμε. Έλεος, λοιπόν, άλλους εχθρούς δεν χρειάζεται να δημιουργούμε!




Μιλτιάδης Η. Μπόλαρης - Σικάγο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου