Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Ελληνική επιχειρηματικότητα : ένα κρατικό δερβένι δώστε μου!


Από τα Δερβενάκια έπρεπε μα περάσει ο Δράμαλης καί εκεί τον περίμενε ο Κολοκοτρώνης. Καί άφησε φόρο αίματος. 

Από τα Δερβένια της Ελληνικής γραφειοκρατίας  περνάει καθημερινά στην πορεία προς τον γολγοθά του ο Έλληνας πολίτης, καί εκεί τον προσμένουν με γαϊταγάνια ακονισμένα επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι σαν την κυρία, στον δήμο, στην εφορία την πολεοδομία, το νοσοκομείο, την όποια υπηρεσία που έχει ο πολίτης  ανάγκη την δεδομένη στιγμή, καί αναγκάζεται καί πληρώνει υποτακτικά τον φόρο αίματος που εκβιαστικά του επιβάλει ο αμείλικτος Δερβέν-Αγάς.  

ΜΗΜ

Υπάλληλος στο Πρωτοδικείο, κροίσος στην τράπεζα

Τιμωρήθηκε με οριστική παύση, καθώς δεν δικαιολογούσε το πόθεν έσχες καταθέσεων

Ρεπορτάζ: Νικολέττα Μουτούση

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 09 Αυγούστου 2012


Ηταν εκατομμυριούχος, αλλά συνέχιζε να εργάζεται τα τελευταία 31 χρόνια ως απλή υπάλληλος στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών. Εδώ και μία 20ετία είχε, όμως, φροντίσει να αποκρύψει υπέρογκες καταθέσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ και την τεράστια ακίνητη περιουσία που διέθετε, τα οποία δεν μπορούσε να δικαιολογήσει πώς αποκτήθηκαν. 
Πρόκειται για μία από τις 13 περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων- κροίσων, που είχε εντοπίσει προ μηνών το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) και εμφάνιζαν καταθέσεις περισσότερων από 25 εκατ. ευρώ, ενώ δεκάδες εξακολουθούν να είναι τα παραδείγματα επίορκων υπαλλήλων όπως προέκυψε και από την πρόσφατη έκθεση του γενικού επιθεωρητή Λέανδρου Ρακιντζή.
Στη δικαστική υπάλληλο επιβλήθηκε τελικώς η ποινή της οριστικής παύσης από την υπηρεσία της, μετά τη σχετική απόφαση του αρμόδιου Πειθαρχικού Συμβουλίου το οποίο της καταλόγισε τα πειθαρχικά παραπτώματα της «αναξιοπρεπούς και ανάξιας διαγωγής εντός και εκτός υπηρεσίας» κι ενώ εκκρεμεί ακόμη εις βάρος της και ποινική δίωξη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι Αρχές, η υπάλληλος βρέθηκε να έχει 30 διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς με καταθέσεις ύψους 7.965.236,64 ευρώ, εκτός από τα ποσά που αφορούσαν τη μισθοδοσία της και τους αντίστοιχους τόκους. Παράλληλα, εμφανιζόταν κάτοχος μετοχών ανώνυμης εταιρείας στην οποία συμμετείχε και στη διοίκησή της, ενώ διέθετε και σειρά ακινήτων. Ο εντοπισμός των αδικαιολόγητων περιουσιακών στοιχείων έγινε έπειτα από άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου καθώς και έρευνα στα υποθηκοφυλακεία της χώρας. Βάσει των ευρημάτων, το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε παραγγείλει από τον περασμένο Δεκέμβριο την πειθαρχική δίωξη της υπαλλήλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία της στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, η δικαστική υπάλληλος ανέφερε πως δεν είχε καταθέσει δηλώσεις πόθεν έσχες τις δύο τελευταίες δεκαετίες καθώς δεν σημειώθηκε κάποια μεταβολή στα περιουσιακά της στοιχεία.
Ωστόσο, ο νόμος προβλέπει και σε αυτή την περίπτωση υποβολή δήλωσης.
«Ο δικαστικός υπάλληλος υποχρεούται να υποβάλει τον Μάρτιο κάθε τρίτου έτους δήλωση για τυχόν μεταβολή περιουσιακών στοιχείων του ιδίου, του/της συζύγου και των ανηλίκων τέκνων τους, ενώ σε περίπτωση μη μεταβολής υποβάλλει αρνητική δήλωση» ορίζεται χαρακτηριστικά στη νομοθετική διάταξη.
Στο πλαίσιο της έρευνας του ΣΕΕΔΔ είχε επίσης βρεθεί άλλος υπάλληλος υπουργείου με αδικαιολόγητες τραπεζικές καταθέσεις ύψους περίπου 9 εκατ. ευρώ. Ο υπάλληλος αυτός είχε συνταξιοδοτηθεί και τα χρήματα φέρεται να προήλθαν από επιχορηγήσεις για συνδικαλιστικά σωματεία, μέρος των οποίων εισέπραξε ως εκπρόσωπός τους για λογαριασμό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου