Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Η Ελλάδα συμμαζεύεται...

Οι αντιδράσεις κατά των μέτρων γενικεύονται και η ρητορεία της καταστροφής επιμένει προπαρασκευάζοντας την επιδιωκόμενη από πολλούς φθινοπωρινή έκρηξη.

Ωστόσο υπάρχουν πλέον στοιχεία που δεν επιβεβαιώνουν τα καταστροφικά σενάρια.

Το κλίμα στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες, στο Παρίσι κι αλλού, τείνει να γίνει ευνοϊκότερο για την Ελλάδα.

Τα γερμανικά media γράφουν πιο συμπαθητικά κομμάτια και οι γερμανοί πολιτικοί μιλάνε με περισσότερη προσοχή και συμπάθεια για τη χώρα μας.

Ορισμένοι μάλιστα ανακάλυψαν αίφνης τη γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας και περιγράφουν τους κινδύνους για την Ευρώπη από μια ενδεχόμενη ελληνική αποσταθεροποίηση.

Στα κέντρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης επίσης, αλλά και στη Γαλλία μιλούν περισσότερο πια για την οριστική λύση του ξεχωριστού ελληνικού προβλήματος.

Ακόμη και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού βλέπουν πλέον επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, η στάση των πολιτών στο εσωτερικό δείχνει συντηρητικότερη απ' ότι οι αντιδράσεις των συνδικάτων και των αντιπολιτευόμενων κομμάτων προδιαθέτουν.

Παρά τα αντιθέτως διαδιδόμενα, οι έλληνες φορολογούμενοι ανταποκρίθηκαν στην πλειονότητά τους στις υποχρεώσεις τους, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Ο κύριος όγκος πλήρωσε τους αναλογούντες φόρους, δεν φαίνεται κύμα άρνησης που αρκετοί υπέθεταν και επιπλέον το δημόσιο ταμείο αποδεικνύεται ανθεκτικότερο των προβλέψεων.

Το υπουργείο Οικονομικών τα καταφέρνει επί μήνες χωρίς τις δόσεις της τρόικας και όπως όλα δείχνουν με τις τελευταίες εισροές του φόρου εισοδήματος και την μέχρι τώρα περιστολή των δαπανών, δεν θα αντιμετωπίσει μείζον πρόβλημα μέχρι και τον Νοέμβριο.

Με άλλα λόγια παρά τη γκρίνια, τις πολλές απώλειες και τη γενικευμένη απαξία, η Ελλάδα δείχνει να συμμαζεύεται.
 
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=473549

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου