Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : μετά τον αρχηγό, της φυλακής τα σίδερα καί προσωρινή αργία και σε άλλα μέλη της παράταξης Ψωμιάδη

Υστερόγραφο

Ημερομηνία: 28/06/2013
100 χρόνια (1911-2011) Εφημερίδα Μακεδονία
Η περίπτωση Ψωμιάδη ήταν, φαίνεται, απλώς η αρχή. Οσονούπω, πληροφορούμαι, ακολουθούν αποφάσεις του γενικού γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Θανάση Καρούντζου, με τις οποίες θα τεθούν σε προσωρινή αργία και άλλα μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης στην περιφέρεια.

Περισσότερο «ώριμη» είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η περίπτωση του αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θόδωρου Θεοδωρίδη.
* Όπως πληροφορούμαι, σε βάρος του Θεοδωρίδη έχει εκδοθεί παραπεμπτικό βούλευμα που αφορά ενέργειές του κατά την περίοδο που διετέλεσε δήμαρχος Κρύας Βρύσης. Εκτός του βουλεύματος, στην αποκεντρωμένη έχουν φτάσει και κάποιοι καταλογισμοί σε βάρος του αντιπεριφερειάρχη. Θυμίζω ότι στον προθάλαμο της αργίας βρίσκεται και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής, ο οποίος στις 22 Ιουλίου θα δικαστεί μαζί και με άλλους 28 για τις οικονομικές υπερβάσεις στο έργο κατασκευής της οδού Θεσσαλονίκης - Ωραιοκάστρου.

* Αντιμέτωποι με την ποινή της προσωρινής αργίας για την ίδια υπόθεση, εκτός από τον Τσαμασλή, είναι και άλλοι δύο αιρετοί, ο περιφερειακός σύμβουλος Διονύσης Ψωμιάδης και ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Στάθης Αβραμίδης. Λόγω της επικείμενης δίκης, ο Καρούντζος κρατά τις τρεις υποθέσεις, αλλά εάν η υπόθεση αναβληθεί, τότε υποχρεούται να προχωρήσει στην επιβολή της προβλεπόμενης ποινής της αργίας.

* Χθες, πάντως, είχαμε μία παραίτηση Θεοδωρίδη από την Πέλλα. Δεν πρόκειται βεβαίως για τον αντιπεριφερειάρχη, αλλά για τον γενικό γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας. Στη θέση αυτή είχε διοριστεί πριν από περίπου δέκα μήνες, υποδειχθείς από τη ΔΗΜΑΡ, ο πρώην βουλευτής Πέλλας Ηλίας Θεοδωρίδης. Μετά, όμως, την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, ο Θεοδωρίδης έκρινε ότι «ηθικοί, πολιτικοί λόγοι επιβάλλουν την αποχώρησή μου», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε δήλωσή του.

* Στο ερώτημα εάν στη χηρεύουσα θέση θα πάει στέλεχος της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ, απάντηση αναμένεται πιθανότατα εντός της ημέρας (κάποιοι την περίμεναν και αργά χθες το βράδυ). Πάντως, εάν κρίνω από τις ακαριαίες κινήσεις του Μαξίμου όσον αφορά τους νέους επικεφαλής σε ΕΟΠΥΥ, ΟΓΑ και ΕΟΦ, οι οποίες ειρήσθω εν παρόδω έχουν ενοχλήσει την Ιπποκράτους, το πιθανότερο είναι στη θέση του Θεοδωρίδη να τοποθετηθεί γαλάζιος.

* Επί δώδεκα συνεχή χρόνια, όσο διήρκεσε η δημαρχιακή θητεία του, κάθε 27η Ιουνίου, ημέρα των γενεθλίων του, εκδιδόταν από το γραφείο Τύπου του δήμου το ίδιο ακριβώς δελτίο: «Μια έκπληξη περίμενε σήμερα τον δήμαρχο στο γραφείο του…». Ήταν η καθιερωμένη τούρτα γενεθλίων που προετοίμαζαν οι συνεργάτες του γραφείου του στον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

* Πέρυσι, ο τέως δήμαρχος γιόρτασε τα γενέθλιά του στο πολιτικό γραφείο του στη Μητροπόλεως. Φέτος τα 66α γενέθλια τον βρήκαν στη φυλακή όπου τον επισκέφθηκε, συγκινημένη, η σύζυγός του. Είναι ασφαλώς μια δύσκολη περίοδος και για τους δυο τους. Του ευχόμαστε μακροημέρευση και καλό κουράγιο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου