Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Αναταραχή στη Ν.Δ. από τους τρεις βουλευτές με τα εμβάσματο των 3,5 εκατ. ευρώ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ
Αναταραχή στη Ν.Δ. από τους τρεις βουλευτές με τα εμβάσματο των 3,5 εκατ. ευρώ
Σε φάση νευρικής κρίσης βρίσκεται η ΝΔ εξαιτίας των πληροφοριών για τρεις βουλευτές του κόμματος που φέρονται να ελέγχονται για μεταφορά σε τράπεζες του εξωτερικού αδήλωτων ποσών, άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ ο καθένας, στην καρδιά της οικονομικής κρίσης.
Μάλιστα υψηλόβαθαμα στελέχη υπογραμμίχουν πως ακόμα και αν δεν υπάρχει πρόβλημα με το "πόθεν έσχες" τίθεται ένα μεγάλο πολιτικό και ηθικό ζήτημα αφού τα χρήματα μεταβιβάστηκαβ στο εξωτερικό την περίοδο της κορύφωσης της κρίσης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το «γαλάζιο» στρατόπεδο επιδόθηκαν σε «κυνήγι» ονομάτων, ενώ τα επιτελικά στελέχη της Συγγρού παραπέμπουν στην πάγια εντολή Σαμαρά για «πλήρη έλεγχο» και «άπλετο φως» ανεξάρτητα από την ιδιότητα κάθε ελεγχόμενου προσώπου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από το Μαξίμου δεν απέκλειαν να υπάρξουν εντός της ημέρας ανακοινώσεις για τις διαστάσεις της υπόθεσης.

Τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ ζητούν να μην υιοθετηθούν οι πληροφορίες του δημοσιεύματος χωρίς να επιβεβαιωθούν πλήρως, ωστόσο αναγνωρίζουν πως ακόμη κι αν τα εμβάσματα ήταν απολύτως νόμιμα, δημιουργείται πολιτικό ζήτημα, εφόσον δεν δικαιολογείται από συγκεκριμένες ανάγκες και υποχρεώσεις των βουλευτών στο εξωτερικό αλλά υπαγορεύθηκε από τον φόβο μιας ελληνικής χρεοκοπίας.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113217851

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου