Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Προκλήσεις από Σκοπιανούς στην 25η Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Γαλλοφωνίας

%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF+1 Η Σερραία Βουλευτής που ξεσκέπασε τους Σκοπιανούς


Τη Βουλή των Ελλήνων, ως μέλος της Eλληνικής Αντιπροσωπείας εκπροσώπησε η Βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας κ. Φωτεινή Αραμπατζή στην 25η Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Γαλλοφωνίας, της Περιφέρειας της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Μοντρέ στις 19, 20 και 21 Νοεμβρίου 2012 με θέμα : «Ο ρόλος της Γαλλοφωνίας στην Οικονομική Διακυβέρνηση».
Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Γαλλοφωνίας συνιστά το κοινοβουλευτικό σκέλος του Διεθνούς Οργανισμού και αποτελείται από εκπροσώπους Κοινοβουλίων,  Περιφερειών, Διεθνών Οργανισμών, αριθμώντας συνολικά 78 μέλη.
Η Σερραία Βουλευτής συμμετείχε νωρίτερα και στη Διάσκεψη των Προέδρων της Περιφέρειας Ευρώπης, που απαρτίζεται από 30 μέλη, όπου η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε για πρώτη φορά.
arampatzi1 Η Σερραία Βουλευτής που ξεσκέπασε τους Σκοπιανούς
Η  Βουλευτής Σερρών  Φωτεινή Αραμπατζή
Στην ομιλία, που ακολούθησε το καλωσόρισμα της χώρας μας  από τον Πρόεδρο της Περιφέρειας Ευρώπης κ. Jean – Paul Wahl, η κ. Αραμπατζή είπε ότι είναι μεγάλη χαρά και τιμή να εκπροσωπεί το ελληνικό Κοινοβούλιο στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Γαλλοφωνίας και αναφέρθηκε στους πολύ ισχυρούς δεσμούς της Ελλάδας με τη γαλλική γλώσσα και κουλτούρα. Δεσμούς που εδράζονται, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε,  σε κοινές αρχές και αξίες και  συνδέονται με την εγκαθίδρυση και ανάπτυξη της δημοκρατίας και της ειρήνης, την υποστήριξη του κράτους Δικαίου και των δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Στις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης συμμετείχε και η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, η αντισυμβατική συμπεριφορά της οποίας προκάλεσε την αντίδραση της Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα η κίνηση της εκπροσώπου της FYROM να καλύψει εντέχνως με λευκό χαρτί την πινακίδα αναγραφής του ονόματός τους ως FYROM στις εργασίες της Συνέλευσης, ώστε να εμφανίζεται ως Μακεδονία, είχε ως αποτέλεσμα την διαμαρτυρία της  Βουλευτή τόσο προς τον Γενικό Γραμματέα – Γερουσιαστή κ. Jacques Legendre όσο και προς  τον Πρόεδρο της Περιφέρειας Ευρώπης.
Την προφορική διαμαρτυρία ακολούθησε και γραπτό υπόμνημα, που κατέθεσε η Φωτεινή Αραμπατζή, στο οποίο επικαλέστηκε τις αποφάσεις 817/1993 και 845/1993 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, σύμφωνα με τις οποίες η εν λόγω χώρα οφείλει να αυτοπροσδιορίζεται στα διεθνή φόρα ως Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ( Π.Γ.Δ.Μ. – FYROM).
Πηγή: Serraia
Posted by D-Mak in Macedonian news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου