Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Σύμβουλος Ερντογάν: "Οι Έλληνες επιθυμούν την έξοδο από το ευρώ και ένταξή τους στην Τουρκία". Δεν μπορεί, σίγουρα κάτι παίρνουν στην Τουρκία!

Γιγίτ Μπουλούτ

Γράφει ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης*

Δεν μπορεί. Εκεί στην γείτονα Τουρκία και δη στην κυβέρνηση και στο περιβάλλον του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, κάτι παίρνουν, ή κάτι τους δίνουν, μάλλον κρυφά και δεν καταλαβαίνουν τι λένε. 

Ληγμένα φάρμακα, δηλητηριώδη μανιτάρια, περίεργα χόρτα, δεν μπορεί κάτι παίρνουν οι άνθρωποι και κάθε μέρα κάποιος θα βγει και θα πει κάτι, που από τη μια θα μας εκνευρίσει και θα πούμε τι λέει ο άνθρωπος, από την άλλη θα μας ευθυμήσει και θα πούμε, να είναι καλά ο άνθρωπος, πάλι γελάσαμε σήμερα. Και θα γελάγαμε με την καρδιά μας αν ήταν απλοί άνθρωποι, που λένε ότι τους κατέβει, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Είναι η επίσημε κυβέρνηση της Τουρκίας, που με τις συνεχείς δηλώσεις των αξιωματούχων της, τουλάχιστον δεν μας αφήνουν να πλήττουμε.  Διαβάστε τι είπε ο "μέγιστος" Γιγίτ Μπουλούτ, σύμβουλος του Ερντογάν, που μας συνηθίζει τακτικά σε τέτοιες δηλώσεις. Δηλαδή είπε ότι α ν γινόταν δημοψήφισμα στην Ελλάδα, το 51% των πολιτών θα επέλεγε την έξοδο από το ευρώ και  συνέχισε τις προκλητικές του και συνάμα γελοίες δηλώσεις του, λέγοντας μάλιστα  ότι οι Έλληνες θα προτιμήσουν  τελικά να ενταχθούν στην… Τουρκία, παρά να είναι στην Ε.Ε! Φαίνεται ότι οι Τούρκοι μπορούν κάνουν κρυφές και αόρατες δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα, αφού ποτέ δεν έχει γίνει τέτοιας μορφής δημοσκόπηση.  Καλά μιλάμε ο άνθρωπος, απλά  δεν παίζεται. Φαίνεται ότι προβλέπει το μέλλον, ή διαβάζει μάλλον τις σκέψεις των άλλων. Ε, ψιτ μεγάλε Γιγίτ, κάνα στάνταρ στο Πάμε Στοίχημα, έχεις;
Ακόμη  ο απίθανος  τύπος, ο   Γιγίτ Μπουλούτ, ο οποίος στο παρελθόν είχε ισχυριστεί ότι υπάρχουν εχθροί του Ερντογάν οι οποίοι θέλουν να τον σκοτώσουν μέσω… τηλεκίνησης, υποστήριξε επίσης πρόσφατα, ότι η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τις προσπάθειες για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να επικεντρωθεί στην ενίσχυση της επιρροής της στη Μέση Ανατολή, κάτι βέβαια που πολλοί Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν πει, όπως ο υπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων, ο άλλος μεγάλος από τις προκλητικές και προσβλητικές δηλώσεις του για Ελλάδα, Κύπρο και Ε.Ε., ο Εγκεμέν  Μπαγίς.

Τώρα βέβαια αν στο παρελθόν ο  δημοσιογράφος το επάγγελμα και όχι μέντιουμ Γιγίτ Μπουλούτ ήταν από τους βασικούς επικριτές της κυβέρνησης Ερντογάν όταν αρθρογραφούσε στην εφημερίδα Vatan και θεωρούσε ότι η κυβέρνηση του Τούρκου πρωθυπουργού εφαρμόζει λανθασμένη οικονομική πολιτική, δεν έχει και μεγάλη σημασία. Φαίνεται ότι μέσα  σε λίγα χρόνια  άλλαξε γνώμη και στάση απέναντι στον πιο ισχυρό άνδρα της Τουρκίας, είδε το φως το αληθινό  και τελικά  ήλθε κοντά του για να τον βοηθήσει με τις συμβουλές του στο μεγαλόπνοο σχέδιο του (έμπνευσης ΥΠΕΞ Νταβούτογλου) για την πλήρη κυριαρχία της Τουρκίας, στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και γιατί όχι σε όλη την Μέση Ανατολή. Συνέχισε  γίγαντα Γιγίτ. Μας κάνεις καλό από κάθε άποψη!!


*Ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης είναι Αντγος (ε.α.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου