Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Συνελήφθησαν τρία άτομα για τη ληστεία στο μουσείο της αρχαίας Ολυμπίας


Σε συλλήψεις έχουν ήδη μετατραπεί οι προσαγωγές τριών ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην ληστεία που είχε γίνει στις 17 Φεβρουαρίου στο παλαιό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Οι αστυνομικοί έχουν ήδη βρει μεγάλο αριθμό από τα αρχαία αντικείμενα που είχαν κλαπεί. Οι συλληφθέντες είναι ένας 41χρονος άνεργος που ζει στην Αθήνα, ένας 50χρονος εργολάβος από την Πάτρα και ένας 36χρονος άνεργος επίσης από την αχαϊκή πρωτεύουσα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν αντικείμενα. Ερευνάται και η συμμετοχή και άλλων ατόμων στην υπόθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί κατάφεραν να φθάσουν στην σύλληψη των ατόμων, αφού πρώτα ερευνούσαν προσεκτικά κάθε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που εξιχνίαζαν. Και τούτο διότι εκτιμούσαν, ότι όσοι εμπλέκονται σε αυτές τις υποθέσεις, είναι πιθανόν να έρχονταν σε επαφή με άτομα που ίσως να ήθελαν πουλήσουν αρχαία αντικείμενα που είχαν κλαπεί από την Αρχαία Ολυμπία.
Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικός κατάφερε να πλησιάσει έναν εκ των δραστών και προσποιούμενος τον ενδιαφερόμενο αγοραστή για αντικείμενα που είχαν κλαπεί, κατάφερε να τον συλλάβει. Η διαπραγμάτευση γινόταν για ένα χρυσό δαχτυλίδι της μυκηναϊκής εποχής του 15ου αιώνα αντί του ποσού των 300.000 ευρώ.Στην συνέχεια κατά την διάρκεια της προανάκρισης οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν και τα δύο άλλα άτομα.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε στην Ηλεία και ο χώρος που οι συλληφθέντες είχαν κρύψει τα κλαπέντα αρχαία αντικείμενα.
Μετά την καταμέτρηση αλλά και την ταυτοποίηση, θα πραγματοποιηθεί έρευνα από τους αρχαιολόγους, για διαπιστωθεί αν λείπει ή όχι κάποιο από τα αντικείμενα, αλλά και σε τι κατάσταση βρίσκονται.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου