Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Μάρκος Μπόλαρης : Αδιέξοδο το πρόγραμμα της Κυβέρνησης με τη νέα δέσμη μέτρων

Συνέντευξη Μάρκου Μπόλαρη στον τηλεοπτικό σταθμό TVS στο Γρηγόρη Θωματίκο

Το ΠΑΣΟΚ ως δημοκρατικό κόμμα έχει συντεταγμένες διαδικασίες που προβλέπουν κατά περίπτωση την αφαίρεση της ιδιότητας του μέλους. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει το δικαίωμα να διαγράψει βουλευτές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Όμως το ΠΑΣΟΚ δεν είναι, όπως είχε πει ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, τιμάριο κανενός για να ασκεί αυθαίρετα εξουσία, ούτε εμιράτο. Έτσι περιέγραψε ο βουλευτής Σερρών
Μάρκος Μπόλαρης σε συνέντευξή του στο TVS στο Γρηγόρη Θωματίκο, όσα διαδραματίσθηκαν στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή την ψηφοφορία στη Βουλή για τα νέα μέτρα και την αποπομπή βουλευτών από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Για τη στάση του να δηλώσει παρών κατά την ψηφοφορία ο κ.
Μπόλαρης υπενθύμισε πως τα μέτρα αυτά επιβλήθηκαν μετά από περίοδο τεσσεράμισι μηνών απραξίας της κυβέρνησης Σαμαρά, αφού προηγουμένως η χώρα με ευθύνη και του κ. Σαμαρά σύρθηκε σε εκλογές με φρούδες υποσχέσεις που εξαγγέλθηκαν στο Ζάππειο 1, στο 2, στο 3. Κι ενώ υπόσχονταν πως δεν θα προβεί σε περικοπές και κατήγγειλε την προηγούμενη ταμειακή σύμβαση πρότεινε νέα πιο σκληρά μέτρα. Η νέα μνημονιακή πολιτική αποκάλυψε ο κ. Μπόλαρης είναι, όπως έχει δημοσιοποιηθεί από έγκυρα διεθνή μέσα που εκφράζουν θέσεις των ΗΠΑ και έχει αποσιωπηθεί από τα εγχώρια ΜΜΕ, αδιέξοδη και εξυπηρετεί απροκάλυπτα μόνον τα συμφέροντα της Γερμανίας και ειδικότερα τη συντηρητική κυβέρνηση της κας Μέρκελ.

Τέλος ο κ.
Μπόλαρης αναφορικά με τη θέση του στην ψηφοφορία της Βουλής, δήλωσε πως αυτή διατυπώθηκε με τεκμηριωμένο πολιτικό σκεπτικό για να τονίσει πως το ΠΑΣΟΚ δεν είναι τσόντα της Δεξιάς και ούτε η δύναμή του αντιστοιχεί στη σημερινή του συρρίκνωση. Οι πολίτες που συγκροτούν τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, είπε χαρακτηριστικά, περιμένουν σχέδιο για μια άλλη πολιτική που θα οδηγήσει την Ελλάδα σε έξοδο από την κρίση. Τέλος επεσήμανε πως στην Κοινοβουλευτική Ομάδα επιβλήθηκε η αποδοχή των μέτρων χωρίς αυτά να είναι γνωστά στους βουλευτές με επίκληση στη σωτηρία της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου