Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ Καλύτερα άθεος παρά Χρυσαυγίτης

Αλλη η Ορθοδοξία της Εκκλησίας και άλλη η "Ορθοδοξία" της Χρυσής Αυγής, διαμηνύει ο μητροπολίτης Σισανίου Παύλος, ο οποίος με δεύτερη παρέμβασή του εξαπολύει νέα «πυρά» κατά της ακροδεξιάς οργάνωσης.

Νέα πυρά κατά της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσε ο μητροπολίτης Σισανίου Παύλος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν πολιτικολογεί απέναντι ενός ορισμένου κόμματος, αλλά θεολογεί υπερασπιζόμενος την Ορθοδοξία
Νέα πυρά κατά της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσε ο μητροπολίτης Σισανίου Παύλος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν πολιτικολογεί απέναντι ενός ορισμένου κόμματος, αλλά θεολογεί υπερασπιζόμενος την Ορθοδοξία

Απαντώντας στην ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, η οποία του καταλογίζει ότι «πολιτικολογεί εναντίον συγκεκριμένου κόμματος, ενώ δεν λέει λέξη για κόμματα και πολιτικούς που δηλώνουν ευθέως άθεοι», ο μητροπολίτης τονίζει πως «είναι προτιμότερο να είσαι άθεος από το να μπερδεύεις ή να χρησιμοποιείς την πίστη και την Εκκλησία για να παγιδεύεις τους ανθρώπους».
«Ο Θεός είναι αγάπη», επισημαίνει και παραπέμπει τους χρυσαυγίτες σε σχετική περικοπή του Ευαγγελιστή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου: «Αυτός που λέει ότι αγαπά τον Θεό και μισεί τον αδελφό του είναι ψεύτης. Πώς μπορείς να αγαπάς τον Θεό που δεν τον είδες και να κακοποιείς τον αδελφό σου που τον βλέπεις καθημερινά;».

Ο μητροπολίτης Παύλος ξεκαθαρίζει ότι η Εκκλησία είναι του Χριστού και όχι του έθνους. «Μια εθνική Εκκλησία που μπορεί να μάχεται τα μέλη μιας άλλης Εκκλησίας λόγω του χρώματος των μελών της είναι μια αιρετική Εκκλησία», τονίζει και διερωτάται ποια σχέση έχουν οι διδαχές της Εκκλησίας και του Ευαγγελίου με τις πρακτικές και τις συμπεριφορές της Χρυσής Αυγής. «Εχει καμία σχέση η "Ορθοδοξία" της Χ.Α. με την πίστη, το βίωμα και την Ορθοδοξία του Ευαγγελίου; Είναι ευθέως αντίστροφες και αλληλοαποκλειόμενες».

Απάντηση
Αναφερόμενος στην πρώτη του παρέμβαση, που έγινε με αφορμή τα πρωτοφανή γεγονότα κατά του θεατρικού έργου Corpus Christi και προκάλεσε αίσθηση, υποστηρίζει πως ήταν απαραίτητη γιατί οριοθετούσε την αληθινή ευαγγελική αλήθεια από την πλάνη και αποκάλυπτε το γιατί δεν συμβιβάζεται η ορθόδοξη πίστη με τις απόψεις και τις πρακτικές της Χ.Α.

«Το παραμύθι περί πολιτικολογίας καιρός είναι να σταματήσει από όλους», ξεκαθαρίζει, και σημειώνει: «Δεν πολιτικολογώ απέναντι ενός ορισμένου κόμματος, όπως με κατηγορείτε, αλλά θεολογώ υπερασπιζόμενος την αληθινή Ορθοδοξία».
Ο μητροπολίτης Σισανίου εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή αποδοκιμάζει τις απειλές και τις χυδαιολογίες που εκδηλώθηκαν σε βάρος του, για τις οποίες όπως λέει «δεν με φοβίζουν, αλλά εκθέτουν όσους τις εξακοντίζουν».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ
 http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63728169

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου