Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΒΗΜΑτοδότης: Η κόρη αστυνομικού κυρία Δούρου σε διαδήλωση




Η κυρία Ρένα Δούρου αποδεικνύεται, ως η πλέον φανατική οπαδός των αιτημάτων των ένστολων. Είναι βεβαίως τομεάρχης Εξωτερικών και Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να παίρνει μέρος σε διαδήλωση αστυνομικών και να κρατεί μάλιστα και το πανό τους, ξάφνιασε πολλούς ακόμα και στη κυβέρνηση. Τόσο που αναγκάστηκε το Μαξίμου να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία κατηγορούσε τον κ. Αλ. Τσίπρα, ότι «σήμερα ανακάλυψε την Ελληνική Αστυνομία».
***
Το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς τα Σώματα Ασφαλείας, με αφορμή τις κινητοποιήσεις τους ώστε να μην μειωθούν (οι ήδη εξευτελιστικοί) μισθοί τους, είναι εντυπωσιακό. Η κυρία Δούρου, διείσδυσε σε γαλάζια συνδικαλιστικά κάστρα, επιδιώκοντας να τα προσεγγίσει γνωρίζοντας πολύ καλά, πόσοι ψήφοι είναι αυτοί. Δεν πέρασε άλλωστε απαρατήρητο και το γεγονός ότι ήταν η πρώτη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που συναντήθηκε και με τους διπλωμάτες (και μάλιστα στη Βουλή), υποστηρίζοντας το αίτημά τους για τη μη μείωση των αποδοχών τους. Προσφέρθηκε μάλιστα να διευθετήσει και ραντεβού των διπλωματών με τον κ. Τσίπρα.
***
Το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει πάντως ότι δεν ταιριάζει στον ΣΥΡΙΖΑ αυτός ο ξαφνικός εναγκαλισμός με τους αστυνομικούς και στην ανακοίνωση σημειώνει για τον κ. Τσίπρα: «Είναι ο ίδιος που προεκλογικά υποσχόταν την κατάργηση και τον αφοπλισμό τους. Και είναι το κόμμα του που έβριζε τους αστυνομικούς σαν "διεφθαρμένους και ανεύθυνος».
***
Ανακοίνωση βεβαίως που αφήνει αδιάφορο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την κυρία Δούρου, η οποία εξομολογήθηκε σε συνεργάτη μου ότι ήταν πολύ συγκινητική η συμμετοχή της στην πορεία των αστυνομικών: «Μου φέρθηκαν με στοργή, ίσως επειδή ο πατέρας μου ήταν αστυνομικός», είπε και εξήρε την απόφαση της οργανωτικής επιτροπής να μην μιλήσουν οι πολιτικοί για να εισπράξουν ψήφους.
***
Η αποκάλυψη ότι ο πατέρας της κυρίας Δούρου ήταν αστυνομικός, δεν άφησε επίσης χωρίς σχόλιο τους υπόλοιπους συναδέλφους της βουλευτές, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο κ. Μ. Γλέζος.

http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=473691

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου