Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

ΑΙΣΧΟΣ!!! ΑΠΕΛΥΣΑΝ μιά απλή υπάλληλο του Πρωτοδικείου Αθηνών ΜΟΝΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ...δηλαδή όχι ακριβώς έναν...τριάντα!


Απελυσαν ΥΠαΛΛΗΛΟ ΠΟΥ ΕιΧΕ 8.000.000 ΕΥΡω ΣΤΗΝ ΤΡαΠΕΖΑ

Add caption
Η υπάλληλος βρέθηκε να έχει 30 διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και τεράστια ακίνητη περιουσία Ηταν εκατομμυριούχος αλλά συνέχιζε να εργάζεται τα τελευταία 31 χρόνια ως απλή υπάλληλος στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών. Στην τράπεζα, ωστόσο, διέθετε υπέρογκες καταθέσεις ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ καθώς και τεράστια ακίνητη περιουσία. Απελύθη οριστικά, επειδή δεν μπορούσε να τα δικαιολογήσει.

Πρόκειται για μια από τις 13 περιπτώσεις υπαλλήλων-κροίσων που είχε εντοπίσει προ μηνών το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και εμφάνιζαν συνολικά καταθέσεις 25 εκατομμυρίων ευρώ. Τα παραδείγματα επίορκων δημοσίων υπαλλήλων είναι αμέτρητα, όπως απέδειξε και η πρόσφατη έκθεση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιτζή.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο που συνεδρίασε για την περίπτωση της υπαλλήλου-κροίσου του Πρωτοδικείου Αθηνών της καταλόγισε τα πειθαρχικά παραπτώματα της «αναξιοπρεπούς και ανάξιας διαγωγής εντός και εκτός υπηρεσίας» ενώ εκκρεμεί εναντίον της και ποινική δίωξη.

Η υπάλληλος βρέθηκε να έχει 30 διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς με καταθέσεις ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα εμφανιζόταν κάτοχος μετοχών ανώνυμης εταιρείας στην οποία συμμετείχε και στη διοίκησή της, ενώ διέθετε πολλά ακίνητα.

Ο εντοπισμός των περιουσιακών της στοιχείων έγινε έπειτα από άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου καθώς και έρευνα στα υποθηκοφυλακεία της χώρας. Βάσει των ευρημάτων, το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε παραγγείλει από τον περασμένο Δεκέμβριο την πειθαρχική δίωξη της υπαλλήλου.

Κατά την απολογία της στο πειθαρχικό συμβούλιο, η δικαστική υπάλληλος ανέφερε πως δεν είχε κάνει δηλώσεις πόθεν έσχες τις δύο τελευταίες δεκαετίες γιατί δεν σημειώθηκε κάποια μεταβολή στα περιουσιακά της στοιχεία.

Κι άλλος δημόσιος υπάλληλος υπουργείου έχει ευρεθεί με αδικαιολόγητες καταθέσεις ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ. Ο υπάλληλος αυτός είχε συνταξιοδοτηθεί και τα χρήματα φέρεται να προήλθαν από επιχορηγήσεις για συνδικαλιστικά σωματεία, τα οποία εισέπραττε ως εκπρόσωπός τους για λογαριασμό το
υ

http://o-aixmiroslogos.blogspot.com/2012/08/8000000.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου