Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Καταψηφίζουν τoν συμβιβασμό με την Siemens βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Στην σημερινή ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή
«Ισχυροί κλυδωνισμοί αναμένεται να πλήξουν το κυβερνητικό οικοδόμημα κατά την σημερινή ονομαστική ψηφοφορία της Βουλής επι του άρθρου που τροποποιεί την σύμβαση μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Siemens καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να «αντισταθεί». Το πρόβλημα μάλιστα για την κυβέρνηση γίνεται ακόμα πιο οξύ καθώς ήδη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ έχει ξεκαθαρίσει ότι τάσσεται «αναφανδόν κατά της διαδικασίας αλλά και της ουσίας της συγκεκριμένης συμφωνίας».

Συγκεκριμένα, μεταξύ των βουλευτών που έχουν εκφράσει ισχυρές επιφυλάξεις και αντιρρήσεις και αναμένεται είτε να καταψηφίσουν, είτε να αποχωρήσουν από την διαδικασία της ψηφοφορίας περιλαμβάνονται και οι κ.κ. Μάρκος Μπόλαρης, Θάνος Μωραϊτης, Γιάννης Δριβελέγκας και Θεοδώρα Τζάκρη. Είναι δε ενδεικτικό ότι, ο κ. Μπόλαρης πραγματοποίησε νέο «χτύπημα» μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας στο Facebook επισημαίνοντας ότι «η υπόθεση Siemens δεν κλείνει. Διαφάνεια τώρα». Ειδικότερα,  το πλήρες κείμενο έχει ως εξής: «Η υπόθεση SIEMENS δεν έχει απλώς και μόνον τις διαστάσεις που περιγράφονται στον εξωδικαστικό συμβιβασμό με το Ελληνικό Δημόσιο. Είναι και παραμένουν ανοιχτά τα ποινικά θέματα και οι αυτοτελείς αστικές αξιώσεις που πηγάζουν από αυτά, καθώς και τα ζητήματα αρχών, όπως η αρχή του ελεύθερου ανταγωνισμού που είναι πρωταρχικής σημασίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συνεπώς, η ελληνική κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας, καθώς και η ελληνική δικαιοσύνη και ιδιαίτερα ο κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχουν άμεση υποχρέωση να ζητήσουν από τις αντίστοιχες αρχές της Γερμανίας στοιχεία: α)για όσους εκ μέρους της SIEMENS χρημάτισαν, β)για ποια έργα, γ)με τι ποσά και δ)για όσους από την ελληνική πλευρά χρηματίστηκαν. Όπως επίσης είναι υποχρέωση των αρμόδιων ευρωπαϊκών οργάνων να ασχοληθούν με το ζήτημα της παραβίασης των αρχών του ελεύθερου ανταγωνισμού με αξιόποινες μεθοδεύσεις από την συγκεκριμένη εταιρεία.


Γιατί εκτός των άλλων είναι σαφές πως ένα μεγάλο μέρος από τα χρήματα που λείπουν από την χώρα είναι στις τσέπες ανθρώπων που παρανόμησαν διαχειριζόμενοι το δημόσιο χρήμα της χώρας, σε σχέση με τις προμήθειες από τη SIEMENS. Και γιατί επιπλέον αν δεν υπάρξει τώρα διαφάνεια κάποιοι από αυτούς που έδρασαν σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού μπορούν να συνεχίζουν ανενόχλητοι!

Η υπόθεση SIEMENS δεν κλείνει.
Διαφάνεια τώρα!».

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα ο κ. Μπόλαρης ασκεί αυστηρή κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης με αναρτήσεις του στο διαδίκτυο.

 http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=222869&fb_source=message

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου